Zonguldak Karaelmas Üniversite´sinin adının Bülent Ecevit Üniversitesi yapılmak istenmesine farklı tepkiler var.


Malum dünkü &8216;Karaoğlan Üniversitesi&8221; başlıklı yazıda;


&8220;Meclis alt komisyonunda görüşülen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifle, Zonguldak Karaelmas Üniversite´sinin adının Bülent Ecevit Üniversitesi, Konya Üniversitesi&8217;nin adının Necmettin Erbakan Üniversitesi, Rize Üniversitesi´nin adının Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi´nin adının Abdullah Gül Üniversitesi olarak değiştirilmesi kesinleşmiş görünüyor&8221; demiştik.


Alt komisyondan geçen önergeler Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından Ak Parti grup toplantısında deklare edilmişti.


Ak Parti&8217;nin Zonguldak Milletvekilleri belli ki bu duruma şaşkın.


Ne demek gerektiği konusunda çekinceleri olduğunu görüyoruz.


Ak Parti Milletvekili Özcan Ulupınar ile dünkü görüşmemizde bunu gördüm.


&8220;Genel kurula gelecek&8221; diyor


İsim kim olursa olsun politik olunca mantık değil görüş farklılıklarının baskısı ortaya çıkıyor.


&8220;Necmettin Erbakan&8217;ın isminin verildiği yerde Bülent Ecevit&8217;in adını vermemek doğru olmazdı&8221; diyenler de var.


Bu konuyu dün sokakta da konuştuk.


Ecevit isminim marka değeriyle Zonguldak&8217;ın çok daha fazla tanıtılacağını ve kabul göreceğini söyleyenler de var, Bu kentten seçildiği halde kente bir katkısı olmadığını ve her ne kadar önemli bir isim olsa da isminin ZKÜ&8217;ye verilmemesini düşünenlerde.


İkinci bir üniversite kurulup Ecevit isminin oraya verilmesini öneren de çok fazla.


Ayrıca dünkü yazıyla ilgili okurlarımızdan gelen yorumlara bakalım.


Bazıları çok ilginç;




Gönderen: Madenci


4+4+4 şahane, Üniversite isimleri bahane. Zaman geçecek gün gelecek bu isimler de her zamanki gibi değişecek. Rektör bey iyi demiş "Para var mı para" siz ondan bahsedin. Yatırım, istihdam, büyüme önemli olan bunlar. İsmin ne olduğunun ne önemi var.
Siyasiler yine reyting peşinde



Gönderen: Özlem Avcı


Sayın Ecevit Zonguldak&8217;tan sadece adaylığını koydu.


Zonguldak hala onun yüzünden sıkıntılar yaşıyor maalesef. Kimse alınmasın ama ben Zonguldaklı olmayıp sırf seçim bölgesi olsun diye adaylığını buradan koyan Milletvekillerine benim vekilim diyemiyorum. Adaylık koyabilmek için en az 15 sene bu şehirde yaşama şartı konmalı bence. Lütfen KARAELMAS adına kimse dokunmasın.



Gönderen: Zonguldak Aşığı


Zonguldak&8217;ımızı Karaelmas Üniversitesi dışında hiçbir ad güzel anlatamaz.


Zonguldak&8217;la özdeşleşmiş, hiçbir ideolojisi olmayan bir zümreye biat ve hizmet etmeyen bir Üniversite&8217;nin adını değiştirmek kimin haddine. Herkes işine baksın. Önce Üniversitenin bilimsel alanda ilerlemesini, öğrencilerin yurt sorununu çözün. Vaktiniz kalırsa bu işlerle uğraşırsınız.



Gönderen: Esin Tanrıkulu


Ben 1974-1975 tarihlerinde Üniversitenin ilk ayağı olan adının açılmasında açlık grevi, miting düzenleyenler arasında olan biriyim.Sayın Demirel&8217;e (Süleyman) &8216;Zonguldak&8217;ta okumak istiyoruz&8217; diyen grubun içinde olan biriyim.Yani Rahmetli Ecevit&8217;ten daha çok faydam olmuş bu üniversitenin açılışında. Ama ne üniversiteye ne de Zonguldak&8217;a bir gram faydası olmamış birinin adının verilmesi tamamen bir göz boyama oyunu.Tıpkı Erbakan&8217;ın adının Konya Üniversitesi&8217;ne verilmesi gibi. İsimlerle oynamayın lütfen, eksiklikleri giderin.Yarın bu isimler tekrar değişecek ve yaz boz tahtasına dönecek bu ad vermeler.



