"Başarı bir bilimdir; eğer uygun koşulları yaratırsanız, doğru sonuçları elde edersiniz."

Oscar Wilde

Omega-3 balık yağı tamamlayıcıları (ya da doğrudan balık yemek), bütün zayıflama programlarının başarısı açısından çok önemlidir. Aslında bu esansiyel yağların faydaları, ne kadar anlatılırsa anlatılsın abartılmış sayılmaz. Ben bu yağların, günümüze dek keşfettiğimiz en mükemmel anti-iltihapsallardan biri olabileceklerine tamamen katılıyorum. Bol yağlı balıklarda ve balık yağında bulunan Omega-3 esansiyel yağ asitlerinin inanılmaz anti-iltihapsal gücü, aşağıdaki durumlarda işe yarayabilir.

Termogenezi (vücut ısısını) artırıp, kalorilerin depolanma fırsatı bulamadan yakılmasını sağlar.

Tüm organ sistemlerindeki iltihaplanmayı azaltmak...

Vücut yağının erimesini hızlandırmak...

Ruh halini iyileştirmek...

Dikkat dağınıklığını iyileştirmek...

Kan şeker seviyelerini dengelemek...

İnsülin seviyelerini düşürmek...

Sağlıklı serotonin seviyelerini yaratmak ve korumak...

Karbonhidrat iniş çıkışlarının yarattığı döngüsel etkiyi durdurmak...

İştahı azaltmak...

Cilt parlaklığını artırmak...

Bağışıklık sistemini geliştirmek...

Enerji seviyesini artırmak...

Romatoid artritin belirtilerini ve şiddetini azaltmak...

Egzama gibi kronik deri hastalıklarının belirtilerini ve şiddetini azaltmak...

Kardiyovasküler riski azaltmak...

[*] [*] [*] [*]

YAĞLARI YAKMAK İÇİN ACI YEMELİ

Acı biberin keskin tatlı bileşenleri, "capsaicinoidler" diye bilinen fitobesin bileşikleridir. Bunlardan biri olan capsaicin, acı kırmızı biberlerde en çok bulunan ve en faydalı capsaicinoiddir. Capsaicin, güçlü anti-iltihapsal etkilere, kanıtlanmış anti-kanserojen ve kalbe faydalı özelliklere sahiptir. Capsaicin aynı zamanda "P Maddesi (SP)" diye bilinen nöro-peptitin üretimini engelleyerek ağrının azalmasını sağlayan güçlü bir analjeziktir.

Capsaicinin kilo kontrolüne yardımı dört şekilde gerçekleşir:

İştahı bastırır.

Metabolizma hızını geçici olarak artırarak vücudunuzu uyarır ve adrenalin salınımı artırır; böylece vücudunuzun depolanmış vücut yağı ve şekerini (glikojen) yakma eğilimi artar.

Termojenezi stimüle eder. Bu yüzden, capsaicinin en popüler diyet suplemanlarının kilit bileşeni olması şaşırtıcı değildir. İnsanlarda kalp ile ilgili risk yarattığı için FDA, tarafından yasaklanan ve belki de en etkili termojenik ajan olan efedranın aksine capsaicin aktif olarak kalp dostudur.

Yendikten yaklaşık 30 dakika sonra kan şekeri dalgalanmalarını engelleyerek insülin cevabı riskini azaltır.

[*] [*] [*] [*]

VÜCUT YAĞLARINA SAVAŞ AÇAN MEYVE YAĞLARI...

Avokado: Her ne kadar avokadoyu bir sebze diye düşünsek de aslında lezzetli bir meyvedir. Yıllardır pek çok insan fazla miktarda yağ içerdiğinden avokadodan kaçınmıştır. Ancak avokadodaki yağların çoğu, bilim insanlarının kalp hastalıklarına ve bazı kanserlere karşı koruma sağladığına inandığı tekli doymamış yağlardır.

[*] [*] [*] [*]

DİYABETTEN KORUMA...

Amerikan Diyabet Birliği'nin son yayınları, avokadodaki gibi tekli doymamış yağlar açısından zengin bir diyetin, iyi kolesterol seviyelerini artırdığını ve kan şekerini düzenlediğini vurgulamıştır.
Avokadoda, kolesterol ve tuz bulunmaz, doymuş yağ açısından da düşük bir içeriğe sahiptir. Potasyum, magnezyum, folat, riboflavin ve C, E ve B6 vitaminlerini içeren bir besin deposudur. Ayrıca anti-iltihapsal, anti-aging etkili, hastalıklarla savaşan fitokimyasal maddeler olan lutein ve diğer oksidanlar açısından da zengindir. Avokadoda kilo vermeyi hızlandırdığını bildiğimiz, kalp sağlığına faydalı ve iltihaplanmayı azaltıcı omega-3 yağ asitleri bulunur.

[*] [*] [*] [*]

FAVORİ MEYVELER...

Elma: Eskilerin söylediği "günde bir elma doktoru uzak tutar" lafında çok büyük doğruluk payı vardır.
Elma, çok çeşitli anti-iltihapsal, antikanser fitobesin içermekte; birçok kronik hastalık riskini azaltmada ve genel olarak sağlıklı bir hayat sürmede önemli bir role sahip görünmektedir. Makalelere göre meyveler, sebzeler ve diğer flavonoid kaynağı yiyecekler arasında kanser, kalp hastalığı, astım ve tip 2 diyabet riskini en çok azaltan meyve elmadır. Elma tüketimi, akciğer fonksiyonunu artırma ve kilo verme üzerine de olumlu etkilere sahiptir.

[*] [*] [*] [*]

Sevgi, huzur ve sağlıkla kalın...