Dün şehircilikle ilgili basit bir meseleye değindim.

Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin, ne yazık ki, bu kentte bir üniversite olduğundan ve o üniversitenin kente çok şey kattığından yeterince haberi olmadığını anlatmaya çalıştım.

Bu kafayla, belediyenin bu pasif tutumuyla burasının bir üniversite kenti olamayacağını belirterek, Rektörlük ve merkez kampüsünden örnek vermiştim.

Orada da bazı isimlere atıfta bulundum.

&[#]8220;Öyle değil mi?&[#]8221; diye sordum.
Öyle olduğu doğrulandı.

Doğrulayan isimlerden biri de, Belediye Meclis Üyesi Gökhan Demir oldu.

Açık ve net konuştu, Gökhan Demir&[#]8230;

Verdiği merdiven örneği de, dediklerimizi fazlasıyla doğruluyordu.

[*] [*] [*] [*]

Diyor ki Gökhan Demir:

&[#]8220;Bu konuyla alakalı Başkan Bey&[#]8217;e her seferinde diğer illerdeki üniversitelerin etrafının konumlanmasında yapılan güzel çalışmaları dile getiren bir Meclis üyesi olarak üzerime almıyorum da, gocunmuyorum da&[#]8230;

[*] [*] [*] [*]

Sürekli dile getirdiğim, oraya vereceğimiz taksi durağıyla birlikte yolların asfaltlanması, aydınlatmaların daha şık, daha modern olması, işgal edilmiş kaldırımların tekrar düzene sokulup diğer kaldırımların da güzelleştirilmesidir.

[*] [*] [*] [*]

Gezdiğim-gördüğüm şehirlerden-ülkelerden aklıma koyduğum görsellere istinaden bunun bir eksiklik olduğunu hep dile getirip yapılmasıyla alakalı Başkan Bey&[#]8217;e sürekli bu konuyu açarak, yapılması gerektiğini dile getirmişimdir.

[*] [*] [*] [*]

Gerçi Başkanvekilliğine ilk baktığımda yaşlı bir teyzeme Fen İşleri Müdürüyle konuşup merdiven sözü de vermiştim, ama merdivenin &[#]8216;m&[#]8217; si yok daha meydanda...

Sevgili Müdürümüze her sorduğumda da &[#]8216;Yapacağız Başkanım&[#]8217; cevabını almışımdır, ama sonuca baktığımızda söz verip tutamayan benim.

Gelelim bu konuya, kime söyleyip de yaptırabilirim bunu?

Ben daha bir merdiveni yaptıramamışken, sevgili Atilla kardeşim&[#]8230;

[*] [*] [*] [*]

Daha on gün önce tekrar bu konuyu açtım ve sürekli de hatırlatıyorum. İncivez Muhtarına da (Hüseyin Cevher) aynı konudan bahsetmişimdir

Şunu da söyleyeyim Atilla kardeşim; Başkan, bu talebimle alakalı bana olumsuz cevap vermemiştir. &[#]8216;Halledeceğiz&[#]8217; demiştir.&[#]8221;

[*] [*] [*] [*]

Başkan Muharrem Akdemir, bunlara alınıyor olabilir.

Alınıyorsa, doğru yapıyor.

Alınmıyorsa, &[#]8220;taktığı falan yok&[#]8221; demektir.

Ama bugüne kadar biraz olsun alınsaydı, çözüm üretirdi.

Çözüm üretmediğine göre, ne bizi takıyor, ne Meclis üyelerini!

Zaten bunca şeyin çeyreğini takmış olsa, dert edinmiş olsa, bu kentte çok şey değişirdi.

Boş ver Sayın Başkan&[#]8230;

Takma kafana&[#]8230;

Takıl kafana göre!

[*] [*] [*] [*]

Bu arada, Gökhan Demir&[#]8217;in dediği merdiveni yapmayan bir belediye, benim dediğimi mi yapacak?

Vazgeçtim!

Bırakalım dağınık kalsın!

Gonca&[#]8217;dan yanıt&[#]8230;

Aynı konuda Zonguldak eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca&[#]8217;nın da haklı olarak söyleyecekleri var.

Gonca&[#]8217;nın o güzergahta bazı çalışmalar yaptığına bizzat tanık olanlardanım.

Bakın ne diyor Gonca:

&[#]8220;Sevgili Atilla; Rektörlük önündeki caddenin düzenlenmesi konulu köşe yazını okudum.

Binlerce öğrencinin giriş-çıkış yaptığı bu caddenin önemi çok büyüktür. 2004 yılında Belediye Başkanı olduğumda ilk icraatlarımdan biri, Sendika Camisi&[#]8217;nin önünden başlayan Mehmetçik Caddesi ile Rektörlük önünde Üniversite Caddesi olarak İncivez son durağa kadar devam eden caddenin imara uygun bir şekilde yeniden yapılandırılması, kaldırımlarının düzenlenmesi ve yolun sıcak asfalt kaplamasının yapılması olmuştur.

[*] [*] [*] [*]

Bu caddedeki önceliğimin nedeni, Belediye Başkanı olmadan önce Mehmetçik Caddesi'nde aklımda kalan tarih itibariyle 2002 veya 2003 yıllarında bir kız öğrencimize araba çarpması sonucunda ölümlü kaza meydana gelmişti.

Zannediyorum arşivinizde mevcuttur.

Bu beni çok üzmüştü.

[*] [*] [*] [*]

Göreve başladığımda imar planına göre yaptığım incelemede, işyerlerinin imar çizgilerini ihlal ettiği, dolayısıyla tretuvarların kapatıldığı ve yayaların bu nedenle araba yolunu kullandığını tespit ettim.

Zannediyorum o ölümlü kaza da bu nedenle olmuş olabilir.

[*] [*] [*] [*]

Göreve başladığım ilk yıllarda yaptığımız çalışma neticesinde, Mehmetçik ve Üniversite Caddelerindeki işyerleri imar çizgisi sınırlarına çekilmiştir. Tretuvarlar yeniden yapılmıştır.

Yol sıcak asfaltla kaplanmış, Üniversite Caddesi&[#]8217;nden İncivez son durağa kadar olan kampüs arkasındaki mezbelelik yer, yeşil alan ve park olarak düzenlenmiş, spor aletleri ile desteklenmiştir.

Bugünde bu alanı halkımız kullanmaktadır.

[*] [*] [*] [*]

Ancak yazında bahsettiğin Rektörlük karşısında maalesef eskiye dönüş olduğunu, yeni yapılaşmalar sonucunda tretuvar işgalleri nedeniyle öğrenciler açısından araç ve yaya trafiğinin tehlikeli bir hal aldığını üzülerek ifade ediyorum.

[*] [*] [*] [*]

Önlem alınmazsa, Allah korusun, geçmişte yaşanan üzücü kazalar ve araç geçişlerinde sürücü kavgaları her an yaşanabilir.

El birliği ile gerekli tedbirlerin alınması ve düzenlemenin yapılmasını temenni ediyorum.

Yetkilileri göreve davet ediyorum.

Üniversitemiz, şehrimizin; öğrencilerimiz de ülkemizin geleceğidir.

Başarı dileklerimle&[#]8230;&[#]8221;