Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Pusula'nın Çaycuma Organize Pavyon Bölgesi haberiyle ilgili Elmas TV'ye bağlanmış ve orada haberi abartılı ve maksatlı bulduğunu söylemiş.

Kantarcı, şunları söylemiş: "Yıllardır birahane ve içkili yer olarak nitelendirilen yerlerin şehrin içinde gelişi güzel ruhsatlandırıldığı ve Çaycuma halkının büyük çoğunluğunun yıllardan beri bunlardan şikayetçi olduğunu, en önemlisi de seçim döneminde en büyük şikayeti buralardan alıyorduk. Dekolteli kıyafetlerle kadınların çalıştırılması genel olarak insanlarımızı rahatsız ediyor. Diğer taraftan da şehrin çeşitli yerlerinde bulunan normal içkili yerler de var. Biz bunları bir proje dahilinde taşımayı planlıyoruz. Yeni yapılanma gibi bir şey söz konusu değil. Olanları taşıyacağız ve girişi, çıkışı kontrol altında olan düzgün işletmeler haline getireceğiz. Bununla ilgili geçen dönem Kaymakamımızla 5 yıl araştırma yaptık, en uygun yeri bulmuş olduk. Yazı da olduğu gibi yeni yapılanma olması söz konusu değil. Etrafı rahatsız edecek bir durum yok. Etrafta zaten bir yapılaşma yok. Çaycuma'da bir benzin istasyonun diğer tarafında etrafı çevrili, giriş çıkışı kontrol altında olan ve mevcut işletmelerin taşınacağı bir yer planladık. Bununla ilgili geçtiğimiz hafta Sayın Valimiz ve Milletvekilimizle mutabakat sağladık. İnşallah en kısa zamanda bu olay gerçekleşecek ve Çaycuma'da kalıcı iş olarak nitelendirilecek bir olayı da sağlamış olacağız."

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın devrim dediği uygulama Gökçebey'de yapıldı. Gerçekten devrim oldu! Birahaneler pavyona dönüştü. Kadın ve uyuşturucu satışı arttı. Bu bölgede adam yaralama, cinayet olayları meydana geldi. Belediye Başkanı görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

Gökçebey'deki Organize Pavyon Bölgesi, Jandarma mıntıkasında. Jandarmaya sorulsun bakalım. İyi mi olmuş, kötü mü olmuş!

Ben hala Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş ile İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'nın pavyon işine nasıl onay verdiklerini merak ediyorum.

Sigaraya savaş açmış bir dünya lideri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atadığı bürokratlar, Zonguldak'ta 12 yeni pavyon için Hazine arazisi tahsis ediyor!

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, kadın çalıştıran birahane sahipleriyle yaptığı toplantılarda, yeni yerde müzik ruhsatı verileceğini ve çalışma süresinin uzatılacağı taahhüdünde bulundu.

Bu taahhüt, kadın çalıştıran birahanelerin yasal olarak pavyona dönüşmesi demek.

Oysa yapılması gereken, devletin bu birahanelerde kadın çalıştırılmasının önüne geçmesi. Çünkü birahanede konsomatris çalışamaz. Ama bunlar, aşçı, bulaşıkçı diye gösterilen kadınları servise çıkartıyorlar.

Kadın çalıştırılmasının önüne geçilse, bu birahanelerin çoğu kapanır.

Böyle bir formül varken, Gökçebey örneğinde olduğu gibi birahaneleri pavyona çevirme fikrine Zonguldak Valisi ve Emniyet Müdürü'nün onay vermesi akıllara zarar.

Şöyle düşünün...

Gözünüzün önüne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı getirin...

Sonra onun atadığı Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı getirin.

Sonra "Ben Reis'e bağlıyım" diyen Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'yı getirin.

Unutuyordum. Bir de AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu gelsin gözünüzün önüne!

Sonra CHP'li Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı gelsin!

Sonra kadınların çalıştığı birahaneler.

Ve son derece modern pavyonlar.

Hazine arazisi tahsisine atılmış imzalar.

Beyler, bir yatırımcı gelse, bu kadar çabuk arsa tahsisi yapabilir misiniz?

Ne de meraklıymışsınız siz bu pavyon işine!

Bülent Kantarcı elini çabuk tutsun.

Vali Erdoğan Bektaş ile Emniyet Müdürü Ahmet Turanlı tayinleri çıkmadan bu pavyonların açılışını yapsınlar. Ahmet Çolakoğlu'da orada olsun. İlçe Başkanıyla birlikte!

Zonguldak'ın yeni pavyonlara çok ihtiyacı var.

Haydi beyler, çabuk tutun elinizi!

Hedef, yatırım, üretim, istihdam!

Kıssadan Hisse:

İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı iken, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnen Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Çaycuma'da kurulacak 12 yeni pavyon projesine karşı direnemedi.

Günün Fıkrası: Hazine Arazisi

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Çaycuma'da CHP'li Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın kadın çalıştıran birahaneler için planladığı 12 yeni pavyon için hazine arazisi tahsis etti!