Madencilikte İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi Projesi (MİSGEP) kapsamında Zonguldak'taki özel maden firmaları işçilerine tiyatrolu iş sağlığı ve güvenliği konulu eğitim verildi.

Ayrıca proje kapsamında özel maden firmalarına finansal destek yapıldı. Türkiye genelinde 81 özel
maden ocağına 7.6 milyon avro finansal destek yapılırken Zonguldak'tan da 14 özel maden ocağına finansal destek yapıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı Sakine Ovacıllı, Kilimli'nin Çatalağzı beldesinde başlayan etkinlik hakkında şu bilgileri verdi:
Öncelikle Ilginiz için teşekkür ederim. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü; madenlerde özellikle İş Sağlığı ve Güvenliği'nin geliştirilmesi için MİSGEB Projesi'ni yürütüyoruz. Bu kapsamda 17.6 milyon avro ile aslen Türkiye'deki iş sağlığı güvenliği alanındaki en yüksek finansal desteği alan proje yürütüyoruz. Bu anlamda 3 aşamalı desteğimiz var. Teknik yardım, finansal destek ve hibe destek olmak üzere yardımlarımız var. Bu teknik yardım içerisinde maden sektöründe çalışan çok yönlü sektörde çalışanlarımıza, 10 bin işçimize ulaşacağız. 10 bin işçiye iş sağlığı güvenliği ile ilgili kuralları onlara keyifli bir şekilde hatırlatmak için tiyatro etkinliklerimiz düzenliyoruz. 8 tane kısa skeçden oluşan bu etkinliğimizde birlikte temel amacımız; iletişim takım ruhunun ve birlikte çalışmanın önemini, temel olarak güvenlik anlamında kendilerini nasıl koruyabilecekleri yönünde konular içeriyor."

Ovacıllı, Zonguldak'tan kaç maden şirketine finansal destek verildiği yönündeki soruya "81 firmaya 7.6 milyon avro finansal destek sağlanıyor. Zonguldak'tan ise 14 firmaya finansal destek yaptık" dedi.