Dubai Kraliyet Aileleri İş Konseyi Başkanı Süleyman Taşcı, Zonguldakspor Kulübünü önce bir üst lig, ardından da Süper Lig'e çıkartmak için 4 milyon liralık bütçe ile Zonguldak'a geldi.

Kulübün Başkanı Süleyman Caner'di. Ama sahibi Demir Ailesiydi. Görüşmeler başladı. '4 milyon veririm' diyen adamdan '16 milyon lira' istendi.

Zonguldak'tan Almanya'ya göç etmiş bir madenci çocuğu olan Süleyman Taşçı, Almanya'da doğmuş, Shalke 04 kulübünde futbola başlamış ve şu anda Dubai Kraliyet Aileleri iş Konseyi Başkanı olarak, Zonguldak Kömürspor'u almak istedi.

Süleyman Taşçı, Zonguldak Belediye Başkanı, Vali ve Zonguldak yönetimi ile görüşmeler yaptı. Kraliyet Ailesi dışında kendi imkanları ile 4 milyonluk bütçe ile yola çıktı. Süleyman Taşçı, "Biz 4 milyon dedik, bizden 4 katı para istendi. Ve, sonuçta da dün Sayın Hacı Demir bir açıklama yaparak 'Duyduk duymadık demeyin, Zonguldakspor satılmadı, satılmayacak' diyerek son noktayı koydu" dedi.

Süleyman Taşçı ile noktayı şöyle koydu: "Bu iyi niyetli girişimimiz şimdilik sonuç vermemiş olabilir. Niyet iyi olduktan sonra, başarıya ulaşmak için A planı olmuyorsa, B, C, D alternatifleri her zaman vardır. Bizim, Zonguldak sevgimiz, Zonguldak sevdamız köklerimizdeki derinliklerden gelmektedir. Bu sevgi ve sevda bizde olduğu sürece, inşallah el attığımız bir konuda zaman içinde çok güzel gelişmeler olacaktır. Bunu da, bütün Zonguldak halkı görecektir."

Adam daha ne desin?

4 milyon ile gelmiş.

Bizimkiler ise "Bulduk bir Dubaili, geçirelim tamamini" demişler.

Olmadı yani.

Bu şehir düzelmez arkadaş.

Ben böyle yazdığım için değil.

Bu insanlar olduğu için düzelmez.

Kaymakam Bey, Kaymakam Bey...

Kandilli Köy Pazarı ve Ziyaretçi Merkezi Projesi kapsamında açılan satış stantlarının Kandilli Beldesinden kimseye verilmemesi tepki çekti.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun stantları oluşturdukları komisyon huzurunda, önceliği daha önce o bölgede satış yapanlar olmak üzere verdiklerini söylemesi inandırıcı bulunmadı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, daha önce siyasete atıldığı için, siyasetçilerle fazla sıkı fıkı. Tamam iktidar siyasetçileriyle yakın olmasını anlayabiliriz. Ama Çorumluoğlu, CHP Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile de sıkı fıkı.

Bizim için bir mahsuru yok. İstediğiyle iyi olabilir. Ama devlet işleyişinde bu ilişkilerini kullanamaz.

Gerçi İsmail Çorumluoğlu, nitelikli dolandırıcılık başta olmak üzere 103 yılı aşkın hapisle yargılanan ve zimmetten 20 yıl hapis cezası alan biriyle de sıkı fıkıydı.

Bunlar doğru işler değil.

Ereğli'de AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır ile de sıkı fıkı.

Şimdi Fatih Çakır gidecek.

Sonra ne olacak göreceğiz.

Ben ne olacağını biliyorum.

Biraz bekleyelim, hep beraber görelim.

Bu arada geçtiğimiz günlerde bir vatandaş, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nun kendisine hakaret ettiğini söyledi.

Basın bu konunun üzerine çok gitmedi.

Oysa hiçbir Kaymakam vatandaşa hakaret edemez.

Bu konuyu daha sonra irdeleyeceğiz.