Zonguldak'ta özel maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 3 işçi, yaralı kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan maden işçilerinden birisi hayatını kaybetti. Diğer 2 maden işçisini tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

​Rat Mahallesi'nde bulunan özel maden ocağında, saat 10.00 sıralarında göçük meydana geldi. Kömür üretimi sırasında tavanın çökmesi sonucu 3 işçi mahsur kaldı. İhbar üzerine bölgeye Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tahlisiye ekibi ile AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan Alper Kıransoy (21), Volkan Kıransoy (32) ve Mehmet Demirkurt (32), 2 saatlik çalışmanın ardından ocaktan yaralı olarak çıkartıldı.

İşçiler, hazır bekletilen ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerinden Alper Kıransoy ile Mehmet Demirtürk'ün sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi. Ağır yaralanan Alper Kıransoy'un kalbinin durduğu, ancak ambulansta yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldü.
Durumu tekrar kötüye giden Alper Kıransoy, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi. Diğer 2 işçinin tedavisi ise sürdürülüyor.

Göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Pusula Gazetesi