CHP´li Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal´ın bayram öncesinde Ereğli İlçe Örgütü&[#]8217;nde yaşadıkları söz düellosu dün basına yansıdı. Başkan Halil Posbıyık açıklamasında şöyle dedi:
"CHP´yi burada küçülten birisini tanımıyoruz. Ama statü olarak İlçe Başkanı olduğu için kendisiyle görüşüyoruz. Grup toplantılarını orada yapıyoruz, parti tüzüğüne göre hareket ediyoruz. Maalesef İlçe Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi´nin dostlarıyla düşman, düşmanlarıyla dost. Onun için pek anlaşamıyoruz. Bizim bir beklentimiz yok ama CHP´nin bu bölgede başarılı olmasını istiyoruz. Onun için CHP´ye biz sahip çıkacağız. Önümüzdeki ayın birinden itibaren göreceksiniz. Görevleri, mensubu olduğu partiye de sahip çıkmaktır. Önümüzdeki günlerde bunları net olarak göreceksiniz. Dışarıdan gelip burada politika yapmaya kalkanlar, sıfatı ne olursa olsun, milletvekili olsun başka bir şey olsun; bizim örgütlerin içine fazla burunlarını sokmayacaklar."
Şu cümleler çok önemli:
"Önümüzdeki ayın birinden itibaren göreceksiniz. Dışarıdan gelip burada politika yapmaya kalkanlar, sıfatı ne olursa olsun, milletvekili olsun başka bir şey olsun; bizim örgütlerin içine fazla burunlarını sokmayacaklar."
Posbıyık, Ali Koçal´ı hedef tahtasına koydu.
Benim tanıdığım Posbıyık, Ankara´dan işaret almadan atış yapmaz. Bu kadar tecrübeden sonra karavana atmaz.
Ereğli´de CHP içindeki mücadelesi dikkatle izleyeceğiz.


Posbıyık Ak Parti&[#]8217;ye geçer mi?


Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yıllarca amansız bir şekilde mücadele verdiği Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ile barıştı.
Bu barışma Ereğli için bir sinerji yarattı.
Posbıyık, Ankara´ya gittiğinde Fazlı Erdoğan´a uğruyor, oradan tüm Bakanlıklara ve genel müdürlüklere geçiliyor, Ereğli´ye gelecek hizmetlerin önü açılıyor.
Fazlı Erdoğan da Ereğli´ye geldiğinde mutlaka Halil Posbıyık´la buluşuyor, ilçenin sorunlarına çözüm aranıyor.
Bu ilişki herkesin dikkatini çekiyor.
Kulislerde Halil Posbıyık´ın CHP´den Milletvekili olamaması halinde Ak Parti´den Milletvekili Adayı olabileceği konuşuluyor.
O da olmazsa Ak Parti´den Belediye Başkan Adayı olabileceği de konuşuluyor.


Karayolları mıcır atıyor


Zonguldak-Ankara yolu duble oluyor.
Özellikle Karaman´dan Bakacakkadı istikametine giderken yeni yapılan soğuk asfalt yüzünden sürücüler zor anlar yaşıyor.
Önden giden araç, arkadan gelene taş sıçratıyor. Kiminin camı çatlıyor, kiminin başı çatlıyor.
Karayolları bu işe çözüm bulsa iyi olacak.
Bir can yanmadan, bir can yok olmadan önlem alınırsa iyi olur.
Karayolları yetkililerine duyurulur.