Zonguldak Belediyesi başkan adaylarının Kanal-Z'de katılacakları program, başlamadan bitti! AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, canlı yayına katılmayınca, CHP Adayı Şenol Şanal da, "AK Parti adayı çıkmıyorsa, ben de çıkmıyorum" dedi.

Yayına; MHP Adayı Hamdi Ayan, DSP Adayı Nurhan Başoğlu ve Saadet Partisi Adayı Mehmet Yaman'la birlikte devam edildi.

2014 yılında yapılan Zonguldak Belediye Başkanlığı seçimlerinde CHP adayı 26 bin 79, AK Parti adayı 25 bin 249, MHP adayı 11 bin 581 oy almış...

Saadet Partisi adayı bin 198, DSP adayı da 223 oy almış...

AK Parti Adayı Ömer Selim Alan, CHP Adayı Şenol Şanal ve MHP Adayı Hamdi Ayan'ı bir programda karşı karşıya getirebilirsiniz.

Ama AK Parti adayı ile Saadet Partisi adayını, CHP adayı ile DSP adayını aynı programa almak, bence çok doğru bir strateji değil.

Programa, bir önceki seçimde oyların yüzde 78,5'ini alan CHP ve AK Parti adayları katılmayınca, izlenme oranı da yerlerde süründü.

Bir başka konuya gelelim.

Doktor Ömer Selim Alan, hasta olmasa bile o programa çıkamazdı.

AK Parti belediye başkan adaylarının rakipleriyle televizyona çıkmama gibi bir Genel Merkez kararı var.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki'nin, "Sayın Cumhurbaşkanımız izin verirse, Mansur Yavaş ile canlı yayına çıkarım" dediği bir yerde, AK Parti Zonguldak Adayı Ömer Selim Alan'ın rakipleriyle televizyonda canlı yayına katılması mümkün mü?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın rakipleriyle canlı yayına çıkmadığı bir ortamda, AK Parti Zonguldak Adayı Ömer Selim Alan'ın canlı yayına çıkması mümkün mü?

Eğer Zonguldak Belediyesi başkan adaylarının tümü bir canlı yayına çıkacaksa, bu programı en güzel Elmas TV Genel Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz yapardı.

Neden Atilla Öksüz daha iyi yapar?

Çünkü Atilla konukları konuşturur, Simge kendisi konuşurdu.

"Ben kurdum" diye söylemiyorum, ama Kanal-Z'nin analog yayını yerine, Elmas TV'nin dijital yayınında böyle bir programın seyir kalitesi çok daha yüksek olurdu.

Üstelik reyting rekorları kırılırdı.

Beni-bizi tırmalama...

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, "Ankaralı değil" diye eleştirenlere, "Bir yerde doğmak Allah'ın takdiri. Kimse bu dünyaya Cenab-ı Hak ile pazarlık ederek gelmiyor. Allah, nerede dilerse, orada yaratıyor. Fatih, Sinop'ta doğmuş, İstanbul'u fethetmiş. Atatürk, Selanik'te doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş. Ne yapalım yani..." dedi.

Zonguldak'ta da bu konu çok tartışılıyor ya!

Zonguldak'a dışarıdan gelmiş birisi olsam, ben de, "Fatih, Sinop'ta doğmuş, İstanbul'u fethetmiş. Atatürk, Selanik'te doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş. Ne yapalım yani..." derdim.

Kompleksiz, yaratıcı, ne güzel bir açıklama, değil mi?

Mesela, benim Zonguldak'ta doğmam, Devrek nüfusuna kayıtlı olmam, elimde olan bir şey değil ki...

Ama doğduğu yeri öne çıkarıp, toplum üzerinde baskı kurmak kimsenin haddi değil.

İnsan, başarılı olmak için gurbette daha çok tırmalar.

Bu gayet normal...

Ama beni tırmalama kardeşim...

Bizi tırmalama kardeşim...

Kardeş kardeş geçinip gidelim.