Zonguldak'ta 20'ye yakın kurum hala vekaletle yönetiliyor. Bu durumdan rahatsız olan Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri ve teşkilat düğmeye bastı. Yılbaşına kadar ez az 5 ismin yerine atama yapılması bekleniyor.

Değişecek isimlerin başında İl Milli Eğitim Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü var. Operasyon imkan verdiği ölçüde hızlı bir şekilde yapılacak.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne Hakan Yüksel'in asaleten atanması bekleniyor. Halen vekaleten görevlerini sürdüren bazı isimler, asaleten atama bekliyor. Ak Parti, 2020 yılında yeni bir kadro ile sahada olmak istiyor.

40 fırın ekmek yemeniz lazım!

Zonguldak'ta, Pusula'yı diğer yayınlardan ayıran en önemli özellik, özel haberleridir. Ajans haberleriyle Pusula ile mücadele edilmesi mümkün değil. 4-5 merdivenaltı yayın organının yayın anlayışı bu.

Pusula, Cumartesi günü, Zonguldak Belediyesi eski Başkanı Muharrem Akdemir ve arkadaşlarının yargılanma haberini duyurdu. İddianame ve ifadelere ulaştı, kamuoyuyla paylaştı.

Pusula, Pazar günü, Özbulut İnşaat'ın İl Özel İdaresi'nden çalınan banka teminat mektubunu özel haber yaptı. Size sadece bu hafta sonundan örnekler sundum. Pusula için normal bir durum.

Bu işe öykünen yeni yetme arkadaşlara tavsiyem şu: Pusula'ya ya da Ali Rıza Tığ'a saldırarak varlığınızı uzun süre sürdürmeniz mümkün değil. Önce haber yazmasını öğrenmeniz gerekiyor.

Pusula'da muhabir olamayacak isimlerin, bazı yayınlarda köşe yazmaya çalışmaları bu mesleğe ihanettir. Köşe yazmak için belli bir birikime, deneyime ve yeteneğe ihtiyaç var.

Köşe yazınca gazeteci olduğunu sananlar var. Oysa gazeteci olunduğunda köşe yazılmalı. Yani önce haber yazmasını öğrenmeli. Gazeteci ünvanını hak etmeli. Sonra köşe yazmalı.

Hele biri "Ben Ali Rıza Tığ olacağım" diyormuş! Bu kişinin Ali Rıza Tığ olması Nizam Fırını'ndan 40 fırın ekmek yemesi lazım! Ben başkası olmak için çalışmadım. Çok çalıştım ve Ali Rıza Tığ oldum.

Küçük tüyolar vereyim size: Başkasının gündemine hiç takılmayın. Çok çalışın. Bu tembellikle sizin, bırakın Ali Rıza Tığ olmayı, iyi bir gazeteci bile olmanız mümkün değil!

Yalakalık da bir yere kadar. Bizim eleştirdiğimizi överek varacağınız yer sanayi sitesidir! Övdüğümüze söverek gideceğiniz yer ise Kozlu Sahil Yolundaki, kanalizasyon arıtma tesisidir.

Bir de Pusula'da yayınlanan haberleri aynen alarak, çalarak, takla attırarak, ajansa haber yaptırıp alarak yayın hayatını sürdürenler var. Patronları "Bu haber bizde niye yok?" diyor, onlar da çalıyorlar.

Böyle yapınca bizim hızımızı kestiklerini sanıyorlar. Ancak kamuoyu gözünde "Haberleri çalınan site" pozisyonuna yükseltiyorlar. Nitelikli dolandırıcıların ve kaçakçıların bu farkı anlamasını beklemiyoruz.

Bizden bugünlük bu kadar. Şimdi o kötü kaleminizle katledin bakalım Türkçemizi! Ya da durun! Bir-iki kitap okuyun! Sonra yazmayı deneyin! Ama siz duramazsınız! Sizde kırık çok, çıkartamazsınız!

Günün Fıkrası: Tavuklar ne olacak?

Adamın biri bir gün bir dükkana girer ve bir plastik kova, 10 kg.lık bir boya, bir kaz ile iki tavuk alır.

Satıcı aldığı malzemeleri dükkanın dışına kadar taşımasına yardım eder.

Adam tüm bu yükleri eve kadar nasıl taşıyacağını düşünürken yanına yaşlıca bir kadın yanaşır ve bir adres sorar.

Adam cevaplar ;

- Orayı biliyorum yürüyerek gidebiliriz, benim evime çok yakın ama bu yükleri nasıl taşıyacağımı düşünüyorum.

'' Çok kolay '' der yaşlı kadın.

- Boyayı kovanın içine koy ve bir elinle tut, iki tavuğu da koltuk altlarına yerleştir, diğer elinle de kazı tut.

Adam yaşlı kadının dediği gibi yapar. Eve doğru yürürlerken ;

Adam :

- Şurası biraz kestirme oradan daha çabuk varırız.

'' Olmaz, der yaşlı kadın. ''

- Ya o tenhada beni duvara dayayıp eteğimi kaldırıp bana tecavüz edersen..?!

- Yapma kadın..! Bu kadar yüküm var, Allah aşkına bunları bırakıp bu dediklerini nasıl yaparım saçmalama..!?

Kadın :

- Kazı yere koyarsın, kovayı üstüne kapatır boyayı da kovanın üstüne koyarsın...

Adam sorar :

- Tavuklar ne olacak..?

- Tavukları ben tutarım...