Turpcu: 'Ruhsuz ve amacına uygun olmayan bir 19... paylaşan: pusula67televizyonu

Amasra'da HEMA'ya ait maden ocağında yerli halkın işten çıkartıldığını belirten CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, "Zonguldak'a termik santraller yapıldı, kömür dışarıdan geliyor, bizim kömürümüz yer altında, vatandaşlarımız da işsiz. Önceki gün Amasra'da bizim işçilerimizi işten çıkartıp Çin'den 300 işçi getirdiler. Arkadaşlar bu nasıl bir ülke... Kömürün merkezine termik santral yap, kömürü dışardan getir, bizim yerli işçilerimizi işten çıkart, yerine Çinlileri getir, Bizim kömürümüzü çıkartma Ukrayna ve Rusya kömürlerini getir. Böyle bir şey olabilir mi?" diye sordu. Zonguldak'ın Büyükşehir olmasının yanı sıra özel bir kanuna ihtiyacı olduğunu belirten Turpcu, "Zonguldak için özel bir kanun çıkması gerekiyor. 30 şehir Büyükşehir olduğu zaman Büyükşehir olmanın ne anlamı kalıyor? Zonguldak'ın kalkınması için özel bir kanun çıkartılması gerekiyor" dedi.

"TTK GENEL MÜDÜRÜ KAZIM EROĞLU'NU TEBRİK EDİYORUM"

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nun AK Parti danışma Kurulu Toplantısı'na katılımına da değinen Turpcu, "TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nu tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanı partili, hakimler ve savcılar partili... Partisiz bir şey pek kalmadı. O da kuyruğa girmiş. Zeki Tosun davet etmediğini söylemiş. Koskoca TTK Genel Müdürü davetsiz olarak oraya gider mi? Siz buna inanıyor musunuz? Her şey partiye bağlandı artık. Mecburiyet nedeniyle uygulanan tek partili dönemi eleştiriyorlardı. Bugün tek partili döneme geri döndük. Bu yüzden TTK Genel Müdürünün o toplantıda bulunması artık masum bir katılım" açıklamasında bulundu.

"İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ 3'Ü BİR ARAYA GELEMİYORLAR Kİ"

Basın mensuplarının, 5 milletvekilinin neden bir araya gelerek Zonguldak için çalışmadıkları sorusuna da yanıt veren Milletvekili Şerafettin Turpcu, "İktidar Milletvekilleri 3'ü bir araya gelemiyorlar ki... 15 yıldır dünyanın her tarafında para fışkırıyordu. Ülkemiz de bundan yaralandı ve hatta borçlandık bile. Zonguldak bu yatırımlardan üzerine düşeni alamadı. Yol olarak alamadı, göçü durdurmakla ilgili alamadı, hizmet olarak alamadı. Bu saatten sonra borçlarımızı ödeyecek para bile yok. Bu saatten sonra kim Zonguldak'a şunu yapacağız bunu yapacağız diyorsa doğru söylemiyor. Bu anlamda 5 milletvekilinin bir araya gelememesi aslında boş bir laf. İktidarda olan onlardır.. Biz Ak Parti Milletvekillerine saygımızı ve sevgimizi gösteriyoruz. Bizi her hangi bir yere davet ettiklerinde gitmemişlik yapmış değiliz, bizden bir istekte bulunduklarında yapmamış da değiliz. Biz birlik ve bütünlük için bugün 19 Mayıs Bayramı'nda da bulunduk" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi