19 Mart 2016 Cumartesi günkü yazımızda, “Gözümüz-kulağımız Turgutlu’da olacak” dedik ve ligin ilk devre maçında kendi sahamızda 2-0 yenildiğimiz Turgutluspor’u, deplasmanda 1-0 yendik.

Hem rövanşı, hem de Play-Off yolunda 3 altın puanı hanemize yazdırarak, anahtarı da teslim etmemek üzere cebimize koyduk ve Zonguldak’a moralli döndük.

Ligde aldığımız sonuçlara bakıldığında, kaybettiğimiz maçlara verdiğimiz puanlara içimiz yanıyor. “Keşke”leri sevmeyen biri olarak şimdi diyorum ki:

Altay’dan sonra kendi sahamızda yenildiğimiz Tirespor 1922 karşılaşmalarından “keşke” galibiyet almış olsaydık, şu anda 48 puanla 4’üncü sırada değil de, 54 puanla liderlik koltuğuna oturmuş olacaktık.

[*] [*] [*] [*]

Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta mücadele eden takımların haftası haftasına uymuyor. Öyle bir dengesizlik var ki, şampiyonluğa oynayan takımlar, bir bakmışsınız kümede kalma mücadelesi veren takımlara yenilebiliyor.

Tıpkı bu hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar gibi…

Örneğin, lider Kızılcabölükspor, kümede kalmaya oynayan Silivrispor’a 2-0 mağlup oldu ve yine çok enteresan ve oldukça sürpriz bir sonuç, zirveye oynayan ve Zonguldak Kömürspor’u önceki hafta burada 2-1 mağlup eden Tirespor 1922, kendi sahasında ligin dibinde can çekişen Gölbaşıspor’a 1-0 kaybederek, kendi ipini çekti.

Diğer takımların aldığı başarısız sonuçlar, biraz da olsa ekmeğimize yağ sürmüş olsa da inanın; kimin, ne yapacağı hiç belli olmuyor. Bu sebeple ligin bitimi yaklaştıkça, özellikle Zonguldak Kömürspor’un son derece önemli olan Turgutlu deplasmanından 3 puanla dönmesi, gerek moral-motivasyon anlamında ve gerekse Play-Off yolunda işimizi çok daha kolaylaştırdı.

[*] [*] [*] [*]

Birinci olacak takım, bilindiği gibi doğrudan 2’nci Lige yükselirken, diğer 4 takım ise, Play-Off karşılaşmaları sonucunda başarılı olan ikinci takım olarak 2’nci Lige çıkma hakkını elde ediyor. Kırmızı-lacivertli temsilcimiz, geçen sene Play-Off maçlarında İstanbulspor’a elenerek, bu hakkını kullanamamıştı. Görüldüğü üzere bu sene de kaybettiği maçlara yanıyor, ancak puan tablosunun şekline göre Play-Off finallerine adım adım ilerliyor.

[*] [*] [*] [*]

Kimin birinci takım olarak şampiyonluk ipini göğüsleyeceği inanın belli değil. Alınan istikrarsız sonuçlar böyle devam ederse ve lider Kızılcabölükspor ile arada olan 4 puan her an kapanabilir. Bizim sadece dezavantajımız, kalan 7 haftada 2 maç oynamamamız olacaktır. Fakat takımların da aldıkları istikrarsız sonuçlar böyle devam ederse, neden zirvenin hâkimi biz olmayalım? Yeter ki, geride kalan 5 maçımızı da kazanalım ve 64 puanla ligi tamamlayalım.

[*] [*] [*] [*]

Bundan sonra hesaplar daha dikkatli yapılmaya başladı. Alınacak her galibiyet, takımları şampiyonluğa yaklaştıracağı gibi, kaybedilecek puanlar da bir o kadar zirve yolundan uzaklaştıracaktır. Zonguldak Kömürspor, Turgutluspor’dan aldığı bu altın değerindeki 3 puanla belki de kendine 2’nci Lig kapısını araladı. Bunu lig bitiminde daha net olarak görebileceğiz, ki inşallah öyle olur.

[*] [*] [*] [*]

Kalan maçlarımızı analiz yaptığımızda, bir zor maçımız Tekirdağspor deplasmanı olarak göze çarpıyor. Tekirdağspor, nasıl bizi burada yenip gittiyse, neden bizde onları tıpkı Turgutluspor gibi evinde yenmeyelim? Zaten Tekirdağspor maçına daha 4 hafta var. O zamana kadar ligin durumu daha netlik kazanacaktır. Tekirdağspor’dan şu anda 7 puan öndeyiz ve bu avantajımıza göre Play-Off kapısının anahtarını da ele geçirmiş durumdayız.

[*] [*] [*] [*]

Değerli okurlarımız, kalan maçlarımız hatırlatalım ve sizlerde durumu daha net olarak görünüz.

Son puan durumu şöyle:

Kızılcabölükspor : 52

BB.Erzurumspor : 50

Tirespor 1922 : 49

Zonguldak Kömürspor : 48

Düzyurtspor : 46

Zonguldak Kömürspor’un geride kalan maçları ise şu şekilde:

Bu hafta kendi saha ve seyircimiz önünde 40 puanla 7’nci sırada yer alan ve güçlü bir takım görünümü veren Yeşil Bursaspor’la önemli bir maç oynayacağız. Ve sonraki hafta Kozanspor deplasmanına konuk olacağız.

Bu deplasmanın ardından lig programına göre, Zonguldak’ta oynanması gereken Cizrespor maçı, bilindiği gibi Cizre’nin ligden çekilmesi sebebiyle haftayı (bay) geçirmiş sayılacağız ve diğer takımlara puan yazılmadığı gibi bize de yazılmayacak.

Sonraki hafta ise, önemli ve zor deplasman olarak gördüğümüz Tekirdağ’a gideceğiz. Bu maça kadar ligin şekli nasıl gider, bu netlik kazanmadığı için erken yorum yapamıyoruz, ama her maçımızın bir final olduğunu söyleyebiliriz.

Tekirdağ deplasmanından sonra bu defa lig statüsü gereği (bay) haftamız karşımıza çıkıyor. Ondan sonra kalan son iki maçımızı ise, Tirespor 1922 takımına Cumartesi günü İzmir-Tire’de kabus yaşatarak 1-0 galip gelen Gölbaşıspor ile Zonguldak’ta oynadıktan sonra Erzin Belediyespor deplasmanı ile ligi noktalayacağız.

[*] [*] [*] [*]

Görüldüğü üzere son haftalara girildiğinde heyecan tavan yapmış durumda. Bundan sonra hata yapan, puan ya da puanlar kaybeden takımlar, şampiyonluğu da havlu atar duruma düşecek.

Biz işimize bakalım ve Turgutlu’dan aldığımız 3 puanın moralli bir şekilde keyfini sürelim ve “bundan sonra asla puan kaybetmek yok” diyerek, kalan maçlarımıza odaklanalım.

İnşallah beklenen, özlenen 2’nci Lig hayalimiz sezon sonunda gerçek olur