Gönderen:Ahmet Karadurmuş


1990 grevi sonrası Zonguldak çok sıkıntılı günler yaşıyordu. Sivil toplum örgütleri büyük Ankara otelinde bir toplanıp bütün Zonguldak Milletvekillerini davet etti. Elbette içlerinde Sayın Bülent Ecevit´te vardı.
Toplantıya katılanlar hafızalarını bir yoklarlarsa hatırlarlar. Sayın Ecevit ´´Ben Zonguldak´ın değil Türkiye´nin milletvekiliyim&8221; dedi ve çekti gitti.
Sayın Ecevit´in Karaelmas Üniversitesi de dahil olmak üzere Zonguldak iline bir çivisi var mı? Bize Karaelmas adı yakışır



Gönderen: Sevcan Özelli


Devletin küçültülmesi amacıyla neoliberal politikaların uygulanması; devlet koruyuculuğunun kaldırılması, sosyal devlet niteliğinin ortadan kaldırılması çerçevesinde kamu yararı kavramının yok edilmesi, temel altyapı yatırımlarının azaltılması, kitlelerin eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi haklardan yoksun bırakılmasıyla karşı karşıya olduğumuz günlerde bırakın küçük işlerle uğraşmayı artık.



Gönderen: Vatandaş


İsim değiştirmek neyi değiştirecek? Bu Üniversite 1992&8217;den beri bu isimle tanınmış. Çok doğru bir yaklaşım değil. İkinci bir üniversite kur ve adını koy. Daha realist olurdu. Sağlayacağı bir şey olmaz.



Gönderen: Ecevit sevdalısı


Bana göre çok olumlu olmuştur. AKP&8217;yi kutluyorum. Ayrıca bu teklifi ilk veren 22.Dönem Zonguldak Milletvekili Harun Akın&8217;ı kutluyorum. Sevgili Ecevit&8217;e bir kez daha sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.



Gönderen: Zonguldaklı


Rize&8217;de R:T:E Üniversitesi olmasını anlarım. Tayyip Erdoğan yol, köprü, su, viyadük,, bina, Rize&8217;ye her şey yaptırıyor. Ama Ecevit Zonguldak&8217;a alt yapı olarak ne verdi ki. Üniversiteye tuğla mı koydu. Gazipaşa Caddesi&8217;ne asfalt mı döktü. Zonguldakspor&8217;un maçlarını mı takip etti. Kaç tane derslik kazandırdı Zonguldak&8217;a. Cevap hiç. O zaman adını üniversiteye (ZKÜ) vermek biraz ayıp kaçar!



Görünen o ki Rahmetli Bülent Ecevit&8217;in ismi mutlak bir Üniversiteye verilecek.


Ancak Zonguldak&8217;ın çekinceleri var.


Tepkileri var.


Hissiyatları var.


Politik duruşları var.


Emekçi duruşu, işçileri var.


Grizuları var.


Acıları var.


Galiba bizi kimse anlamıyor!


Her zamanki gibi ya kendimiz olamıyoruz, yada ne olmak istediğimize karar veremiyoruz.


Bu yüzden bizim adımıza karar veren çok oluyor.



Bakanlık ve Başbakanlık yaptığı yıllarla ilgili bu kadar eleştiri alan Ecevit&8217;in ismi, acaba bu saatten sonra kente ve üniversiteye büyük atılımlar saylayabilir mi.


Şunu bir kez daha gördük;


Kıbrıs&8217;a barışı getiren Ecevit, Zonguldaklı ile yeterince barışamamış.


Ecevit keşke tartışmasız bir isim olabilseydi Zonguldak için.


Zonguldak tüm kalbiyle bağlılığını dile getirebilseydi.


Bu durum;


Zonguldak&8217;tan Milletvekili seçilen, Bakan olan ve olacak herkesin kulağına küpe olsun!