Biri çıkmış, piyasayı dolandırmış, evini başka bir şehre taşımış.

Gelmiş, Zonguldak'ın bir beldesinden belediye başkan aday adayı oluyor.

Beldeyi kurtaracakmış! Sen önce kendini kurtar!

Adam, arkasında bir sürü mağdur bırakmış. Gelmiş, mağdur ettiği insanların yaşadığı ilçede belediye başkan aday adayı oluyor. Belediyeyi kurtaracakmış! Sen önce kendini kurtar.

Adam, tüm hayatını asalakça bir düzen üzerine kurmuş. Evini bile yönetmemiş. Ama şimdi koca bir ilçeyi yönetecekmiş. Sen önce evini yönet, sonra ilçeyi yönetirsin!

Adam, yıllarca bürokraside yükselmek için uğraşmış, yükselememiş. Kimse onda, o potansiyeli görememiş. Şimdi babasının oturduğu ilçeye iktidar partisinden belediye başkan aday adayı oluyor. Aday olamazsa, "bürokraside yükselirim" diye bekliyor!

Adam, yaptığı her işte başarısız olmuş. Belediye meclis üyeliğini bile eline-yüzüne bulaştırmış. "Belediye başkan adayı olacağım" diye çırpınıyor!

Gerçekten kendini yöneten ve kentini yönetecek olan o kadar az sayıda siyasetçi var ki!

Herkesin hesabı başka!

Kimi koltuk peşinde!

Kimi para peşinde!

Kimi kadın peşinde!

Tüm aday adaylarının böyle olmadığını biliyoruz.

Kentini düşünen aday adaylarının ve adayların sayısının artmasını temenni ediyoruz.

İl Müftüsü Rüstem Can...

Geçen Cuma akşamı oğlum anlatmıştı.

Araya hafta sonu girince kaynadı.

Arkadaşlarıyla birlikte Cuma namazına gitmişler.

Cuma hutbesinde ve vaazda hiç Atatürk'ten söz edilmemiş.

Atatürk'ün ölüm yıldönümü olmasına rağmen bir Fatiha bile istenmemiş.

Çocuğun dikkatini çekmiş, "Neden baba?" diye sordu.

Buradan Diyanet İşleri Başkanına seslenecek halimiz yok.

Biz İl Müftüsü Rüstem Can'a soralım:

"Neden hocam?"

Camilerde hocalarınız, sizlere sormadan para topluyor da, siz Ankara'ya sormadan Atatürk için bir Fatiha'yı isteyemiyor musunuz?

Doktorlar Lokali...

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar Köyü'nde bulunan üs bölgedeki karakolda atış esnasında ağır silah mühimmatında meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu.

Zonguldak'ta eğlence mekanlarında hayat akmaya devam etti.

Dikkatli bir okurum aradı:

"Ali Rıza Bey... Fener'deki Doktorlar Lokali, 7 şehidimizin acısına aldırmadan eğlenceye devam etti. Üstelik sosyal medya hesaplarından sürekli canlı yayın yaptılar. Yayın yaptıkları saatte içki satmaları da yasaktı. İlgilenirseniz sevinirim."

Kimsenin içkisine karışacak değiliz.

Ama böyle özel bir durumda, hiç olmazsa mekandan canlı yayın yapılmasa daha iyi olmaz mıydı?

Biraz hassasiyet lütfen...

Günün Fıkrası: Siyasi suç...

Belediye başkan aday adayının meşhur bir papağanı vardır. Papağanın namını il başkanı da duymuştur. İl başkanı, bu belediye başkan aday adayına gün verir, "Şu gün gel, seni aday yapacağım. Ha birde papağanını da getir" der. "Tamam başkanım" der aday adayı...

Papağan, klasik papağandır, yani küfreder, biraz da zayıf ve cılız bir papağandır. Aday adayı papağana bir hafta boyunca, "Sakın başkanın yanında küfredeyim deme. Adam beni belediye başkanı yapacak, eğer küfredip işi berbat edersen seni kümese tıkarım" der. Papağan, "Tamam" der.

Gün gelir çatar, başkan aday adayı, papağan ile il başkanının huzuruna çıkar. İl başkanı, papağanın cılız olmasından ötürü, "Bu mu lan o meşhur papağan?" der. Papağan dayanamaz, "Bu mu lan seni başkan yapacak p...venk?" der. Başkan sinirlenir tabi. "Defol, başkanlık falan yok sana" der.

Aday adayı eve geldiğinde ilk iş papağanı kümese tıkar. Papağan, kümeste eller arkada, bir oraya, bir buraya dertli dertli volta atar. Tavuklar gülmeye başlar papağanın haline... Papağan der ki: "Ne gülüyorsunuz lan? Ben sizin gibi o...puluktan düşmedim, siyasi suçtan düştüm."