Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Haziran 2021 Cuma günü Zonguldak'a geliyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak'a gelmesinin bir sebebi de; Uzun Mehmet Camisi'nin ibadete açılışını gerçekleştirmek...
Erdoğan, daha sonra Filyos bölgesine geçerek, Kanuni Gemisi'ni uğurlayacak, ardından Zonguldak markası olan "yerli ve milli" MFA Maske Fabrikası'nın açılışını yapacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zonguldak'ta görüşmek isteyen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri var.
Hepsi, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'u arıyor ve randevu istiyor.
Bu isimlerden biri de, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil.... Genel Başkan Yeşil, Erdoğan'a TTK'ya işçi alımıyla ilgili bir dosya takdim edecek. Görüşme sağlayabilirse tabii ki...
Cumhurbaşkanı, Zonguldak'a gelmeden haber göndermiş, "Din ve devlet işlerini birbirinden ayıralım" diye...
Yani bu, "Caminin açılışını yapar, giderim. Hiç kimse benden bir şey istemesin" demek mi oluyor?
Bu, Zonguldak'ta böyle algılandı. Bu algının kaldırılması gerekiyor.
Halk, Cumhurbaşkanı ile arada korumalar olmadan rahatça görüşebilmeli ve talepte bulunabilmeli.
Çünkü AK Partililerin en övündüğü konu; "vatandaşla diyalog, halkla iç içe ve set kurmadan birlikte olmak" değil mi?...
Hiç olmazsa, danışmanları bu kişilerle görüşmeli. Ancak daha gelmeden "din ve devlet işleri" diye mesaj göndermesi, hayal kırıklığına sebep oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zonguldak'ta vatandaşlar tarafından heyecanla beklenirken, birden herkesin gardı düştü.

İsmet İnönü ve Pembe Köşk...
Zonguldak Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sahil Projesi kapsamında İsmet Paşa Parkı'ndaki İsmet İnönü Heykeli'nin etrafında yapılan düzenlemeler kamuoyunda tartışılıyor. Heykel etrafında yapılan kaykay pisti nedeniyle bir daha orada resmi tören yapılmamasını gerektiren bir görüntü oluştu.
Heykelin etrafında bombeli, inişli-çıkışlı, "Survivor parkuru mu?" desem, gereksiz bir şey yapılmış. Proje, çok güzel oluyor, genel olarak baktığımızda... Proje uygulanırken, ülkemizin kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün yakın silah arkadaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Başbakanı, 2'nci Cumhurbaşkanı olan devlet adamı İsmet İnönü'nün heykelinin etrafına da özen gösterilseydi, fena mı olurdu?
İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan'a ulaştık, Zonguldak'taki CHP'liler aracılığıyla... Kendisi, heykelin etrafında yapılan düzenlemelerle ilgili bir açıklamada bulundu.
CHP 22'nci, 24'üncü, 25'inci ve 26'ncı dönem Ankara Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Onur Üyesi ve İnönü Vakfı Başkan Yardımcısı, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker ile Gazeteci Metin Toker'in kızı ve İsmet İnönü'nün torunu olan Gülsün Bilgehan'ın bu açıklamalarına gazetemizde yer verdik. Haberimiz ses getirdi.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz da konuyu TBMM'ye taşıdı, yapılan düzenlemelerle ilgili soru önergesi verdi.
CHP'liler, bu işin peşini bırakmıyor.
Diğer taraftan haberini yaptığımız Gülsün Bilgehan, telefon üzerinden yaptığımız görüşmede, haberi çok beğendiğini belirterek, bana ve Pusula'ya teşekkür etti. Gülsün Bilgehan, ayrıca bir gün beni Pembe Köşk'te ağırlamak istediğini söyledi.
Nezaketi için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.