TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor 2019-2020 futbol sezonunda resmi maçlarını Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynamaya başlamış, ancak zeminin yoğun maç ve antrenman temposuna yenik düşmesi, zeminin bozulması nedeniyle yönetimin TFF'ye başvurusu ile birlikte maçlar Devrek İlçe Stadı'na alınmıştı.

Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından lige verilen arada Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na yeni makinalarla yapılan bakım ve onarım sonuç verdi ve zemin çok iyi duruma getirildi.

Zonguldakspor yönetimi ise 18 Temmuz 2020 tarihinde tekrar başlaması planlanan ligde maçların tekrar Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynanması için harekete geçti.

İHALE YAPILACAK, MAÇLAR DEVREK'TE OYNANACAK

Konu hakkında açıklama yapan Zonguldakspor Kulüp Başkanı S Süleyman Caner şunları söyledi: "Karaelmas Kemal Köksal Stadı yapılan bakımın ardından çok iyi duruma geldiğini gördük. Ligde oynayacağımız 6 maçın 3 tanesini iç sahada oynayacağız. Biz de Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ile bir görüşme yaptık. Kendisi bize Karaelmes Kemal Köksal Stadı çimleri ve tartan pistin ihalesinin yapılacağını ve bir an önce çalışmalara başlamak istediklerini iletti. Bu durumda ligde geri kalan 3 iç saha maçımızı Devrek İlçe Stadı'nda oynayacağız" dedi.

Maçlar Sağlık Bakanlığı ve TFF kararıyla seyircisiz oynanacak.