Zonguldak siyasetinde yıllarca etkin olan Köksal Toptan'ın aktif siyasette kenara çekilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç'un ağırlığı hissedilmeye başlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı iki kez Karadeniz Ereğli'ye getiren Başdanışman Saadet Oruç, belediye seçimini kazanamasa da Ankara'daki ağırlığını koruyor.

Ankara'da çözüm arayan Zonguldaklıların önemli bir kapısı oldu Saadet Oruç. Ereğli'deki yerel seçimde siyaseti de öğrendi. Milletvekilleriyle istişareyi kesmeden çalışıyor.

Zonguldak'ın bir de genç abisi var.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman.

Görevi ve konumu gereği yerel gündemle çok yakından ilgilenmese de Zonguldaklıların Ankara'da etkili bir kapısı.

Yüksel Kocaman'da siyasetin ne kadar acımasız, vefasız olduğunu Devrek'te gördü. Olayların içinde olmak yerine, uzaktan bakmanın çözümü kolaylaştırdığını anladı. Öyle davranmaya başladı.

Köksal Toptan, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Kamu Etik Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor. Zonguldak'tan kendisine gelen istek ve talepleri elinden geldiğince çözüyor.

Ama sorunların çözümü konusunda ana omurga görevini Yüksel Kocaman ve Saadet Oruç üstleniyor. Elbette üç AK Parti milletvekiliyle. Çatışmadan, çitişmeden, didişmeden.

Bu birlik ve dayanışma gelecek için umut veriyor.

Şehit cenazeleri için harcırah

Şehit cenazelerinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarından birçoğunu göremiyoruz. Geçimini TSO Başkanlığından saylayanlar, 'ota, köke harcırah var' diye gidenler, şehit cenazelerine neden gitmezler.

TSO Yönetim Kurulları toplanıp, şehit cenazelerine katılma harcırahı verilmesi kararı alsın! Belki o zaman oda başkanlarını şehit cenazelerinde görürüz. Beyler ayıp olmuyor mu?

Hüseyin Özbakır'ın Zonguldak'ta damadı var mı?

Zonguldak'ta birisi resmi kurumlarda, özellikle şehir dışında "Ben Hüseyin Özbakır'ın damadıyım" diye geziyormuş!

Bunu diyen kişinin Hüseyin Özbakır'ın damadı olmadığını biliyoruz. Ama yakınlık algısı yaratmak için böyle diyor.

Düşünsenize! Adam eski Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı! Böyle birinin onun damadı olması mümkün mü?

Neden böyle bir şey yapar anlamak mümkün değil! Hadi dolandırıcılık olur! Ama bu kadar olmaz! Bu bildiğin nitelikli dolandırıcılık!

Bu nasıl ittifak?

Dinsizi bu havuzda, imansızı bu havuzda, Hristiyan'ı bu havuzda, alkoliği bu havuzda, uyuşturucu kullananı bu havuzda, AK Partilisi bu havuzda, CHP'lisi bu havuzda!

Bu kadar farklı insanı bir araya getirebildiğim için kendimle ne kadar gurur duysam az! Yalnız bunların arasında bir kemik atsan hepsi birbirine girer! Zaten Ereğli'de bir kemik atılmış, bir dişi, bir erkeği ısırmış!

Bunlar daha iyi günler! Büyük bir keyifle izliyoruz!