Eski Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'ın sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım büyük ilgi gördü ama kafaları da karıştırdı. Mesaj yüklü bu yazıda özetle şöyle deniyordu:

"Valiler bir yönüyle siyasi memurlardır. Hükümetçe atanırlar ve her bir bakanın temsilcisi olarak hükümet programının uygulanmasından sorumludurlar.

....

Makamlar ehil olmayan kişilere verilir ve kişisel ihtiras ve menfaatler için suistimal edilirse değer yaratamazsınız, adalet bozulur ve devlet-millet zarar görür. Bu insanın alçaldığı bir durumdur.

Herkes kendi sınırında durmalı. Herkes yetki alanını da muhafaza etmeli. Yetki gaspı da hırsızlık gibi bir ahlak sorunudur. Aksi taktirde sistem çürür.

Bütün mesai arkadaşlarımızla takım olmaya çalışarak, onlara inisiyatif vererek; kırıp dökmeden, motive ederek, sinerji ya da bereket ortamının oluşmasına gayret ederek çalışmalıyız. Hiç kimse mükemmel değildir! Ama dönüp de arkamıza baktığımızda vicdanımız rahat olmalı, utanmamalıyız!"

Bu mesaj bize değil! Devleti yönetenlere. Herkes payına düşeni aldı mı?

Samimiyetsiz, popülist, ucuz siyaset!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ı seçilemediği ve seçildiği günden bu yana takip ediyoruz.

Samimiyetsiz, popülist, ucuz politikalarıyla gündemde olmaya gayret ediyor. Bu balon bir gün bir yerde patlayacak.

Seviyesini, Bahçelievler Mahallesi delege seçimini iptal ettirecek kadar düşüren Deniz Yavuzyılmaz'ın daha nerelere düşeceğini hep birlikte göreceğiz.

İstanbul'da yaşayan, Ankara'da dolaşan bir Zonguldak Milletvekili olarak kendisini takip ediyoruz.

Zonguldak'a kar yağdı!

Pusula hafta sonunu yine zirvede bitirdi.

1 Aralık 2019 Pazar gününü 64 bin 963 tekil hit ile bitirdik. Zonguldak Merkez İlçe Nüfusu köylerle birlikte yaklaşık 125 bin. Pazar günkü hitimiz Merkez İlçe Nüfusunun yarısından fazla!

Sadece 'Zonguldak'a ilk kar yağdı' haberi 45 bin hit almışız! Trafik kazasıyla ilgili attığımız iki haberden 30 bin hit! Hem de sitemizin çökertilmeye çalışıldığı bir dönemde.

Gün gelecek, Pusula günlük 600 bin hit alacak.

Zonguldak nüfusu kadar insan bu sitede olacak.

İl dışında ve yurt dışında yaşayan Zonguldaklılar ile Batı Karadeniz'de hitap ettiğimiz illere bakıldığına bu rakamın hayal olmadığını göreceksiniz.

Durmak yok, koşmaya devam!

Günün Fıkrası: Yok ki kabahati!

Temel oğlu Dursun'u evlendirmiş.

Aradan 15 gün geçmiş, gelin Fadime kayınpederi Temel'e; "Baba şu senun uşak düğünden beri yanaşmadı" demiş.

-Ula ne dersun ben ona sorarım.

Akşam Dursun eve gelince babası sormuş:

"Ula Dursun sen ha bu gelini sevmedun mi?"

-Hayır baba!

-Ula niye!

- Baba akşam eve geliyorum. Kapıda beni güler yüzle karşılıyor. En güzel yemekleri yapıyor. Tertemiz yatağa beni yatırıyor. Sabah beni güler yüzle kaldırıyor. Kahvaltı hazır. Ütülü elbiseleri bana giydiriyor. Güler yüzle işe uğurluyor. E baba yok ki kabahati ki seveyim oni!

Günün Sözü:

İyi bir insan olduğunuz için dünyanın size adil davranmasını beklemek, vejetaryen olduğunuz için bir boğanın size saldırmamasını beklemek gibidir.

Dennis Whatley