AK Parti'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Doktor Ömer Selim Alan oldu.

AK Parti Genel Merkezi'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayları arasında yaptığı anketlerde Özcan Ulupınar birinci, Ali Bektaş ikinci, Ömer Selim Alan ise üçüncü çıkıyordu.

AK Parti, Zonguldak'ta elindeki aday adayları arasından bir değil, iki değil, üçüncü tercihiyle sahaya iniyor. Bu tercihin sonuçlarını, 31 Mart 2019 Pazar akşamı hep birlikte göreceğiz.

Ömer Selim Alan, aday adaylığı sürecinde MHP ve CHP'den oy alabilecek bir potansiyeli olduğunu söylüyordu. Eline bu iddiasını ortaya koyma fırsatı geçti. Aday oldu. Önce AK Parti'nin oyunu, sonra CHP ve MHP'lilerin oyunu alacak!

Ama Ömer Selim Alan, tüm bunlardan önce AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ile arasındaki buzları eritecek.

Sonra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile arasındaki sorunları çözecek.

Sonra teşkilatın gönlüne girecek. Daha sonra sahaya inecek.

Doktor Ömer Selim Alan'ın bu dakikadan sonra seçim sonucuyla ilgili hiçbir mazereti olamaz. Seçimi kazanırsa "Ben kazandım", kaybederse "Örgüt destek vermedi" demeyecek.

AK Parti'ye, Zonguldak'a ve Ömer Selim Alan'a hayırlı olsun.

AK Parti, Zonguldak'ı MHP'ye mi bıraktı?

AK Parti'nin aday adaylar arasındaki üçüncü sırada olan bir ismi Zonguldak Belediye Başkan Adayı olarak açıklaması, siyasi kulislerde, "AK Parti, Zonguldak'ı MHP'ye mi bıraktı?" yorumlarına neden oldu.

MHP'nin AK Parti'den önce Hamdi Ayan'ı aday olarak açıklaması, zaten bu senaryoyu akıllara getirmişti.

AK Parti, bu iddiayı yalanlasa da, Ömer Selim Alan'ın aday olarak açıklanması, MHP ve CHP'de büyük mutluluk yarattı.

CHP kanadında, "Kaybetme ihtimalimiz olan seçim geri döndü?", MHP kanadında ise, "Seçimi almamız daha da kolaylaştı" yorumları yapıldı.

Ancak sandık işi masa başında belli olmaz.

Kılıçlar kınına girecek mi?

AK Parti'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayının belirlenme süreciyle ilgili çok şey biliyoruz. İl Başkanı Zeki Tosun'un ayrı, Milletvekillerinin ayrı telden çalması yüzünden AK Parti'nin üçüncü sıradaki adayla sahaya çıkması, bakalım kime fatura edilecek? Bunu görmek için önümüzde bolca zaman var.

AK Parti'nin, aslında siyasetin güzelliği bu...

Herkes birbirini hazmedecek.

Şimdi herkes kılıcını, kınına sokacak.

Seçim sonrası kimin kılıcı kınından çıkar, kim, kimin kellesini alır, onu da göreceğiz.

Yaşar Gök-Yusuf Gülay-Nihat Aygün...

AK Parti'nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı olarak Doktor Ömer Selim Alan'ın açıklamasının ardından kulislerde Belediye Meclis üyelerinin kimler olacağı konuşulmaya başlandı.

Bu isimler arasında, Yaşar Gök ve Yusuf Gülay öne çıktı.

Hatta Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın eşi Sevgi Gonca'nın Belediye Meclis üyeliği talebinin de Ömer Selim Alan'ın listesinde olma isteğinden kaynaklandığı iddia edildi.

AK Parti Kilimli Belediye Başkan Aday Adayı Nihat Aygün'ün aday olamaması halinde Ömer Selim Alan'ın meclis listesinde yer alabileceği konuşuluyor.

Hatta Lokman Gül'ün de Belediye Meclis listesinde olması gerektiği vurgulanıyor.