TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda oynanan Samsunspor maçında taraftar rekoru kırıldı. Görsel olarak açık ve kapalı tribünde yaklaşık 8-9 bin taraftar bu karşılaşmayı izledi.

RESMİ BİLET SAYISI ŞOK ETTİ

Zonguldakspor Kulübü'nden alınan bilgiye göre resmi bilet sayısı şok etkisi yarattı. Görselde 8-9 bin olan taraftarlardan yalnızca 2 bin 174 kişi bilet alarak karşılaşmayı izlediği ortaya çıktı.

Zonguldakspor yönetimi Samsunspor maçı öncesinde futbolcuların geçmişe dönük primlerini ödeyebilmek amacıyla kapalı tribün fiyatlarını 20 liradan 40 liraya, açık tribün fiyatlarını ise 10 liradan 20 liraya çıkarmış, protokol bilet fiyatlarını ise 50 lira olarak belirlemişti.

Zonguldakspor-Samsunspor karşılaşmasında açık tribünde 1.700, kapalı tribünde 174 kişi izlerken, rakip takım Samsunspor taraftarına da 300 bilet satışı yapıldı. Bu sayı ise adeta şok etkisi yarattı.

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner'in her yıl kulübe gelir amacıyla sattığı kombine kartlardan ise bu sezon 1.380 adet satıldı.

Kobine kart satın alan taraftarların tamamının maça geldiği düşünüldüğünde dahi Zonguldakpor-Samsunspor maçını yaklaşık 4-5 bin taraftar kaçak izledi.

KULÜBÜ DÜŞÜNEN YOK
Yüzlerce sorumsuz taraftarın maça biletsiz kaçak girmesi kulübü zarara uğrattı. Yıllardır devam eden bu sorumsuzluk karşısında kulüp yöneticileri de tepkili. Bu zor günlerde destek bekleyen Zonguldakspor yönetimi Samsunspor maçında 2 bin 174 bilet satılması karşısında hayal kırıklığı yaşadı.

Editör: Pusula Gazetesi