Koskoca Türkiye Cumhuriyeti, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, örgüt lideri olmak, bankadan zimmet, özel belgede sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet gibi çeşitli suçlardan 107 yıla varan hapis istemiyle yargılanan, bu dava içinde iki yıl hapis yatan birinin adını aldığı üç beş kuruş bağışa bir sınıfa vermeye nasıl razı geliyor?

Ereğli'de devleti temsil eden Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ad verme yönetmeliğine aykırı bir şekilde Yasin Hamzaçebi'nin adının bir sınıfa verilmesine nasıl razı geliyor?

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Harun Akgül, devleti ayaklar altına alan bu davranışa sessiz mi kalacak?

İçeride olsaydı dolandıramazdı

Nitelikli dolandırıcılık iddiasıyla 107 yıla varan hapis istemiyle yargılanan Yasin Hamzaçebi, CEO'su olduğu gazetede yazıp duruyor.

Panik halinde saldırıyor. Yasin Hamzaçebi'nin kurtuluşu yok. Adalet, er yada geç yerini bulacak. Şahsıma yapılan saldırının, Şerafettin Kaymaz'ın, dolandırdığı dayısı Şenol Şanal'ın da hesabı sorulacak.

Bundan en ufak bir endişemiz yok.

Acele ediyoruz. Çünkü daha fazla insan mağdur olsun istemiyoruz.

Yasin Hamzaçebi iki yıl hapis yatıp çıktı. Tutuksuz yargılanıyor. O günden bu yana kaç kişiyi mağdur etti?

20 Şubat 2020 hesap kesim günü.

İnşallah o gün mahkeme bir karar verecek.

Adalet yerini bulacak.

Arkadaşını söyle...

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Yasin Hamzaçebi'yi ziyaret etmiş.

Bir TSO Başkanı, hakkında bu kadar iddia olan, üzerine kayıtlı tek bir mal varlığı olmayan, belki de CEO'su olduğunu iddia ettiği şirketten sigortası bile olmayan kişiyi niye ziyaret eder?

Toplum önderliği bunu mu gerektirir?

Arslan Keleş'e hiç yakıştıramadım. Neymiş, çok sayıda şirketi varmış! Kimi kandırıyorsun sen Arslan Keleş? Şirketi var dediğin adamın sigortası var mı acaba?

Atalarımızın çok güzel bir sözü var: "Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim."

Yok ben söylemeyeyim!

Günün Fıkrası: Dolandırıcılık

Hoca sözlüde sorar:

-Bana dolandırıcılığı anlatınız.

-Dolandırıcılık sizin beni sınıfta bırakmanızdır.

-Bu ne utanmazlık! Nasıl böyle bir cevap verebilirsiniz?

-Şöyle ki; hukuk tariflerine göre dolandırıcılık bir kişinin bilgisizliğinden yararlanarak onu zarara sokan bir davranıştır.