AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, yazdığımız yazılarla ilgili suç duyurusunda bulunma zincirine yeni bir halka ekledi. Suç duyurusu yerine ihbarda bulundu.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'ne ifade verdim.

Özbakır, ihbar dilekçesini tüm Zonguldak'a mesaj olarak attığı için ben de ifademi buradan yazayım:

"Köşe yazımda Hüseyin Özbakır'ın adı geçmediği halde hakkımda ihbarda bulunmuş, hakkımda soruşturma açılmasına neden olmuştur. Cumhuriyet Savcılarımızın görevi, eski bir Başsavcı olan iktidar milletvekilinin merakını gidermek olmamalıdır. Bu soruşturma, 27 yıllık gazeteci olarak beni yaralamıştır. Basın Kanunu'nun ve Türk Ceza Kanunu'nun hiçbir maddesinde böyle bir suç tanımı yoktur. Bir eylemin suç olarak kabul edilebilmesi için o fiilin kanunda açıkça suç olarak düzenlenmesi ve somut olayın da normdaki suç tipine uygun olması gerekir. Kıyas yapmak suretiyle suçların çoğaltılmasının mümkün olmadığı gibi genişletici yorumla da suç ihdas etmek mümkün değildir. İhbar dilekçesinde iki partinin para karşılığı iş yaptıklarından söz ediliyor. Oysa ben yazımda yapılan iş karşılığı paranın iki partide, yani iki parça halinde alındığından söz ediyorum. Yazdıklarımın anlaşılmadan soruşturulmaya dönüştürülmesi, eski bir Başsavcı olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın şahsım üzerinde baskı oluşturma çabasıdır. 27 yıldır yazarım. Hep ucu açık yazarım. 5 milletvekilinden sadece Hüseyin Özbakır'ın alınganlık gösterip şahsım hakkında ihbarda bulunması manidardır."

Eski Başsavcı ve AK Parti Milletvekili Hüseyin Özbakır'ın ihbar dilekçesini soruşturmaya dönüştüren Cumhuriyet Savcısına buradan çağrı yapıyorum:

"Sayın Savcı...

Dünkü köşe yazımda, Zonguldak'ta bir ailenin, denize sıfır hazine arazisini nasıl işgal ettiğini, işgal edilen arazi üzerine nasıl kaçak bina yapıldığını yazdım. Zonguldak Belediyesi, bu kaçak binaya başından beri müdahale etmedi, göz yumdu! Hatta Başkan o binada bulunan televizyonda canlı yayına çıktı! Konu kamuoyuna yansıdıktan sonra da kaçak binayla ilgili işlem yapılmadı. Yıkılması gereken binanın bulunduğu hazine arazisi imara açıldı. Hem de üzerindeki bina kadar!

Eski bir Başsavcı ve iktidar milletvekili olmadığım için beni dinler misiniz, ihbarımı uygun görür müsünüz, bilmem. Hazine arazisini işgal eden kişilerle ilgili; hazine arazisini işgal etmek, imar kirliliğine neden olmaktan bir soruşturma açar mısınız?

Ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir hakkında, hazine arazisini işgale göz yummak, yıkılması gereken binayı yıkmamak, üstelik kaçak binayı yasal hale getirmek ve usulsüz imar planı değişikliği yapmaktan, görevi kötüye kullanmaktan ayrıca bir soruşturma açar mısınız? Benim öyle gelene-gidene ihbar dilekçesi imzalatacak nitelikli danışmanım da yok! Buradan, kamuoyu önünde ihbarımı yapıyorum.

Gereğinin yapılmasını arz ediyorum."

Cumhurbaşkanımız her şeyi biliyor...

Sosyal Medya Fenomeni Yılmaz Kaldırım, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'la ilgili bir kampanya açmış! Referandum öncesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Zonguldak'a davet eden Yılmaz Kaldırım, o mitingde Hüseyin Özbakır'ın yuhalanması gerektiğini söylüyor.

Seçimlerden önce, "Cumhurbaşkanımızdan işaret aldım" diyen Hüseyin Özbakır'ı, Cumhurbaşkanımızın önünde zor duruma düşürmek istiyor anlaşılan.

Ama buna gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Özbakır hakkındaki her şeyi en ince ayrıntısına kadar biliyor! Ayrıca böyle bir eyleme gerek yok!

Şimdi diyeceksiniz ki:
"Hüseyin Özbakır, MKYK Üyesi!"

Önceki dönem Emine Çift de MKYK Üyesiydi!

Şimdi Emine Hanım'dan haberi olan var mı?

Çifte mi gitti?

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman...

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanan hemşehrimiz Sayın Yüksel Kocaman, yoğun bir tempo ile çalışıyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Yüksel Kocaman'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gibi kritik bir göreve gelmesi herkesin dikkatini çekti.

Oysa biz, Sayın Yüksel Kocaman'ın, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la olan diyaloğunu biliyorduk!

Mesela, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tanıştıran da Yüksel Kocaman'dır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksel Kocaman'ın önünü tamamen açmıştır.

Bundan sonra her şey kendi elindedir.

Hemşehrimiz, arkadaşımız, dostumuz Yüksel Kocaman'ın böyle bir görevde bulunması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor.