Önceki gün Zonguldak´ta idim.
Türkiye Değişim Hareketi Zonguldak İl Temsilcisi, 22. Dönem Milletvekili Harun Akın aradı.
"Yarın Bartın´da İl Temsilcimizi açıklayacağız. Seni ziyaret etmek istiyoruz" dedi.
Metin Ulukavak Ağabeyimiz Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül´ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi´nin Bartın İl Temsilcisi oldu.
Bartın TSO´daki basın toplantısına arkadaşlarımız da katıldı.
Türkiye Değişim Hareketi ekibinin büromuza doğru yola çıktıkları haber verildi.
Hazırlığımızı yaptık ama hazırlıksız yakalandık. Türkiye Değişim Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Eker ve 22. Dönem Ankara Milletvekili İsmail Değerli öncülüğündeki kalabalık heyeti kocaman büroya sığdırmakta zorlandık.
Ekibin çoğunluğu Zonguldak´tan.
22. Dönem Milletvekili Harun Akın, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ertuğrul Koltuk, Ramazan Doruk, TDH Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Yusuf Deniz, Karabük İl Temsilcisi Erdal Demir, Ankara İl Temsilcisi Durak Karabulut aramızdaydı, yanımızdaydı.
İlk sözü Harun Akın aldı ve "Zonguldaklı gazeteci dostumuz, arkadaşımız Ali Rıza Tığ´ın bu meslekte nereden nereye geldiğinin en yakın tanıklarından biriyim. Bartın Pusula´yı yayın hayatına başlatmasından büyük mutluluk duyduk. Kendisine ve ekibine hayırlı olsun demek için buradayız" dedi.
Türkiye Değişim Hareketi yepyeni, siyasi bir oluşum. Büyük bir heyecanla yola çıktılar, çalışıyorlar. Hedeflerini ´iktidar´ olarak belirlemişler. Ne kadar çok çalışırlarsa, o kadar çok oy alacaklarını biliyorlar.
Siyasetin içinde yoğrulmuş bu dostlarımıza değişim mücadelelerinde başarılar diliyoruz.


Zeki Yurtbay´ın mesajı


Yurtbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, önceki gün Zonguldak Pusula´yı ziyaret etti.
Sayın Yurtbay sık sık ziyaret ettiğimiz, görüşlerine başvurduğumuz, tecrübelerinden yararlandığımız değerli bir insandır. Hemen her işimizde bize yol gösterir.
Deneme-yanılma yapmadan ona sorar, dediğini yaparız.
Zonguldak ziyaretinde "Bartın Pusula hayırlı uğurlu olsun. Bölgemiz için ne kadar güzel bir gelişme. Zonguldak ve Bartın´ın sorunlarını gündeme getirmede ve ortak çözüm üretmede sizin büyük katkınız olacaktır" dedi.
Ve örnek verdi. Çaycuma Saltukova Havaalanının açılmadan önceki bağış kampanyasında Bartın ve Karabük´ün ilgisizliğini anlatan Yurtbay, "Sizin vasıtanızla bu işbirliği geliştirilebilirdi" dedi.
İşte en önemli konu bu. Bartın Pusula´nın en önemli işlevi bu olacak. Zonguldak´taki Pusula da iki kentin sorunlarının çözümüne destek verecek. Bizim amacımız bu.
Bölge insanı, politikacılar ve işadamları bunu anlıyor. İnşallah Bartın basını da bunu anlayacaktır.