Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kendisinden iş isteyen parti yöneticilerine adres olarak 'AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'u gösteriyor.
Sıkışınca, kendisine yakın iki dolma kaleme 'Bu kadar olay oluyor. AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun nerede?' diye yazdırıyor.
Tavuk, yumurtlama ihtiyacı gelince hemen bir fol arar. Gider follukta yumurtlar. Sen bollukta Zeki Tosun'u arama, follukta Zeki Tosun'u ara!
Olacak iş mi bu?

Çok pozitif, sizi değerli hissettiriyor

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ı ziyaret edip mutsuz ayrılan birine rastlamadık henüz.
Her ziyaret eden "Çok pozitif, konuşurken gözlerinizin içine bakıyor, sizi değerli hissettiriyor, dinliyor, anlıyor, soru soruyor, konulara ve şehre hakim" yorumlarını yapıyor.
Bakın daha Zonguldak'ta önemli bir olayla karşılaşmadı Vali Mustafa Tutulmaz. Ama geldiği gün kuralı koydu: "Bana ayaküstü soru sormayın" dedi. Ama birebirde sorulan her soruya yanıt verdi.
İlçeleri, beldeleri, yaylaları gezdi, yöre insanını tanıdı. Kentin eski yöneticilerini aradı, onlarla fikir alışverişinde bulundu. Kent için yapılması gerekenleri öğrendi. Bundan sonra projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor.
Vali Mustafa Tutulmaz'ın başarılı olması, Zonguldak'ın başarılı olmasıdır. Kente hizmet gelmesidir. Biz önceki valilerimiz için de aynı şeyleri söyledik. Ama kimisi siyasetin, kimisi hamasetin rüzgarıyla savrulup gittiler.

Belediyeye yeni katır alınacak mı?
Zonguldak Belediyesi, yıllardır Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan 11 katırı emekliye ayırdı. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, muhtemelen yakın çevresinden, eşin, dostun katırlarını işe alacak olmalı ki, onlara bir yer açtı.
Muharrem Akdemir'in aldığı 11 kişiyi işten çıkartıp 286 kişiyi işe alan Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın katırlarla ilgili tasarrufunun arkasında böyle bir niyet olabilir? Peki başkan kimin katırını işe alacak? O katırlar ne iş yapacak?

Mustafa Çağlayan, Merkez İlçe Başkanı olsaydı
Şu anda AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan olsaydı, Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi Akın Kavi sözleşmeyi böyle rahat bir şekilde feshedemezdi. Sözleşmeyi feshedeceğini açıkladığı anda Mustafa Çağlayan devreye girer, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile görüşür, bir orta yol bulurdu.
Ama Zonguldak bu şansı kaybetti. Koltuğa bir kibir oturdu. Sanki şehir dışından gelmiş bürokrat. Zonguldak'ı tanımasını bekliyoruz. Olaylara müdahil olmasını bekliyoruz. Bir açıklama bekliyoruz. Onlar da 'İl Başkanı Zeki Tosun açıklama yapsın' diye bekliyor.
Merkez İlçe Başkanı Mükerrem Ayçiçek ne iş yapıyor?

Akın Kavi, Belediyenin önünü açtı
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, göreve geldiğinde Özel Halk Otobüsleri sorununa neşteri vuramadı. İş kangren halini aldı. Eğer İşletmeci Akın Kavi, radikal bir karar alıp sözleşmeyi feshetmese Belediye bu işe bir formül de bulamayacaktı.
Akın Kavi, belediyenin önünü açtı. Şimdi top Zonguldak Belediyesi'nde. Nasıl bir formül bulup ihaleye çıkacak? İhaleyi alan ne yapacak? Nasıl para kazanacak? Bir bakıyorsun Akın Kavi yeni ihaleye de girmiş. İşi almış. O zaman ne olacak?

İlçe ikinci skandalı kaldırmaz
Küçük ilçelerimizden ve muhalefet partilerimizden birinin merkezinde. Doğum günü partileri, kutlamalar ve eğlenceler gırla gidiyor. Corona Virüse rağmen ilişkiler çok sıkı bir şekilde sürüyor. O kadar sıkı ilişkiler yaşanıyor ki, et ete değiyor.
İşin cılkı çıkmasın diye partinin il başkanlığına gelinmiş, il başkanına söylenmiş, önlem alınması istenmiş. Ama hala bir önlem yok. Partide partiler sürüyor. Katılım yüksek olunca partiler grup toplantısına dönüşüyor. İnşallah Corona patlamaz.
Bu ilçe ikinci bir skandalı kaldırmaz. Bu skandal, diğer skandaldan daha vahim olur. Çünkü orada tek kişi vardı. Burada sayı oldukça fazla. Beyler, ilçenin önünü tıkamayın!