Sayın İsmail Eşref, sayın başkan.


Görüşmeyeli umarım iyisinizdir.


Öncelikle geciken mektubumdan dolayı özür dilerim.


Daha önce yazmam gerekirdi.


CHP&[#]8217;den adaylığınızı ardından bir daha düşündüm ve bu mektubu size yazmadığım taktirde vijdani rahatsızlık çekeceğime karar verdim.


İsterseniz numaralandırarak gidelim daha anlaşılır olur.


Bir


Sayın Eşref DSP&[#]8217;den 2.dönem Belediye Başkanlığını yürütürken CHP&[#]8217;ye geçtiniz. Sonra seçim kaybedip işlerinize baktınız. Yeniden adaylık konusunda üzerinizde çok baskılar yapıldı. Kararsızlığınızı Ankara&[#]8217;da bozdular v aday oldunuz.


İki


Bence aday olmakla büyük bir hata yaptınız. Bundan sonra yaşayacağınız sorunlar nedeniyle aileniz, eşiniz ve çocuklarınız; &[#]8220;Biz demiştik&[#]8221; diyip karşınıza dikilecekler. Rahata erdirdiğiniz aile yaşamınızı yeniden mahfedebilirsiniz!


Üç


Bence adaylıktan hemen vazgeçip yeni isimlere fırsat vermelisiniz. &[#]8216;Gençler gelmeli&[#]8221;, &[#]8220;Ben iki dönem yaptım artık yeter&[#]8221; diyen İsmail Eşref&[#]8217;in partinin yeni isimlerin önünü tıkayarak sizin üzerinizden tabana dayatmada bulunmasına alet ldunuz!


Dört


Katılımcılıktan yana olduğunu bildiğimiz Sayın Eşref, &[#]8220;Ne yapalım aday çıkmıyor benden daha iyisini bulamıyorlar&[#]8221; demekle bu belediyeciliği sadece sizin iyi yaptığınız baskısı hoş değil.


Beş


Sayın Eşref adaylıktan vazgeçmeniz önerisinin temel gerekçelerinden biride heyecanınızı kaybetmenizden dolayıdır. Sizden sonra göreve gelen Sayın Secaattin Gonca&[#]8217;dan koltuğu geri alma inadı hem partinize hem Zonguldak&[#]8217;a, hem de size bir şey kazandırmaz.


Altı


Sayın Eşref şunu da belirtmem gerekir ki bu mektupta sizin seçimi alamayacağınızı falan söylemiyorum. Kazanacağınızı ya da kazanamayacağızı iddia etmiyorum. Karşı olduğum konu, siz de kabul edersiniz ki, CHP&[#]8217;nin daha iyi belediyecilik yapacak isimleri bulmak yerine, direk seçim sonucuna yönelik yaklaşımına alet olmanızdır.


Yedi


Sayın Eşref, kabul etmek gerekir ki çok seviliyorsunuz. Bu seçimi kazanmanızı mutlaka olumlu yönde etkileyecektir. Ancak kabul edilmesi gereken bir gerçek daha var ki insanların sizi sevmelerinin temel öğesini &[#]8216;fazla rahat&[#]8217; olmanız yani onlarla gülüp oynamanız oluşturuyor. Yani çok büyük projeleri hayata sokmuş ve kentin sosya ekonomik &[#]8211;kültürel yapısını insanlarımıza yakışır bir şekilde değiştirmenizden dolayı sevilmeniz, eserler bıraktığınız için sevilmenizi yeğlemez misiniz?


Sekiz


Sayın Eşref. Ak Parti iktidarı karşısında mücadele edecek sizden başka bir aday yok mu? Bakın samimiyetle söylüyorum Sayın Harun Akın&[#]8217;ı kast etmiyorum. Hadi Harun Bey&[#]8217;ide bir kenara bırakalım. Sizin yerinize aday olacak genç, bilgili, halkı kucaklayacak, şaibesi olmayan sosyal demokrat bir isim çıksa sizden daha fazla oy alır diye düşünüyorum. Bu durumda Ak Partili Belediye Başkanı Secaattin Gonca&[#]8217;dan yönetimin devralınması daha kolay olur.


