Zonguldak'a gelen Valiler, Emniyet Müdürleri bu kenti küçük görürler. Zonguldak'ı nüfusu kadar sanırlar. Bilmezler ki bu şehrin bir de altı var. 5 binden fazla maden şehidi var. Bu şehitlerin ahı insanı tutar.
Lafı dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Liman Arkası'ndan baktığınızda iğrenç bir görüntü oluşturan Memurlar Lokali'yle ilgili olarak; "Orayı brandayla kapatın" talimatı verdi.
Şimdi Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın ruhsatı iptal edildi. Fabrika mühürlendi. Muhtemelen fabrikanın bazı bölümleri ruhsatsız olarak çalışacak, üretim yapacak.
Vali Erdoğan Bektaş, Filyos Ateş Tuğla'nın üstünü branda ile mi örtecek, nasıl yapacak bilmiyorum. Ama bu fabrikayı bir şekilde çalıştırmaya devam edecek. Nedenini siz benden iyi biliyorsunuz.
Oysa ortada bir mahkeme kararı var. İptal edilen bir ruhsat var. Vali Erdoğan Bektaş, ciddi bir devlet adamı olarak, o ruhsatın Filyos Ateş Tuğla'ya nasıl verildiğini araştırmalı. Belgelerin nasıl düzenlendiğini görmeli.
Ben o belgelerin nasıl ve kimin talimatıyla, kim tarafından düzenlendiğini biliyorum. Benim bildiğimi devletin Valisi de bilir. Bilir de ne yapar? Göreceğiz.
Belki Ankara'daki 'Abi'yi arar. Belki Ankara'daki 'Abi' Vali Bey'i arar. İzleyeceğiz. Erdoğan Bektaş'ın nasıl bir devlet adamı olduğu, güçten yana mı, haktan yana mı olduğunu göreceğiz.
Ama ben size tahminimi yazayım. Şimdi bir telefon trafiği olur. Sonra İl Özel İdaresi'nde bir hareket olur. Vali Bey talimat verir. Yeniden ruhsat çıkarılmaya çalışılır. Bu arada fabrikada üretim devam eder.
Sonra bu fabrikaya daha önce verilen ruhsatın da aslında usulsüz olduğu ortaya çıkar. Buna rağmen yeniden ruhsat verilmeye çalışılır. İl Özel İdaresi'ne baskı yapılır. Oradan ruhsat çıkar mı göreceğiz!

Zonguldak'ta her şey, yapanın yanına kar kalır. Sami Aydın, TTK Memurlar Lokali'ni kanunsuz, hukuksuz nasıl büyüttüyse, herkes seyrettiyse; Filyos Ateş Tuğla'yı da seyrederiz. Öyle değil mi Vali Bey?

Canı isteyince, işine gelince

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Şenay Özdolap Çoban, çatır çatır Corona Virüs rakamlarını açıklıyor.
Ama Zonguldak İl Sağlık Müdürü Doktor Ertuğrul Güner'in Corona Virüs verilerini açıklaması yasak. Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner'e açıklama yaptırmıyor.

Niye? Kendisi yapacak... Ne zaman? Canı istediği zaman... Sayılar hoşuna gittiği, işine geldiği zaman. Ama Tıp Fakültesi, canı istediği zaman açıklama yapabiliyor. Neden? Orası özerk! İlginç bir durum. Neyse?

Deniz Yavuzyılmaz mı, Atilla Öksüz mü?

Bizim evcilik oyununa meraklı CHP Zonguldak Milletvekili, Kozlu sahilindeki tıbbi atıklarla ilgili video çekmiş, sonra gidip soru önergesi filan vermiş. Daha önce verdiği soru önergesine de yanıt verilmemiş. Deniz Yavuzyılmaz'ın vediği soru önergelerine doğru dürüst yanıt gelmiyor. O da yanıt verilmeyeceğini bile bile soru önergesi veriyor. Bakanlık bu konuya ne yanıt verecek ki? Zonguldak Valiliği'ne soracak. Onlar da "Eski çöplük alanından kaynaklanan bir sorun. Oraya istinat duvarı çekilecek. Millet Bahçesi Projesi var. O proje hayata geçince sorun kalmayacak" diyecek.

Bunu Deniz Yavuzyılmaz da biliyor. Milletvekilcilik oynamak için soru önergesi filan veriyor işte. Deniz Yavuzyılmaz'ın yaptığını, bizim Atilla Öksüz fazlasıyla yapıyor. O da gidip video filan çekiyor. Uzun uzun anlatıyor. Sonra haber yapıyor, maddeler halinde sorular soruyor. Bir tek milletvekili olmadığı için meclise soru önergesi veremiyor. Bana sorsanız "Atilla Öksüz mü etkili, Deniz Yavuzyılmaz mı?" diye. Yüzde yüz "Atilla Öksüz" derim! Bir kere Atilla Öksüz, Deniz Yavuzyılmaz'dan daha sahici.