Saygıdeğer Pusula Gazetesi okuyucuları, bugün yaklaşık 100 yıldan beri Almanya'da kullanılan, İkinci Dünya Savaşı'nda gençlik ve dinçlik aşısı olarak kullanılan "Ozon Terapi"den bahsedeceğim.

Ozon, oksijen gazının güçlü bir elektrik akımı yardımıyla enerjilendirilmiş ve 3 moleküllü hale getirilmiş şeklidir. Doğada özellikle şimşek-yıldırımların çok olduğu hava koşullarında havadaki deniz kokusu-iyot kokusu şeklinde de hissedilebilir. Ozon içeriğindeki 3'üncü oksijen atomunu tekrar geri verme eğilimindedir. Bu serbest oksijen molekülü ise "oksidan"dır. Yani ozon gazı, çevresini okside etme eğilimindedir. Bu okside edici molekül çok düşük dozlarda vücuda verilince vücutta okside edici ajana karşı bir "aşılanma" oluşur. Verilen minik ozon dozlarına tepki olarak vücutta antioksidan mekanizma uyarılır. Asıl olarak ozon vücudun antioksidan yeteneğini artırarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneğini artırmaktır. Ozonun bu etki mekanizması nasıl bu kadar geniş etki alanına sahip olduğunu açıklamaktadır. Çok güçlü okside etme ve çok etkili dezenfekte etme özelliği olan ozon, dünya çapında içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde mikrop öldürücü olarak kullanılır.

[*] [*] [*] [*]

OZON İLE YENİLENİN...

Ozon tedavisi, vücudumuz ve zihnimizdeki yaşlanmayı sağlayan veya hızlandıran birçok faktörle savaştığı için yaşlanma sorunlarına karşı güçlü bir düşmandır. Ozon tedavisinin ilk etkisi, kendinizi çok daha sağlıklı ve güçlü hissetmenizdir. Yine ilk etkilerinden birisi bağışıklık sisteminin uyarılması ve hastalıklara karşı vücudun direncinin artırılmasıdır.

[*] [*] [*] [*]

OZONUN FAYDALARI...

- Anti-aging...

- Bağışıklığın güçlenmesi, direncin artması...

- Kronik yorgunluğun giderilmesi...

- Zayıflama...

- Kronik hastalıklar...

Yakın bir arkadaşımın romatoid artrit tedavisinde pek de inanmayarak eşlik ettiğim ozon terapi, yıllar içinde tedavi planımızın önemli bir parçası haline geldi. Kimyasal tedavilerin hiçbir işe yaramadığı otoimmün hastalıkların tedavisinde, elimizdeki en güçlü uygulamalardan bir tanesi ozon terapidir. Ozonterapi, ozon gazı kullanılarak yapılan bir tedavi yöntemidir.

Ozon gazı, üç adet oksijen atomundan oluşan şeffaf, renksiz bir gazdır. Kendine has özel bir kokusu vardır. "Ozon tabakası" lafını muhakkak duymuşsunuzdur. Doğal ortamda stratosferin en üst kısmında ozon tabakası bulunur. Ozon tabakası, dünyamızı güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından korur. Ultraviyole ışınlar, insanlar için ölümcül ışınlardır. Eğer ozon tabakası ultraviyole ışınları engellemeseydi, dünyada yaşam olmazdı.

Ozon tabakası, yaşamı koruyan filtredir. İnsanoğlu, dünyadaki her şeyi mahvettiği gibi ozon tabakasına da zarar verdi.

Endüstride kullanılan kimyasal gazlar, ozon tabakasının yapısını bozdu ve ozon tabakasındaki deliklerden bahsedilmeye başlandı. Ozon tabakasının delinmesi sonucu, dünyaya daha fazla zararlı ultraviyole ışınları ulaşmaya başladı. Bu da, cilt yanıklarına, kanserlere ve bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep oldu. Tıbbi ozon, doğal ozondan farklıdır; saf ozonla saf oksijenin belli oranda karıştırılmasıyla oluşur. Elde edilen tıbbi ozon, hastaya belli dozlarla verilir. Tıpkı ilaçlarda olduğu gibi, ozon uygulamalarında da her hastalıkta farklı doz uygulamaları vardır. Her hastaya ve her hastalığa aynı doz verilmez. Sizin hastalığınız için uygun olan ozon dozuna, doktorunuz karar verecektir. Ozon terapi, değişik tekniklerle tatbik edilir.

"Major otohemoterapi" denilen kan yoluyla yapılan uygulamaların yanında, kas içine enjeksiyonlar, eklem içine enjeksiyonlar, açık yaralara direkt ozon uygulamaları ve rektal yolla uygulamalar gibi pek çok ozon uygulama yöntemi vardır. Doktorunuz, sizin için uygun olan yöntemi tedavi öncesinde belirleyecektir.

[*] [*] [*] [*]

OZON TERAPİNİN ETKİLERİ...

Ozon, kuvvetli bir antimikrobiyal ajandır. Dünyada varolan tüm bakteri, mantar ve virüsler üzerinde etkilidir.

Bağışıklık sistemini regüle eder. "İmmünmodülator etki" adı verilen bu etki sayesinde, bağışıklık sisteminin dengeli ve sağlıklı çalışmasını sağlar, metabolizmayı hızlandırır.

Dolaşımı destekler, dolaşım sistemi bozukluklarının tedavisinde kullanılır.

Genel anlamda vücudun oksijen kapasitesini artırır, her hücrenin görevini daha iyi yapmasını sağlar, vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmalarını destekler.

[*] [*] [*] [*]

OZON TERAPİNİN KULLANILDIĞI HASTALIKLAR...

- Diabetes mellitus(şeker hastalığı)...

- Romatoid artrit...

- Fibromiyalji...

- Dolaşım bozuklukları...

- Gut hastalığı...

- Candidiasis...

Nörovejetatif hastalıklar: Alzheimer, parkinson, demans...

Pulmoner hastalıklar: Amfizem, KOAH, akut respiratuar stres...

Oftalmolojik hastalıklar: Retinitis pigmentosa, katarakt, glokom, yaşa bağlı maküler dejenerasyon...

Vasküler hastalıklar: Hipertansiyon, venöz yetmezlik, periferal arteriyel hastalık, venöz staz...

Viral hastalıklar: Herpes simplex, herpes zoster, AIDS, hepatit A, B, C, human papilloma virus, Serebral palsi, alerjik hastalıklar, kronik yorgunluk sendromu, Sistemik Lupus Eritematozus, Crohn hastalığı, enflamatuar bağırsak hastalığı, avasküler nekroz (AVN), iyileşmeyen kronik yaralar, diyabetik ayak yaraları, kanser tedavisinde tamamlayıcı tedavi olarak ozon terapi, konusunda uzman hekimlerce yapılan son derece güvenilir bir tedavidir.

Pek çok kronik otoimmün hastalıkta ozon terapi ile başarı sağlamak mümkündür.

[*] [*] [*] [*]

Sevgi, huzur ve sağlıkla kalın...