Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara'nın malum gazetelerde ve internet sitelerinde yayımlanan açıklamasını okumuşsunuzdur.

Mehmet Ali Kara, özetle Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü hakkında Pusula'da çıkan haberleri, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın yazdırdığını ima etmiş.

Mehmet Ali Kara, kendisini hastanede temizlik personeli olmaktan kurtaran Hamdi Uçar'a laf söylemiş midir?

Haber basında çıktıktan sonra, Hamdi Uçar'ı aramış mıdır?

Ben Hamdi Uçar'ı epey önce Bahçelievler'deki Akbal Market'te görmüştüm.

Üstelik basından şahidimiz bile vardı.

Bu süreçte telefonla görüşmedik, mesajlaşmadık.

Her kim ki, Zonguldak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü hakkında yazdığım yazıları Hamdi Uçar'ın yazdırdığını iddia ediyorsa; namussuz, şerefsiz, haysiyetsizdir.

Mehmet Ali Kara'nın açıklamasının şu bölümüne takıldım:

"2010 yılında; Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne, kurumun sonraki adlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar yeni adıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne İl Müdürü olarak atanmıştır. 2010 yılında kurumda ilk göreve başladığı süreçte, kurumda İl Müdürlüğü dışında yalnızca 1 Çocuk Evi, 1 Aile Danışma Merkezi, 2 Yetiştirme Yurdu, 2 İlçe Müdürlüğü ve 3 Huzurevi olmak üzere toplamda 106 kadrolu ve 102 hizmet alım personeli olmak üzere 206 personel var iken, 2010 sonrası kuruluş ve çalıştığı personel sayısında nerdeyse 3 katı artış olmuştur. 2010 yılında göreve başlayan Kemal Gümrükçü'nün, 2010 yılı itibariyle sorumlusu olduğu kurumda, İl Müdürlüğü haricinde yeni kuruluşlar açılmış; toplamda 10 Çocuk Evi, 4 Çocuk Evi Sitesi Müdürlüğü, 1 Çocuk Koruma ve İlk Kabul Birimi, 1'i yapım aşamasında olan 5 Huzurevi, 1 Engelsiz Yaşam Merkezi, 1 Umut Evi, 1 Gündüzlü Bakım Merkezi, 1 Kadın Konukevi, 1 Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi, 5 Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet veren yeni kurumlar açılmıştır. Bahse konu kuruluşlarda toplam 591 çalışan personel bulunmaktadır. Ayrıca yine İl Müdürlüğü'ne bağlı ve İl Müdürlüğü onayı ile açılan ve denetlenen 2 Engelli Özel Bakım Merkezi ile 10 Kreş ve Gündüz Bakım Evi hizmeti veren kuruluş bulunmaktadır."

Zannedersiniz ki Kemal Gümrükçü, Trabzon'da babasının arsalarını sattı, geldi Zonguldak'a bu hizmetleri yaptı.

Mehmet Ali Kara, sen ne içiyorsun Allah aşkına!

Yani bu müdürlüğün başında Kemal Gümrükçü olmasa, bu hizmetler kentte olmayacak mıydı?

Yani bu hizmetleri devlet, AK Parti iktidarı değil de; Kemal Gümrükçü mü getirdi?

Bu müdürlüğü değerlendireceksek, AK Parti'den öncesi ve sonrası diye değerlendirebiliriz.

Kemal Gümrükçü'den öncesi ve sonrası diye değil!

Kemal Gümrükçü kimdir?

Sizin sendikanızın üyesi olması dışında hangi özelliği vardır?

Gelelim Mehmet Ali Kara'nın zırt dediği yere:

"Hesap sorulacaksa halkımız, devletimiz ve yüce Türk mahkemeleri bu hesabı hepimizden sormaya muktedirdir. Haddini aşarak kamu kurumlarına ve STK'lara gazete manşetleri üzerinden dizayn vermeye çalışanlar da aynı şekilde halkımızdan, devletimizden ve yüce Türk mahkemelerinden gerekli cevabı alacaklardır."

Vay Mehmet Ali Kara vay!

Hastanede temizlik personeli iken, kendisini masa başına çekip adam eden, sendikada yolunu açan kişiye meydan da okurmuş!

Vay Mehmet Ali Kara vay!

Ne güzel cümleler de kurarmış.

Sahi Mehmet Ali, sen şu açıklamadaki ifadeleri tek başına bir daha kaleme almayı dener misin?

Bakalım ne kadarı aklında kalmış!

Tencere dibin kara, Mehmet Ali ondan Kara!

"Emeğin başkenti olarak bilinen Zonguldak ilimizde, emeğin ve liyakatin değeri her zaman bilinmiş ve takdir edilmiştir. Zonguldak'ta da, Türkiye'de de, gazete manşetleriyle makam alıp vermek, emeği ve alın terini yıpratmaya kalkışmak hiç kimsenin haddine değildir! Feraset ve basiret sahibi Zonguldak halkı da bu eski Türkiye alışkanlıklarına asla prim vermeyecektir" diyorsun ya!

Sendika başkanı olmak için hangi bilgi ve birikime sahipsin?

Beycuma Karapınarlı olmasan, Hamdi Uçar'ın köylüsü olmasan, o seni temizlik elemanı olmaktan kurtarmasa, destek vermese, oralarda olabilir miydin?

Eğer sen çok iyi bir temizlik elemanı isen, neden sendikacı oldun?

Ben anladım seni Mehmet Ali Kara!

Senin temizlikçi olduğunu bilen arkadaşların, pis işleri sana temizlettiriyorlar!

O yüzden bu açıklamayı sen yapıyorsun!

Temiz iş olsa Memur Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar konuşurdu değil mi?