AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığını bırakan Mustafa Çağlayan, kongrede yaptığı konuşması veda değil, yeni bir başlangıcın işareti gibiydi. Yani Cumartesi günü yapılan kongre Mükerrem Ayçiçek'in Merkez İlçe Başkanı seçildiği, ama Mustafa Çağlayan'ın kazandığı kongreydi.
Mustafa Çağlayan konuşmasına şöyle başladı: Ekim 2017'de aldığımız bu kutlu emaneti bugün önce şehrim önce partim diyerek devrediyoruz. Görevi teslim aldığımızda hedefimiz Zonguldak Merkez'de Rabia'yı oluşturmaktı. Bu 4 hedefe yine dört temel ilke çerçevesinde çalışarak ulaşmak istedik.
1-Vefa, 2-Fıtrat, 3-Sevda, 4-Dava
Mustafa Çağlayan, namluya dört mermi sürdü. Tek tek ateşledi.
1.Vefa: Liderimiz de gördüğümüz ondan öğrendiğimiz olmazsa olmaz vefa duygusu bu yüzden yönetimimizi oluşturduktan sonra hemen ilk iş olarak kuruluşumuzdan bugüne kadar görev almış kardeşlerimizi davet ederek gönül sofralarını kurduk bir araya geldik dert edindik dertlendik.
2.Fıtrat: Kurduğumuz sofraların birinde derviş ile akrepten bahsettik kim ne yaparsa yapsın biz fıtratımızın gereğini yapmalıydık. Vaktiyle bir derviş suya düşen akrebi kurtarmak ister. Elini uzatınca akrep sokar. Derviş tekrar dener, akrep yine sokar. Bunu görenler dayanamaz, dervişe:
"iyilik yapmak istediğin halde sana zarar verene daha ne diye yardım edersin?" der.
Dervişin cevabı manidardır: "Akrebin fıtratında sokmak var. Benim fıtratımda ise yaratılanı sevmek, merhamet etmek. O fıtratının gereğini yapıyor diye, ben niye fıtratımı değiştireyim?
3.Sevda: Fıtratımızın gereği olarak nasıl sevmeliydik onu da derviş kaşıkları ile anlattık;
Dervişe bir gün sormuşlar:- Sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasında ne fark vardır?
Size farkı göstereyim deyip, önce sevgiyi dilden kalbine indirememiş olanları çağırarak onlara bir sofra hazırlamış. Hepsi sofrada yerlerini almışlar. Derken tabaklar içinde sıcak çorbalar gelmiş ve arkasından da derviş kaşıkları denilen bir metre boyunda kaşıklar.
Derviş şöyle bir şart koymuş: Bu kaşıkların ucundan tutup öyle yiyeceksiniz.
Peki deyip çorbalarını içmeyi denemişler. Fakat kaşıklar uzun geldiğinden sıcak çorbayı döküp saçmaktan hem kendilerini yakmışlar hem de ağızlarına bir damla bile götürememişler. En sonunda bakmışlar olacak gibi değil sofradan aç kalkmışlar.
Daha sonra derviş, bu defa sevgiyi gerçekten bilenleri yemeğe çağırmış. Yüzleri aydınlık, gözleri sevgi ile gülümseyen insanlar gelmiş, sofraya oturmuş. Onlara da aynı şartı dile getirmiş.
Her biri uzun kaşığını çorbaya daldırmış, sonra karşısındaki kardeşine uzatarak çorbalarını içmişler böylece her biri diğerini doyurmuş ve sofradan afiyetle şükrederek kalkmışlar.
Derviş sevgiyi gerçekten yaşayanların farkını soranlara;
İşte! Kim ki hayat sofrasında yalnız kendini görür ve doymayı düşünürse o aç kalacaktır. Ve kim kardeşini düşünür de doyurursa o da kardeşi tarafından doyurulacaktır. Şüphesiz şunu da unutmayın. Hayat pazarında her zaman alan değil, veren kazançlıdır.
4.Dava: Ve bilinmesini isterim ki bizim kervanımız sevda yüklüdür bu sevda yüklü kervanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundan geçer ve biz bu yolun divanesiyiz çünkü deli gibi sevmek ruhumuzda var.
Bu konuşmadan herkes kendine düşen payı almalı. En başta AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan almalı.

Yaşar Gök'ün Belediyeye getirdiği müteahhitler

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, beraber politika yaptığı kişilere "Benim artık Yaşar Gök'le işim olmaz. Bana yanlış yaptı. Sildim onu defterden" diyor.
Bu sözü söylemesinin üzerinden 24 saat geçmeden Yaşar Gök, 06 ve 23 plakalı lüks araçlarla Zonguldak Belediyesi'ne müteahhitler getiriyor, başkan ile görüştürüyor.
Hep birlikte Belediyeden çıkıp yemeğe gidiliyor.
Son dönemde Zonguldak Belediyesi'nde yapılan ihalelerde şehir dışından gelip ihale alan kaç firma oldu? Bundan sonra kaç firma gelecek? Herkes gibi biz de takip edeceğiz.
İnşallah, bu işlerin altından Serkan Aycı ve eşiyle yaşanan bir ilişki çıkmaz.
Allah sonumuzu hayır etsin.

31 Belediyeciliği

Dün, AK Parti'nin Gönül Belediyeciliğine atıf yaparak, Tülay, Gülay, Yeliz, Filiz Belediyeciliği örneklerini vermiştik.
Bir de bu işleri yapanların sayılarla ifade ediş şekilleri var.
Mesela 31 Belediyeciliği yapan Belediye Başkanımız hala görevde.
60 Belediyeciliği yapan Başkanımız da görevde.
61 Belediyeciliği yapan Belediye Başkanımız da görevde.
37 Belediyeciliği yapan da var!
Yüzde 10 Belediyeciliği yapan da!

Günün Fıkrası: Biner binmez!

Genç bir kız evlenmek üzereydi. Bir gün nişanlısını denemeye karar vererek en güzel kız arkadaşlarından birine başvurdu:
- Senden, bir akşam nişanlımla gezmeye çıkmak rica edeceğim. Beraber yemek yer, bir yere gider dans edersiniz. Senden ricam, bir iki pas ver, tahrik et, bakalım sana kur yapacak mı? Öpmeye filan kalkacak mı?
Genç kız vaziyeti ayarladı. Arkadaşlarıyla nişanlısı bir akşam beraber çıktılar. Ertesi gün genç kız heyecanla arkadaşına koştu:
Nasıl, tahrik ettin mi bizimkini?
- Maalesef hayır.
Neden?
- Vakit kalmadı ki... Arabaya biner binmez üzerime saldırdı...