Geçen gün bu köşede, Zonguldak'ta bir il başkanının eşinin, "Kocam yakında bakan olacak. Ben de bakan karısı olacağım" dediğini yazmıştım.

Yazıda, "Acaba hanımefendi, seçimden sonra kocası bakan olamazsa, bakan karısı olmak için başka bir operasyon mu yapacak?" diye de sormuştum.

Yeni Adım Gazetesi, bu köşeden kendisine vazife çıkartmış ve şunu sormuş:

"Bu yazı ile eğer kast ettiğin il başkanı bakan olamazsa, karısının bir başka bakanın altına yatacağını mı anlatmak istiyorsun?"

Ben, "Bakan karısı olmak için başka bir operasyon mu yapacak?" diyorum.

Yeni Adım, "İl başkanı bakan olamazsa, karısının bir başka bakanın altına yatacağını mı anlatmak istiyorsun?" diye soruyor.

Seviyeyi görüyor musunuz?

Oysa kadın, il başkanı kocasından boşanıp bir bakanla evlenmeyi düşünüyor olamaz mı?

Bir kadının boşanıp başka biriyle evlenmesi ahlak dışı bir durum mudur?

Yeni Adım, bize hangi haberleri yazmamız konusunda da tavsiyede bulunuyor:

"İlle de Filyos'u yazacaksan, Ömer Ünal'ın yolsuzluklarını ve usulsüzlüklerini yaz. İsmail Recai Şanlı'nın kaçak otelini yaz, Güpgüpoğlu'na nasıl haksız kazanç sağlandığını, yeşil alanların nasıl ve hangi nedenlerle imara açıldığını, çay bahçesini, komik kiralarla kiraya verilen büfeleri yaz..."

Yeni Adım istiyor ki, herkesin her şeyi yazılsın, ama Demirlerin hiçbir şeyi yazılmasın? Madem dediğiniz yerlerde yolsuzluk var, onları da siz yazın!

Her şeyi bize niye yüklüyorsunuz?

Ey Erdoğan Demir!

Dedeman Otel'in önünde hazine arazisi üzerine kaçak bina yaptınız mı, yapmadınız mı? Halkın Sesi ve Pusula Gazetesi'nin yayınları nedeniyle bu binayı yıkmak zorunda kaldınız mı, kalmadınız mı?

Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nda, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izinsiz yapılan istinat duvarları, Pusula ve Halkın Sesi Gazetesi'nin yayınlarından sonra yıkıldı mı, yıkılmadı mı?

Fabrika bacasından çıkan duman nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri denetime geldi mi, gelmedi mi?

Fabrikanın SİT alanı içinde kalan bölümünü Kültür ve Turizm Bakanlığı'na satmaya çalıştınız mı, çalışmadınız mı?

SİT alanı içindeki araziye, imarlı araziden daha yüksek bir rakam istendiniz mi, istenmediniz mi?

Filyos Belediyesi'nden SİT alanı içindeki araziye parsel bazlı imar planı istediniz mi, istemediniz mi?

Belediye bu talebinizi reddedince, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal hakkında aileye ait yayın organlarında haberler çıktı mı, çıkmadı mı?

Bütün bu haberler, Pusula ve Halkın Sesi Gazetesi'nde yayınlandı.

Hedefinize ulaşamadığınız için bizi hedefe koydunuz.

Milli Emlak Müdürlüğü, elindeki arazileri satıp hazineye destek olmaya çalışırken, devletten alınan arazinin, yüksek fiyatla yeniden devlete satılmaya çalışılması da enteresan bir durum değil mi?

Biz olaya bu açıdan bakıyoruz.

Yoksa bize ne Erdoğan Demir'in SİT'inden...

Üstelik hangi milletvekili ilgilenirse ilgilensin!

Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun Zonguldak Valiliği ve Filyos Belediyesi'nde yaptığı toplantıların ardından, Yeni Adım Gazetesi'nin Pusula ve Halkın Sesi Gazetesi'ne yönelik yayınları başladı.

Olan biten her şey, Zonguldak halkının gözü önünde cereyan ediyor.

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, imar planı taleplerini yerine getirmediği için Yeni Adım'ın hedefi oldu.

İşadamı İsmail Recai Şanlı, Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın bacasından çıkan dumanı şikayet ettiği için Yeni Adım'ın hedefi oldu.

Ali Rıza Tığ, Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nda Koruma Kurulu kararlarına aykırı iş ve işlemler olduğunu yazdığı için Yeni Adım'ın hedefi oldu.

Bu durumda, elindeki medya gücünü kişisel çıkarları için kim kullanıyor?