Dokuz


Sayın Eşref. Hayata bir defa geliyorsunuz. İki dönem zaten bu makamın tadını çıkardınız. Eksik-fazla bir şeyler yamaya çalıştınız. Bugün caddelerde rahat rahat dolaşıyorsunuz. Gelin sermayeden yemeyin, yeni yumruklara meydan vermeyin, bir yumruğa kızıp ateşe el sürmeyin. Yarın öbür gün ne olacağı belli değil. Gelin vazgeçin hayatın tadını çkarın.


On.


Sayın Eşref. Umarım mektubum sizi üzmemiştir. Yani bu mektuptan kendinizce bir &[#]8216;kin- nefret- küçümseme &[#]8211; antitaraftarlık&[#]8217; gibi bir olgu düşünürseniz gerçekten ayıp edersiz.


Sizi seviyoru. Mahkeme kararlarına bile değinmeden neden aday olmamanız ektiğini altını çiziyorum.


Saygılarımla.



TTKda yanlış giden işler!


Almanya gezisi öncesi TTK&[#]8217;da yanlış giden işlere değinmiştim ancak yarım kalmıştı.


Şimdi soruyorum.


Bir


TTK Merkez Atölyesi&[#]8217;nden Meksa&[#]8217;nın 25 bin YTL&[#]8217;ye satın aldığı krank taşlama ve honlama tezgahları nasıl oldu da hiç el sürülmeden 100 bin YTL&[#]8217;ye Konyadaki firmaya satıldı? TTK bu makineyi neden kendisi 100 bin YTL&[#]8217;ye satmadı?


İki


İşin suyunun çıktığı öğrenilince &[#]8216;Bu makinelere bilgisayar takılacak. O yüzden Konya&[#]8217;ya gidiyor&[#]8217; diyerek çark edenler kimler! MEKSA ve TTK yetkilileri bu konuda kurum yöneticilerinin tezgahına mı geliyor? Makine İkmal Daire Başkanını kim denetleyecek?


Üç


Satın alma Daire Başkanı ne iş yapar? İhaleyle alınan ray demirleri neden ihale şartnamesine göre alınmayıp sonradan TTK işçilerine ısıttırıp dövdürülerek kullanılabilir hale geldi.


Konu bu sütunlarda yayınlanınca neden Satınalma Müdürlüğü&[#]8217;nün aklına işçilik parasını ilgili firmadan almak aklına geldi?


Dört


Örtül ödeneklerin hesabını kim soruyor. Küçük Kasa&[#]8217;ya kim bakıyor? Tüm samimiyetimle soruyorum. Küçük kasada ki parayla alınanlar arasında kadın peti var mı?


Beş


Görünen o ki &[#]8216;Devletin malı deniz yemeyen keriz&[#]8217; mantığı şiddete devam ediyor. TTK Genel Müdürü Sayın Rıfat Dağdelen&[#]8217;in yapabileceği aslında çok fazla br şey yok. Bunlar adamı ayakta uyuturlar.




Harun Ersoy&[#]8217;u keyifle izlemek


İtiraf etmeliyim mesleki büyüğümüz Harun Ersoy&[#]8217;un 67 Kanal Z&[#]8217;deki programlarını izlerken çabuk sıkılanlardanım.


Medya patronu, iş adamı, ve Ak Parti Ereğli Belediye Başkan aday adayı Yüksel Balcı&[#]8217;nın katıldığı programı izlerken çok büyük keyif aldım.


Sorulması gerenler net bir dille soruldu. Harun ağabey kapıdan alamadığı yanıtlar için bacadan girdi!


İşte Harun Ersoy bu dedim.


Meğer Televizyonun patronu Sayın Erdoğan Demir o gece Ankara&[#]8217;daymış.


Erdoğan Başkan Ersoy&[#]8217;un programı olduğu gecelerde Ankara&[#]8217;da olursa Sayın Ersoy&[#]8217;u keyifle izlemeye devam edeceğiz.