Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, çözülmeyi bekleyen onca sorunu varken, Zonguldak Belediyesi'nin kullanımından alınan Hayvanat Bahçesi'nin bulunduğu alana 400 metrekare kapalı alanı bulunan bir kafeterya yaptırıyor.

3.2 milyon liraya malolacak kafeterya üç katlı olacak! 250 liralık stent olmadığı için insanların öldüğü Tıp Fakültesi Hastanesi'nin durumu ortada iken böyle bir şeye gerek var mıydı? Üstelik bu alan kafeterya için ziyan edilmeli miydi?

Bizim tavsiyemiz, hazır böyle büyük bir kafeterya yapılıp adına da 15 Temmuz Kafeteryası filan verilmişken, içine büyük bir mescit de yapılmalı! Ama şehitlerin adına yapılan tesiste uygunsuz hal ve hareketler olursa ne olacak? İyi düşünmek lazım!

Fatih Çakır-Mustafa Çağlayan

AK Parti'de kongre süreci başladı. Herkes, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ı gidecek diye beklerken, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'a döndü.

Zonguldak, Beycuma, Elvanpazarcık ve Karaman Belediyelerini kazanan Merkez İlçe Teşkilatı'nın Başkanı Mustafa Çağlayan, dört de dört yapmış, tartışılıyor.

Elindeki belediyeyi kaybeden Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, yeniden ilçe başkanı olabilmek için Ankara'da bildiği tüm kapıları çalıyor. Siyaset böyle bir şey!

Şimdi... "İlçe Başkanlarına operasyon yapılacaksa ilk gidecek isim Fatih Çakır olmalı" diyen büyük siyaset adamlarını yakından takip ediyoruz.

Siyaset bu. Olur ya! Fatih Çakır kalır da, Mustafa Çağlayan giderse! "Fatih Çakır gitmeli" diyen siyasetçiye bizim de soracaklarımız, söyleyeceklerimiz olur!

Bakalım AK Parti'de çalışan, kazanan mı ödüllendirilecek? Partiyi ayağa düşürüp, kaybeden mi ödüllendirilecek? Adalet'i göreceğiz!

Deniz Yavuzyılmaz 'tokat'ı yedi!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, siyasetin çapını iyice düşürdü.

Pazar günü yapılan Merkez İlçe Kongresi'nde desteklediği aday seçimi kaybedince, Pazartesi günü soluğu Adliye'de alan Deniz Yavuzyılmaz kongreyi iptal ettiremeyeceğini anlamasına rağmen, bugün tam 17.00'de Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdirmiş! Ama sorsan haberi yoktur! Seçim Kurulu itirazı, jet hızı ile reddetmiş!

Deniz Yavuzyılmaz, Seçim Kurulu'ndan tokatı yemiş!

Seçim geç başladı diye itiraz edilir mi?

CHP'de siyaset yapanlar, Kurultaylarda gece yarısına kadar matbaadan liste beklendiğini bilir!

Deniz Yavuzyılmaz, özel hayatındaki başarısını siyasi hayatta gösteremiyor!

Bu artık net bir şekilde belli oldu!

Kime, neyi anlatıyoruz biz?

Birisi köşe yazmış: "Vali'ye vurduk...." diyor!

Sen kimsin, Vali'ye vurmak kim?

7 günde sadece 377 kişinin okuduğu bir yazının sahibi Vali'ye vursa ne olur, vurmasa ne olur?

Sen konuşurken dinlemeyen Vali, yazdığından etkilenir mi?

Yazıda ne akıcılık, ne lezzet, ne anlam bütünlüğü var!

Bir yazının okunması ve etkili olması için, dil önemli.

Üslup önemli. Lezzet önemli.

Hiçbiri yok! Söyleneni anlamayan, okuduğunu anlamayan ve hatta okumayan biri, ya-za-maz!

Yazıya İslami kelimeler, terimler koyarak değerini artıramazsınız. O vaizlerin işi! Sen köşe yazıyorsan, evrensel kurallara bağlı olacaksın!

Kime, neyi anlatıyoruz biz?

İdrar tahlili...

Devlet Hastaneleri çok kalabalık...

Sıra beklemenize gerek yok, kimsenin sizi göremeyeceği bir ağaç altı bulun bulduğunuz ağacı kendinize siper ederek işeyin!

Bakın burası önemli;

İşediğiniz toprağın etrafına karıncalar toplanıyorsa; DİYABET (şeker hastasısınız)

Burası daha da önemli; Ağacın dibine değil de ayağınıza işiyorsanız; PROSTAT

Burası daha da çok önemli; İşediğiniz yerden işkembe, bağırsak yani sakatat gibi kokular geliyorsa: KOLESTEROL (yani kanınızda yağlanma var)

İdrar rengi açık sarıysa; İYİ DURUMDASINIZ

İdrar rengi koyu sarıysa; BOL BOL SU İÇİN

Bakın burasıda önemli; İşediğiniz yer köpükleniyorsa;

SİROZ (karaciğer yağlanması vardır)

Yanınızdan geçeni görmüyorsanız; KATARAKT (gözde perde oluşmuştur)

Size utanmıyor musunuz ağaca işenir mi diye sesleneni duymuyorsanız; SAĞIR (İşitme engelisiniz)

İşiniz bitti, dönüş yolu üzerindeki çocuklar sizi 'Amca dükkanı açık unutmuşsun' diye uyardılarsa vay halinize; ALZHEİMER (Unutkanlık başlamış demektir)

Bunların hepsi de birbirinden önemli...

Önce sağlık!