Zonguldak Havaalanı’nın yurt içi seferlere açılması meselesi yine gündeme geldi.

Daha önceleri Zonguldak Platformu öncülüğünde gündeme gelen ve BİMER’e talep yazılmasına kadar ilerleyen mücadelede ciddi adımlar atılıyor.

Ancak bu süreçte doğrular değil, doğru bilinen yanlışlar daha çok konuşuldu, daha çok kafalarda kaldı.

Mesela; Zonguldak Havaalanı’nın seneler sonra yeniden açılmasının asıl amacı, kentte üretilen veya ilerde üretilebilecek ürünlerin pazarlanmasında kolaylık sağlanmasıydı.

Mesela; yurt içi seferleri için acil olarak dağın tıraşlanması, pistin uzatılması gerekmiyor. Zaten talep edilen 150 kişilik uçaklar, Almanya’dan gelerek Zonguldak Havaalanı’na inebildiği gibi THY veya alt kurumu Anadolujet de inebilir. Çok daha büyük uçakların inmesi için dağın tıraşlanması ve pistin uzatılması gerekiyor.

Mesela; “ille de Trabzon’a uçulsun” diye yola çıkılmadı. Zonguldak, Bartın, Karabük başta olmak üzere Batı Karadeniz’den, Trabzon ve Doğu Karadeniz’e talebin fazla olacağı tahmin edildi. Asıl niyet, İstanbul’dan kalkan Antalya, İzmir, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’ya giden THY veya Anadolujet’in Zonguldak’tan aktarma yaparak gitmesi…

Mesela; özellikle en son gerçekleşen Borajet uçuşları değil Zonguldak’ta, Türkiye’nin her noktasında yolcu talebinin en aza indiği kış ortamında başlamış, yolcu talebinin en fazla arttığı, bilet dahi bulunmakta güçlük çektiği yaz sezonuna girerken kaldırılmıştı. Bilerek veya bilmeyerek Zonguldak Havaalanı sabote edilmişti.

Bütün bunlar ışığında havaalanımızın yurt içi seferlere başlaması lüks değil, ihtiyaç olarak karşımıza çıkıyor.

Özellikle 2 sene önce Kastamonu Havaalanı ilk açıldığında kampanyalarla fiyatlar, otobüs fiyatlarına kadar inip vatandaş alıştırılmış, gelinen noktada THY’nin yanına bir havayolu şirketi daha uçmaya başladı.

Doğru planlama ve istikrarlı duruş; hem devlete, hem de millete kazanç sağlar.

Yol, yöntem anlamında Valimiz Sayın Ali Kaban öncülüğünde somut adımlar atılıyor.

Bu gidişatı hızlandırmak; Zonguldak, Bartın ve Karabük başta olmak üzere Batı Karadeniz’de yaşayan herkese düşüyor.

[*] [*] [*] [*]

Zonguldakspor takvimi alma vakti…

Zonguldak Kömürspor, kaynak arayışlarını sürdürürken, geçen sene başlatılan takvim projesini tekrar hayata geçirdi.

Geçen sene 20 liradan satılan 5 bin adet takvimden masraflar çıkıldıktan sonra 96 bin lira civarında gelir elde eden Zonguldak Kömürspor, bu sefer 7 bin 500 adet takvim bastırdı.

Reklam geliri masrafları karşıladığından her satılan takvimin geliri kulübe kalacak.

Hedef, takvimlerin hepsini 20 liradan satıp 150 bin lira gelir kazanmak.

Bunun için elbette kurumlar başta olmak üzere vatandaşların desteğine ihtiyaç var.

Resmi kurumlar, siyasi partiler, sendikalar, işadamları dernekleri, esnaf odaları, gazeteciler herkes üzerine düşeni yapıp bir haftada takvimleri bitirmeli.

Bu gelirle tüm ara transfer ve kamp masrafları karşılanıyor.

Burada önemli olan bir ayrıntı da Başkan Sayın Süleyman Caner veya yöneticilerin aramasına veya ayaklara gelinmesine gerek bırakmadan takvimlerin satılabilmesi…

Rakam belli... Tanesi 20 lira…

Almak isteyen, Başkan Caner veya yöneticileri arayarak, sayıyı belirtip talep etsin… Ya da Başkanı ofisinde ziyaret ederek, parayı takdim edip takvimleri alsın.

Başkan Caner'in cep telefonu numarası: (0-532) 600 2053…

GÜNÜN SÖZÜ:

“Havaalanında ümit var…”

Zonguldak Valisi Ali Kaban

SÖZÜN ÖZÜ:
“Mal cimride, silah korkakta, fikir zayıfta olursa, işler bozulur…”

Hazreti Ömer (R.A.)