Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube binasının tahliye edilmesi ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Oda bina ve lokalinin el değiştirilmesine karşı çıktığını belirten Başkan Yeşil, herhangi bir olumsuz durumda madenciler olarak mücadeleye destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Hakan Yeşil, gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:
"Son dönemlerde gündeme gelen Maden Mühendislerinin yerinin boşaltılması ve oraya başka birsey yapılması kamuoyunu meşgul ediyor. Benim özel fikrimi sorarsanız oranın yıkılmaması ya da el değiştirmemesi konusunda fikrimi söyleyebilirim. Çünkü orası çok tarihi ve kültürel geçmişimize sahip bir bina, bir özelliği var. Maden işçilerini ve maden mühendislerinin sürekli uğrak yeri olan, kaynaşmaların, konuşmaların ve muhabbetlerin olduğu bir yer. Bir kaç yanlış olay olmuş olabilir. Bunun topluma mal edilmesi yanlış. Kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Bu gibi değerlerin yıkılmaması hususunda kamuoyunda bir algı var. Kesinlikle yıkılmaması gerekiyor. El de değiştirmemesi gerekiyor. Bizim geçmişimiz var, 114 yıldır kullanılıyor. Oranın aynı şekilde devam etmesi gerekiyor. Yıkılması ve el değiştirmesi halinde bizler de mücadele edeceğiz. Maden mühendisleri ile aynı kurumda çalışan mücadele eden insanlarız. Özelliklerimiz birbirimize yakın ve bizler de yıkılmaması konusunda destek veririz."