Çocuklarına güzel bir gelecek bırakmak... paylaşan: pusula67televizyonu

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde özel firmaya ait kömür ocağında metan gazı sızıntısı sonucu hayatını kaybeden 2 işçiden biri olan 39 yaşındaki Levent Korkmaz'ın Zonguldak'ta yaşayan eşi Nurten Korkmaz, kocasının kendisine emekliliğine 1 yıl kaldığını söylediğini, 2 ay sonra ise emekli olarak memleketine dönüp sürpriz yapmayı planladığını öğrendiğini söyledi.
Geçen 16 Mayıs'ta ilçeye bağlı Ovacık Mahallesi'nde 2015 yılından bu yana işletilen kömür ocağında meydana gelen metan gazı sızıntısında yaşamını yitiren madencilerden 3 yıllık evli 35 yaşındaki Esen Çavuş, Zonguldak'ın Devrek İlçesi Çavuşoğlu Köyü'nde, evli ve 3 çocuk babası Levent Korkmaz ise Çatalağzı Beldesi Cumayanı Mahallesi'nde önceki gün toprağa verildi.
Ölen Levent Korkmaz'ın eşi aynı yaştaki Nurten Korkmaz, çocukları 3 yaşındaki Çehre, 7 yaşındaki Sude ve 10 yaşındaki Uğur ile birlikte acısını yaşıyor. Evinin balkonunda ve salonuna Türk bayrağı asan Nurten Korkmaz'a yakınları destek veriyor. Korkmaz, eşinin daha önceden çalıştığı özel ocaktan tazminatını alamadığı, şirketle mahkemelik olduklarını söyledi. Her çalıştığı yerde eşinin hakkının yendiğini anlatan Nurten Korkmaz, şöyle konuştu:
"Eşim mecbur kalınca kaçak ocaklarda çalıştı. Çünkü evimiz kira ve çocuklarımız var. Küçük çocuğumun kalbinde sorun var. Sürekli Ankara'ya gidip gelmemiz gerekiyordu. Sonra bir özel ocağa daha girdi. Orada da parasını alamadı. Onu da mahkemeye verdik. Patronu eve gönderdiği kağıtta mal varlığı olmadığını, parayı ödeyemeyeceğini söyledi. Sonra tekrar kaçak ocaklara döndü eşim. Ben hakkını sonuna kadar arayacağım. Mecbur kaldı Antalya'ya gitti. Bana, "1 yıl daha çalışacağım. Emekli olacağım ve daha da ocağa girmeyeceğim." dedi. Ben onu 1 yılı var diye gönderdim. Ramazan bayramında gelecekti kızım doğum günü vardı 30 Haziran'da. Hem onun doğum gününü kutlayacaktık hem de ger yere gezmeye gidecektik. Meğerse o zaman emekliliği doluyormuş. Bize sürpriz yapacakmış. Bir daha gitmeyecekmiş. Ben bilseydim eşimi göndermezdim."
ÇOCUKLARINA GÜZEL BİR GELECEK İÇİN ÖLDÜ
Eşinin emekliliğini doldurup çocuklarına güzel bir gelecek hazırlamak için öldüğünü ifade eden Nurten Korkmaz, "Emekli olayım çocuklarıma düzenli para olsun diyordu. Bundan sonra bir ben kaldım. Allah bana ömür verdikçe ben evlatlarımın yanındayım. Benim ömrün ne zaman biter o zaman Allah onları birine teslim eder. Benim kanatlarımın altındalar hepsi. Önce Allah sonra ben sonra ailem varız ." dedi.
AĞABEY: "GİTMEMESİ İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM"
Levent Korkmaz'ın ağabeyi Bülent Korkmaz da kardeşinin ailesine sürpriz yapmak istediğini ama acı haberle yıkıldıklarını söyleyerek, "Çok acı yaşattı bize. Böyle bir şey beklemiyorduk. Her ikisine de Allah'tan rahmet eylesin. Ben gitmemesi için çok uğraştım. Belediyenin temizlik işine veya başka bir yere işe sokmaya çalışıyordum. Bir şekilde iş bulacağımı diyordum. O illa gitmek istiyordu. Kafasına koymuştu. Çok gitme dedik ama dinletemedik. Şimdi çocukları için elimizden geleni yapacağız. Çocuğunun tedavisi var. Onu takip edeceğiz. Kalbinde delik var. Kardeşimin hakkını da sonuna kadar arayacağım." diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi