Türkiye Taşkömürleri Kurumu Genel Müdürlüğü İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bir süredir yazdığım konularla ilgili açıklama göndermiş. Sorularımız TTK makine İkmal Daire Başkanlığı´nın bazı iş ve işlemleriyle küçük kasadan yapılan harcamalarla ilgiliydi. Göze batan, kurum içinde rahatsızlık yaratan satış ve satın almalarla ilgiliydi.
Açıklama da bazı soruların yanıtları yerine yönetmelikler yer alıyor.
Kurumun İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mustafa Kar tarafından gönderilen açıklama şöyle;
"İlimizde günlük olarak yayımlanan Pusula Gazetesi&[#]8217;nin 18/08/2009 tarihli nüshasında Başyazı Köşenizde Yayımlanan "Türkiye Taş Kömürü Kurumuna Kolay Sorular" başlıklı yazınızla ilgili açıklamalar aşağıdaki gibidir ;
1-Makine ve İkmal Daire Başkanlığımız,Ulaştırma Hizmetleri&[#]8217;nin bünyesinde bulunan, 1983 model Krank Taşlama Tezgahı, 1977 model Rektifıye Tezgahı, 1966 model Honlama Tezgahı, 1965 model Ana Yatak Bare Tezgahı ve 1978 model Kol Bare Tezgahı,Motor Atölyesinin 2005 yılında kapanması sonucu kullanım dışı kalmıştır.
Kurumumuzda kullanım imkanları olmayan,modelleri ve teknolojileri eski olan bu tezgahlar için,ZESOB satın alma talebinde bulunmuştur.Talep üzerine Kurumumuz Mal Alım Satım Yönetmeliğine göre oluşturulan komisyonca; tezgahların mevcut durumları ve piyasa şartları dikkate alınarak, 19.500,00 TL fiyat takdir edilmiş,gerekli işlemler yapıldıktan sonra bedeli karşılığında yönetmeliğimiz gereği satış işlemi gerçekleştirilmiştir.
2-Yönetim Kurulumuz Makine İkmal Daire Başkanlığınca talep edilen ve Kurumumuzun ihtiyacı olan, 1.500.000 Kg ray ve 435.000 Kg hurda rayın Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda Sanayi İşletmeleri ve Ticaret AŞ´den (Hurdasan) temin edilmesi için sırasıyla 08.04.2009 tarih 113 sayı ve 13.05.2009 tarih ve 190 sayılı kararları ile ihale ön onayı vermiştir.
Türkiye´de tüm resmi Kuruluşlarda yasa gereği hurdaları toplayıp,tasnif etme ve satış yolu ile ekonomiye kazandırma görevi Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmesi Müdürlüğü .(Hurdasana) verilmiştir.
Talep edilen malzeme,ihale yetkilisi onayı gereği TTK Genel Müdürlüğü Mal, Hizmet ve Yapım İşleri Yönetmeliği&[#]8217;nin ihale usullerine tabi olmayan işler başlığını taşıyan 20.a maddesine istinaden doğrudan HURDASAN´dan temin edilmiş ve ihtiyaç sahibi müesseselere giriş yaptırılarak dağıtılmıştır.
3-Ayrıca Kurumumuz imkanlarıyla yapılması mümkün olmayan ve Kurumumuz Birimlerinin ihtiyacı olan her türlü malzeme nakli, 2002 yılından beri 4734 Sayılı İhale Kanunun ilgili maddesine istinaden düzenlenen Açık İhale Usulü ile 3.şahıslara yaptırılmaktadır.
4734 Sayılı İhale Kanunun 3 (g) maddesine göre ve Açık İhale Usulü ile yapılan hizmet alımı ihalesinin,ihale dokümanlarından olan İdari Şartnamenin ilgili maddesinde,ihaleye katılan istekliden ihale konusu malzemelerin taşınması işi ile olarak belirtilen miktarda ve nitelikte araçlara ait bilgi ve belgeler yeterlilik kriteri olarak aranmaktadır.
Bu araçların yüklenicinin kendi malı olma şartı aranmamakta olup,araç sahiplerinden kiralanmak suretiyle taahhüt edilerek temin edilecek bu araçların noter onaylı taahhütnamesinin sunulması gerekmemektedir.
Ayrıca,istekliler Ulaştırma Bakanlığı&[#]8217;ndan alınmış ticari amaçlı yurtiçi eşya taşımaları için düzenlenmiş Karayolları Taşıma Yetki Belgesi ve varsa belge eki taşıt listesini tekliflerle birlikte sunmak zorundadırlar.
Bilgilerinizi rica ederiz"


Harun Akın da kaybetti!


CHP 22. Dönem Milletvekili Harun Akın´ın CHP´den istifa gerekçelerini yazarken yazıyı
CHP kaybetti diye bağlamıştım.
Aslında bu kaybediş tek taraflı değil. Akın´ın istifasıyla CHP´de önemli bir rahatlama gözlemliyorum.
Oysa CHP bunu bir kan kaybı olarak görmeli.
´Tehlike geçti´ diye bakanlar sığ düşünenler.
İşin özünde partiden çok çıkarını düşünenler.
İş kaybetmeye gelince.
CHP ile özdeşleşmiş bir Harun Akın´da en az CHP kadar kaybetti.
Ama dönüşü zor değil.
Siyasal beklentiler böyle yol ayrımlarını hızlandırabilir.
Harun Akın´ın da her hangi bir partide siyaset yapmak istemesi zor bir karar.
Ama bence daha zorunu seçti.
Siyaset yapmak için yanıp tutuşan bir adamı iyi değerlendirmek gerekirdi.
Örgüt akıllı davransa böyle bir şeye izin vermeyebilirdi.
Akın, bir gün olacak ´Geri dön´ teklifi alacak.


İsmail Öztürk´ün adına yakışmadı


İsmail Öztürk Ak Parti İl Yönetimi&[#]8217;nin vitrin isimlerinden birisi. Ona olan güven ve saygı pek çok siyasetçiye nasip olmaz. Biz kendisinde gelecek görüyoruz. Bunu da zaman zaman söylüyoruz. Sınır Gazetesi Sahibi Erdoğan Kutlu dün bürosunda darp edilmiş. Orada bulunan iki kişi İsmail Öztürk´ün ağabeyi ve yanından çalışanlardan biri. Kutlu bir süredir hatta TSO seçimlerinden bu tarafa Öztürk´ü zaman zaman eleştiriyor.
Ağabeyi ve yanında çalışanlardan biri de gidip bu işi farklı bir teknikle anlatmak istemişler! Detaylar tam olarak gün yüzüne çıkmadı.
Ama yanlış.Siyasetçi, yönetici öncelikle yakın çevresine sahip çıkacak. Bu fotoğraf İsmail Öztürk´e yakışmadı.