Partileşme yolunda ciddi bir atılım yapan Türkiye Değişim Hareketi ve hareketin lideri Mustafa Sarıgül ile binlerce vatandaşın Abdi İpekçi Spor Salonu´nda ki buluşması temkinli bakışların biraz daha netleşmesini hızlandıracak şekildeydi. Salona kafalarında soru işaretleriyle gelen pek çok kişi bu soruların çoğuna yanıt alarak salondan çıktı.


Yurdun dört bir yanından buluşmaya gelenler arasında 300 civarında Zonguldaklı da vardı. Bir çok il pankart açarken Zonguldak adına pankart açılmadı. Yoğun ilgi salon önünde ve içeride izdihama neden oldu. Pek çok kişi araçlarıyla salonun bulunduğu alana yaklaşamayınca yürüyerek ulaşmaya çalıştılar.


Sarıgül salona büyük alkışlar ve sloganlarla girdi. Oluşturulan platformda yürüyerek salonın üç cephesinde bulunan vatandaşları selamladı. Sarıgül bu turu konuşmasının ardından da yaptı. Her ikisinde de izdiham vardı.
Sarıgül hareketin çizgisine yönelik eleştirilere de ilk defa tek tek yanıt verdi. Özellikle yerel yönetimlerde, partinin kollarında ve Milletvekili aday belirlemesinde yaşanan sorunlara dikkat çekti.
Türkiye´deki siyasi partilerin bu sorunu aşamadığı için kısa sürede güven kaybına neden olduğunu belirterek izleyecekleri yolları anlattı. Sarıgül´ün bu bağlamdaki söylemlerinin aldığı alkış diğer çıkışlarından daha fazla oldu.


Salondaki binlerce vatandaş ve dışarıdakiler büyük bir çoğunluğu Türkiye Değişim Hareketi´ne inanmış bir görüntü koydu. Salona temkinli gelenlerde daha inançlı olarak çıktı.


Salondaki binler arasında kimler yoktu ki. Her yaştan, her camiadan, her gruptan insanların olması en belirgin özelliklerden biriydi.
Modanın yakın takipçisi ve derin dekolteli bayanlar kadar kapalı, çarşaflı kadınlarla cübbeli erkekler salonda ilginç bir görüntü ortaya koydu.


Ak Parti ve CHP´nin başta pek ciddiye almadıkları Sarıgül hareketini dünkü buluşmanın ardından kesinlikle daha çok ciddiye almaları gerekecek. Çünkü ortaya fotoğraf, Sarıgül hareketinin Ak Parti gibi hazır bir zemini olmadığını ancak zaman zaman gündeme gelen SHP ve diğer küçük partilerle kıyaslanmayacak kadar küçük olmadığını ortaya koydu.
CHP´den istifa ederek şimşekleri üzerine çeken 22. Dönem Milletvekili Harun Akın gelişmeleri büyük titizlikle izledi.
Kendisi için ayrılan yerde parti kurmaylarıyla bir arada olan Akın´ın çıkışta harekete yönelik pozitif düşünceleri dikkat çekiciydi.
Akın ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´ın dünkü buluşmanın ardından karar verme süreçlerinin hızlanması mümkün.


Sarıgül´ün gençlere açık siyaset çeki vermesi bir dönem Cem Uzan liderliğinde ki Genç Parti´ye umut bağlayan gençleri bu dönem daha faza bünyesinde toplaması kaçınılmaz görülüyor.
Gençleri siyasete çekme konusunda özel bir çaba içinde olan Sarıgül´ün bu gidişle ilk seçimde önemli bir genç seçmen desteği alması kaçınılmaz olur.


Türkiye Değişim Hareketi´nin ilerleyen günlerde ortaya koyacağı fotoğraf dünkü buluşmayı besler ve destekler nitelikte olursa, bu hareketin Ak Parti ve CHP gibi partiler başta olmak üzere her kesimden destek görmesi mümkün. İllerde oluşturulacak yönetimler ve izlenecek rota bunda etkili olacak.
Bu hareketin Zonguldak ayağında ise start tam olarak verilmiş sayılmaz. Harun Akın ve Ali Bektaş´ın kafasındakiler daha da netleşti. Bu hafta başı veya en geç bir hafta içinde kendilerine yapılan teklife artık bir resmi yanıt vererek harekete destek vermeleri kaçınılmaz görülüyor.


Telefonu kaptırdım!


"İktidar Yolunda İstanbul Buluşması"nı daha sağlıklı analiz yapalım dedim.
Gidelim görelim.
Ne oluyor şu benim doğduğum ama koparıldığım İstanbul´da.
Salon önünde önceden haberleştiğim bir sevdiğim ile buluşup biraz hasret giderdik.
Salon içinde gazeteci dostlarımızla kucaklaştık.
Bunlardan biri de NTV kamera şefi Mesut Dengibilgin.
Mustafa Hoş´un NTV´nin başına geldikten sonra çok daha istekli ve verimli çalışmaya başladıklarını söylüyor.
Mustafa Hoş´un haberciliğe olan bakışının kanala başka bir heyecan kattığını söylüyor.
Bir tarafta bunlar bir tarafta Sarıgül´ün yakasından paçasından çekenleri çekelim derken cepten telefonu kaptırdım.
Yani dünden beri ulaşamayanlar merak etmesin.
Ben iyiyim.
Demek ki hırsızlar Sarılgül´ün olduğu yere de gelebiliyor!
Dikkat etmek lazım.