Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ekmeğe yapılan zamma itiraz etti.
Vali Tutulmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu gereğince "İtiraz Komisyonu" oluşturulacağını açıkladı.
Daha önce Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, 1,75 TL'den 2 TL'ye çıkartılan ekmek fiyatına itiraz etmiş, konuyu yargıya taşımıştı.
Bunu örnek göstererek haber yapmış ve ben de bu konuyu köşeme taşımıştım,
"Zonguldak Valisi de kentte böyle bir girişimde bulunur mu?" diye...
Sonrasında Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu da Vali Tutulmaz'a basın yoluyla bu yönde bir talepte bulunmuştu.
Vali Mustafa Tutulmaz, bu çağrılara duyarsız kalmadı.
Valimizin halkçı ve samimi olduğunu hep dile getirmiştim.
Halktan yana bir tutum sergiledi, halkın ekmeğine sahip çıktı.
Zonguldaklılar adına Valimiz Mustafa Tutulmaz'a teşekkür ederiz.

Mithatpaşa Tüneli ve daha fazlası...
Zonguldak, 26 Şubat 2021 Cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu ağırladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın projeleri; Filyos Limanı Projesi ve bağlantı yolları, Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Karayolu Projesi kapsamında devam eden Mithatpaşa Tünelleri ve Kozlu ilçesinde inşaatı devam eden köprülü kavşaklar ziyaret edildi.
Bakan programında şunu anladım ki, bir şehir için yol çok büyük önem arz ediyor. İster köyde, ister mahallede, isterse şehir merkezinde oturun, yol bir vatandaş için çok önemli. Medeniyet, bir şehre yolla gelir, yolla gider. Bu yolları ister belediye, ister hükümet yapsın, yolun ne kadar önemli olduğunu ve Zonguldak trafiğini rahatlatacak olan Mithatpaşa Tüneli'nin önemini içinden geçince bir kez daha anladım.
Bazı şeyler, insanların anlattıklarıyla kalır. Eğer siz onu birebir yaşamadıysanız ya da denemediyseniz, anlatılanlarda kalır.
Bakan Karaismailoğlu'yla birlikte o gün İkinci Makas mevkiinden Mithatpaşa Tünellerinden giriş yaparak, Bağlık tepesindeki şantiyeye çıktık. Tünelin içinden geçerken dedim ki:
"Şehir içinde böyle bir tünel olması gerçekten medeniyeti gösteriyor."
Kendimi büyük bir şehirde seyahat ediyor gibi hissettim ve çok mutlu oldum. Yıllardır beklediğimiz Mithatpaşa Tüneli'nde büyük bir gelişme yaşandı. Bu tünel, trafiği gerçekten rahatlatacak ve şehre medeniyeti getirecek.
Bakan Karaismailoğlu'nun Mithatpaşa Tünelleri ile ilgili söyledikleri de şöyleydi:
"Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Karayolu Projemiz kapsamında yer alan Mithatpaşa Tünelleri de yapmakta olduğumuz önemli tünellerden. Bedeli 4 milyar 16 milyon liranın üzerindeki 43,2 kilometrelik bu bölünmüş yol projemizin kapsamında 2 adet köprülü kavşak ve 13 adet çift tüp tünel yer alıyor. Projede şimdiye kadar, 11 kilometre bölünmüş yol ile birlikte, 2 adet köprülü kavşağın yanı sıra, toplam 2 bin 233 metre uzunluğundaki 3 adet çift tüp tüneli tamamladık. Tamamlanan tünellerimiz; Aslankayası, Mithatpaşa-1 ve Mithatpaşa-2 Tünelleridir. Bu yol projemizde, T-0 tünelinde çalışmalara devam ediyoruz. Bu büyük projemizi 2025 yılında tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunacağız."
Diğer taraftan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun Zonguldak programını, AK Parti Zonguldak teşkilatı çok kötü organize etmişti.
O gün bir Bağlık tepesindeki şantiye, bir İl Başkanlığı binası önü, bir de Zonguldak Belediyesi binası arasında adeta mekik dokuyacaktık
Allah'tan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Basın Müşavirliği'nde görevli Celal Kadıoğlu arkadaşımız bize çok yardımcı oldu.
O gün onunla birlikte irtibatta kalarak, Bakanın programını sağlıklı bir şekilde takip ettik. Kendisi, özverili, samimi ve nazik bir şekilde Zonguldak yerel basınına yardımcı oldu. Buradan yerel basındaki arkadaşlarım ve kendi adıma teşekkür ederim.

Bu kötü kaderde müteahhitlerin de emeği var
Zonguldak'taki projeleri ziyaret eden Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu,
"Zonguldak'ta bugüne kadar ulaşım ve iletişim yatırımları için 8 milyar 97 milyon liraya yakın bütçe harcadık" dedi.
Aslında Zonguldak'a bu kadar yatırım yapılmadı. Kente bu kadar yatırım yapılsa, elbet biz görürdük. Bakan Karaismailoğlu'ndan önceki bakanlar döneminde yaşanan aksaklıklar, maalesef bu paranın karşılığı hizmeti aldırmadı.
İhaleler yapıldı, ancak Zonguldak'a yolu düşen müteahhitlerin, sağ olsunlar, şehrimizin bu makus kaderinde büyük emekleri var!
Kentin gelişimini engellediği için onlara buradan çok selam söylüyorum!