Zonguldak'ta görevini vekaleten yöneten bir il müdürünün atama yazısı ilgili bakanın önünde. Diğer il müdürleriyle birlikte akşam/sabah açıklanacak.

Aslında geçen hafta açıklanması beklenen bu atama için milletvekilleri, il başkanı ve ilçe başkanı mutabakata varıp durumu ilgili bakana iletmişlerdi.

Bu başarılı isim, vekaletinin asalete dönüşmesinden sonra çalışma performansını artıracaktır.

Vali Bey'in Murat Kapıcı, Hakan Farizoğlu sevgisi...

Zonguldak Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı hakkında Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldı.

Bakanlık Müfettişlerinin raporu Zonguldak Valiliğine gelmiş, gereken yapılmamıştı. Şikayet üzerine Savcılık soruşturma açtı. İfadeler alınmaya başlandı. Kapıcı ifadeye çağrıldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın Murat Kapıcı'yı tutma gayretine kimse akıl sır erdiremiyor! Sadece Kapıcı değil! Bir de Çevre'deki Hakan Farizoğlu sevgisi var Vali Bey'in! Ona da toz kondurmuyor!

Hakan Farizoğlu'na duyduğu sıcaklık anlaşılabilir!

Ancak Ereğli'den gelen Üçler Sarıkaya'ya duyduğu hayranlık anlaşılabilir bir durum değildi! Milli Eğitim'e bakan Vali Yardımcısı da anlaşılabilir değil!

Ama en anlaşılmaz olanı Kilimli Kaymakamlığına atanan, ancak hala Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan'a duyduğu sempati. Vali Bey'in bu isimlere karşı sevgi pıtırcığına dönüşmesi bana ilginç geliyor.

Lavuar Alanıyla ilgili "100 yıl beklediniz biraz daha bekleyin" diyen Vali Bey'in Zonguldak'ı ve bürokrasideki isimleri tanımasını bekleyeceğiz. Ama 100 yıl bekler miyiz bilmiyorum!

Belediyeyi kahvehaneye çevirmeyin!

Belediye Başkanları, şehir dışına çıktıklarında, yerlerine meclis üyelerinden birini vekaleten bırakıyorlar.

Aman Allah'ım! Başkan gider gitmez koltuğa oturan vekiller, ne kadar eş, dost, akraba, arkadaş varsa belediyede ağırlıyorlar.

Bir de fotoğraf çekip paylaşıyorlar ki! Böyle bir oturma şekli, böyle bir poz, böyle bir nezaketsizlik olmaz. Hareketler makama yakışmıyor.

Oturdukları koltuğa bir şey katmak için gelmesi gereken isimler, koltuktan aldıkları havayı sosyal medyada basıyorlar.

Belediye Başkanları, vekalet bıraktıkları isimleri uyarmalı. Uymayanlara bir daha vekalet bırakmamalı.

İlahi Mustafa Abi...

Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin TTK emeklisi Başkanı Mustafa Emen, uzun uzun yazıp sonunda "Beni çekemiyorsun" demiş! Yani kıskandığımı söylüyor!

29 yıl önce muhabir olarak başladığım bu meslekte, Zonguldak'ta ikinci bir örneğini gösterilemeyecek, en uzun ömürlü aylık dergi, resmi ilanlı iki günlük gazete (Biri Bartın'da), bir televizyon kanalı kurmayı başarmış bir gazeteciyim. Zonguldak'ın en çok okunan gazetesi ve en çok takip edilen internet sitesinin sahibiyim.

Mustafa Emen'in TTK emeklisi olduğunu yazıyorum. O da bunu inkar etmiyor. Ama 'yazma' diyor! Derneğin eskiye oranla etkinlik yapamadığını, kamuoyunda etkisinin eskiye oranla azaldığını söylüyorum. Üye sayını artırsın, etkinlik yapsın, derneğin kamuoyundaki etkinliğini artırsın, onu da yazalım.

Önümüzdeki 23 Nisan'da Emniyet Müdürü koltuğa yine seni oturtacakmış Mustafa Abi! Hazır ol yani!

(İki kişi konuşurken, üçüncü kişiye üç harfli bir şey yemek düşer. Anladınız siz onu!)