AK Parti Zonguldak Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Hüseyin Özbakır, 2 Mayıs 2016 tarihinde internet sitemize atılan, 3 Mayıs 2016 tarihindeki gazetemizde yayınlanan “Özbakır-Pulat-Çebi-Hamzaçebi” başlıklı köşe yazımla ilgili cevap ve düzeltme metni göndermiş.

Önce o açıklamayı okuyalım…

CEVAP VE DÜZELTME

“Pusula isimli haber gazetesinin 2 Mayıs 2016 tarihli yazılarında gazeteniz köşe yazısında şahsım ve danışmanlarım ile ilgili haberler ve yorumlar yer almıştır. 2 Mayıs 2016 tarihli gazeteniz köşe yazısında, ‘Özbakır-Pulat-Çebi-Hamzaçebi’ başlığı ile yazılmış köşe yazısında danışmanım Bora Pulat'a yakınlığı ile bilinen ve tüm gününü Yasin Hamzaçebi ile geçirdiğini, diğer taraftan danışmanım olan Levent Çebi'nin Ereğli'de bir internet sitesinde köşe yazarlığı yaptığı ve buna bağlı olarak Yasin Hamzaçebi'nin medya sektörüne girdiği, Yasin Hamzaçebi, isimli vatandaşın Zonguldak Ağır Ceza'da yargılanmaya başladığında, benim Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı olduğum ve buna bağlı olarak şahsımın zan altında kalacak şekilde itham edildiğini köşe yazısı yayınlamıştır.

Bahse konu şahıs, Başsavcılığımız döneminde 20 ay kadar tutuklu kalmış ve yargılamasının halen devam etmekte olduğunu öğrenmiş bulunuyorum. Bu şekilde çıkartılmış olan haberlerin ve köşe yazılarının, halkımız gözünde şahsiyetimi küçük düşürecek asılsız ithamlarla yapmış olduğunuzdan köşe yazınız gerçek dışı ve yalan bir köşe yazısıdır.

Bu haberinizde dile getirilen hususların tarafımı zan altında bırakmak için şahsıma ve danışmanlarıma yaptığınız haber ve köşe yazılarının tümü asılsız ve gerçek dışıdır.

İsmimi kullanarak yaptığınız haberler ve köşe yazılarınız asılsız, yalan ve gerçeğe aykırıdır. Bu nedenle iş bu metnin Basın Kanunu’nun 14’üncü maddesine göre gazetenizde yayınlamış olduğunuz köşe yazının düzeltme ve cevap hakkımın kullandırılarak aynı köşe yazısının olduğu yerde yayınlanmasını, bu tür haberlerin ve kaşe yazılarının, gerçek haber olduğuna emin olunarak yapılmasını istiyorum.”

O zaman 'patron' kim?

Sayın Başsavcım, Sayın Milletvekilim…

Bugüne kadar sizinle hiçbir sorunumuz olmadı.

Danışmanlarınızın yaralayıcı ve karalayıcı tavırları olmazsa, bundan sonra da olmaz.

Gelelim benim yazdığım köşe ve danışmanınız Levent’in kaleme aldığı cevap ve düzeltmeye...

Bir kere, danışmanınız Levent, beni yalanlarken, yazdığım her şeyin doğru olduğunu ortaya koymuş.

Ben ne demiştim?

“Hüseyin Özbakır’ın Ankara’da duran danışmanı Polis Memuru Levent Çebi’nin de Ereğli’de bir internet sitesinde köşe yazarlığı yaptığı düşünülünce, Yasin Hamzaçebi’nin medya sektörüne neden girdiği daha iyi anlaşılabiliyor.

Yasin Hamzaçebi’nin Zonguldak Ağır Ceza’da süren çok ciddi bir davası var.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun da müdahil olduğu bu dava, kamuoyu tarafından da yakından takip ediliyor. Üzerindeki kıyafetlerinden başka kendine ait bir şeyi olmayan-olamayan Yasin Hamzaçebi’nin bu tür yatırımlara neden girdiği merak ediliyor.

Hatta beş akaryakıt istasyonu, 11 hastane kantinini nasıl aldığı ve işlettiği de merak ediliyor.

Ama asıl merak konusu, bu durumda ve bu konumda olan birinin AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır ve danışmanlarıyla olan yakın ilişkisi…

Yasin Hamzaçebi, Zonguldak Ağır Ceza’da yargılanmaya başladığında, bugün AK Parti Milletvekili olan Hüseyin Özbakır, Zonguldak’ta Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu. Bir şey söylemek istemiyoruz. Sadece tarihe not düşüyoruz…”

Siz bu iddialar karşısında ne diyorsunuz?

“Bahse konu şahıs, Başsavcılığımız döneminde 20 ay kadar tutuklu kalmış ve yargılamasının halen devam etmekte olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.”
Eeee, biz de aynı şeyi söylüyoruz.

Anlaşamadığımız konu nedir?

Bora Pulat, Zonguldak’ta sürekli Yasin Hamzaçebi ile takılıyor.

Kozlu’daki balıkçıda oturuyorlar.

Ereğli Belediyesi’ne gidiyorlar.

Yasin Hamzaçebi, gazete almak için pazarlıklar yapıyor.

Ve herkese, “Patron istiyor” diyor.

Eğer patron Levent Çebi değilse, kim?

Bora Pulat mı?

Yoksa?

Yoksa?

Yoksa?

Not: Sayın Milletvekilim. Danışmanınız Levent Çebi’nin Türkçesi de çok kötü. Yazdığı yazılarda bir bütünlük yok. Kendisini geliştirmek istiyorsa, izninizle biz kendisine yardımcı olabiliriz