Bugünkü “Spor Analiz” yazıma başlamadan, öncelikle şu konuyu hatırlatmakta yarar var. Bu hafta Pazar günü oynanması gereken lig maçları, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldığı karar gereğince yarın oynanacak.


Nedeni de şu:


Tüm yurtta Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) yapılacak olması…


Şimdi gelelim bu önemli maçın analizine:


Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta 42 puanla ilk 5 takım arasındaki yerini koruyarak, Play-Off mücadelesi veren ilimiz temsilcisi Zonguldak Kömürspor, yarın saat 13.30’da saha ve seyircisi önünde bu defa güçlü ve iddialı bir takımla çok önemli puan mücadelesi verecek. Tire’de oynanan ilk yarı maçında rakibimize 3-2 mağlup olduğumuzu da okuyucularımızın bilgisine sunuyorum.


Geçen hafta Altay deplasmanında maalesef umduğu neticeyi elde edemeyerek, 2-0 mağlup olan ve şampiyonluk yolunda da avantaj kaybeden kırmızı-laciverti ekibimiz, bu maçın gerginliğini ve moral bozukluğunu üzerinden atmaya çalışıyor ve yarın karşılaşacağı Tirespor 1922 maçına galibiyet parolasıyla hazırlanıyor. Son hazırlıklar yapılırken, Teknik Sorumlu Şenol Demir, oyuncularını galibiyete şartlandırıyor.


Şenol Demir, Altay maçıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Altay’a yenilmek için elimizden geleni yaptık. Oysa çok pozisyon bulduğumuzu ve inanılmaz golleri kaçırdığımız bu maçı oyuncularımızın hataları sonucu kaybettik. Şimdi Tirespor maçına odaklanıyoruz ve bu maçı mutlaka kazanmak durumundayız” şeklinde konuşarak, hatalar olduğunun altını çizmiş, helal olsun.


Hataları kabullenmek ve ona tedbir almak da futbolun gereğidir. Bilindiği gibi futbol oyununda yapılan her bir hata; maalesef alın terini, emekleri, çabaları ve koca camianın umutlarını yok ediyor. Bu sebeple çok dikkatli olmak gerekiyor.



TİRE MAÇININ ÖNEMİ…


Altay maçı 2-0 bitti ve önemli avantaj kaybettik. Ama geriye odaklanmak ve ileriyi görmemek, hatalara yeniden davetiye çıkarmak olur. Bu yüzden Tirespor 1922 maçı da 6 puan değerindedir. Yenersek, iddiamız yine devam eder. Ancak Allah korusun, yenilirsek, bir daha toparlanmak zor olur.


Neden zor olur?


Size vereceğim şu puan tablosuna bir göz atın, siz karar verin.


Son puan durumu şöyle:


Büyükşehir Belediye Erzurumspor : 49


Kızılcabölükspor : 49


Tirespor 1922 : 46


Birlik Nakliyat Düzyurtspor : 42


Zonguldak Kömürspor : 42


Görüldüğü üzere puan durumu son derece her takım açısından kritik durumda ve maçlarda alınacak olan skorlar, takımların dengelerini alt-üst edecek nitelikte. Bu sebeple Zonguldak Kömürspor’un Tirespor 1922’yi yenmekten başka çaresi yok. Alınacak 3 puan, “Tirespor 1922 ile aradaki puan farkını 1’e indireceğiz” demektir. Bir de 15 Mart 2016 Salı günü Kırıkhanspor ile erteleme maçımız var ki, Tirespor karşılaşmasının öneminin ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyuyor.


Bu hesapları elbette Zonguldak Kömürspor’un teknik heyeti ve yönetimi yapıyor, ona göre de planlar hazırlıyor. Bizim burada dikkati çekmek istediğimiz konu, Altay maçındaki bireysel hatalar yapmamız halinde işimiz biter, hayaller söner. Sahada görev yapacak tüm oyuncuların buna göre kendini hazırlaması ve çok dikkatli olması gerektiğini ifade etmek istiyoruz.



TAKIMIN SON DURUMU…


Takımda geçen hafta Altay maçında kırmızı kart gören iki futbolcu Gökhan Akıllı ve Berkan Akdeniz’in yanı sıra kaleci Ferdi Yalçın’ın omzundaki sakatlık da tam anlamıyla geçmiş değil, bu sebeple Tirespor 1922 karşısında oynaması zor görünüyor. Ferdi Yalçın’ın yerine geçen hafta Altay maçında kaleyi koruyan ve ilk maçında da kalesinde defans hataları sonucu biri penaltıdan olmak üzere2 gol yiyen Ahmet Taş’ın yine forma giymesi bekleniyor. Ayrıca diğer önemli bir ayrıntı ise, sarı kart cezaları sebebiyle Altay maçında yer almayan santrafor Okan Eken, Hüseyin Yılmaz ve Onur Eriş’in, Tirespor 1922 karşısında oynayacak olması Zonguldak Kömürspor’un gücüne güç katacak.


Bu şekilde detayları siz değerli okurlarımıza aktardıktan sonra bizlere söylenecek söz kalmadı.


Son sözü, yarın saat 14.30’da sahada mücadele edecek futbolcularımız söyleyecek.


Tek gerçek, 3 puan…


Haydi aslanlar…


Bitirin şu işi