Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen Okullararası yıldızlar yüzme yarışları Bülent Ecevit Üniversitesi Yüzme Spor Salonu Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

2-3 Nisan tarkihleri arasında gerçekleştirilen ve 47 sporcu ve 8 okulun katıldığı okullar arası yıldızlar yüzme yarışlarına Zonguldak Yüzme Kulübü 9 sporcu ile katılarak çeşitli branşlarda 42 madalya kazanarak büyük başarı elde etti. Geçtiğimiz hafta içi gerçekleştirilen Küçükler Yüzme müsabakalarında da 57 madalya kazanan Zonguldak Yüzme Kulübü üst üste elde edilen bu başarılarla Zonguldak'ta yüzme sporuna aldığı bu başarılı sonuçlarla ne denli önem verdiğini bir kez daha göstermiş oldu.

İLKER BUĞRA KUBİLAY'DAN TEŞEKKÜR

Zonguldak Yüzme Kulübü Başkanı ve aynı zamanda antrenörü İlker Buğra Kubilay açıklamasında "Yarışmaların oluşumunu sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdür Vekili Hakan Yüksel'e, tesislerinde faydalanna imkanı bulduğumuz BEÜ Rektörlüğü ve yönetimine, Yüzme İl Temsilcisi Mehmet Gebedek'e, hakem komitesine, tüm katılım sağlayan okullara teşekkür ederiz. Hedefiz grup müsabakalarında ilimizi okullarımız adına başarı ile temsil etmektir. 2014 yılında kurmuş olduğumuz Zonguldak Yüzme Kulübü yaklaşık 4 yıllık bir süreçte önceliğimiz ilimiz sınırlarında yüzme branşının farkındalığını yaratmaktı, bugünlere baktığımızda ise sporcularımızın yaş kategorilerinde il sınırlar içinde ve dışında başarılar gösterme gerçeğine ulaşmıştır. Tabi ki hedeflerimiz bunlar ile sınırlı değil. Umuyoruz Kilimli'deki havuzun faaliyete geçmesi ile branşımız ve kulübümüzün adı çok başka yerlere hatta ulusal arenalara taşınacaktır" dedi.

İl genelinde bir çok okuldan sporcunun katıldığı yarışmada Çaycuma Koleji okul olarak İl birincisi olurken, Devrek'in ünlü baston ustası Tansel Işık'ın oğlu, Çaycuma Koleji öğrencilerinden Fehmi Işık 50 metre, 100 metre ve 200 metrede birinci oldu ve 3 altın madalya kazandı.

Editör: Pusula Gazetesi