MHP Milletvekili Zeki Çakan, 25 imzalı dilekçe ile TBMM Başkanlığına Zonguldak ilinin sorunlarının araştırılması, gerekli tedbirlerin alınması amacıyla meclis araştırması açılması için talepte bulundu.

Her şeyden önce dikkat çeken önemli bir girişim&[#]8230;

İki sayfalık gerekçesinde önemli konulara vurgu yapılmış&[#]8230;

Yılların birikiminin özetlendiği gerekçeler incelendiğinde yaklaşık 25 yıllık uygulanan politikaların yanlışlığına vurgu yapılmış.

Filyos, TTK, göç, Ereğli tersaneler, Erdemir, üniversite, ulaşım sorunu, Zonguldak stadyumu, bölge müdürlüklerinin gitmesi&[#]8230;

Aslında sorunlar belli, çözümler belli&[#]8230;

Bunları araştırmakla birlikte sorumlular hakkında bir de soruşturma mı istesek?

Öyle ya, ortada ihmal varsa, kabahat ve kabahatli vardır.

Kabahatlinin cezalandırılması da haktır&[#]8230;

Halk cezasını bir şekilde veriyor ama somut cezayı da verelim ki meydanın boş olmadığını görsünler&[#]8230;

[*][*][*]

Mesleğe ihanet, Zonguldak&[#]8217;a ihanet&[#]8230;

Zonguldak küçük, ilişkiler iç içe olduğundan yapılan en ufak eleştiriye gönül konuluyor.

Bir de durumdan vazife çıkartanlar olup, gaz verilince yapılan eleştirisel yazılar art niyetli olarak algılanıyor.

Basın ilkesi, etiği bir tarafa gazeteci gördüğünü yazmakla mükelleftir&[#]8230;

Yazmazsa öncelikle mesleğine ihanet etmiş olur.

Ayrıca gördüğünü yazmakla eleştirilen kişiye kötülük değil iyilik de yapılmış olunur&[#]8230; Tabi anlayana&[#]8230;

Tabi gaz verip de araya nifak tohumları ekilmezse&[#]8230;

Yerel basında özellikle sorunları yazmazsa, eksiklikleri dile getirmezse yaşadığınız şehre ihanet etmiş olursunuz.

Gördüğümüzü yazmaya, eksikleri söylemeye devam edeceğiz&[#]8230;

Gerisi hikaye&[#]8230;

[*][*][*]

Halk konuşuyor, duyan var mı?

Kaleme aldığımız, &[#]8220;Zonguldak Milletvekilliği yan gelip yatma yeri değil&[#]8221; başlıkla köşemize gelen yorumlar vatandaşın ne derece duyarlı olduğunu ve beklentilerini gözler önüne seriyor.

Yetkili, etkili kişilerin kulak vermesi dileğiyle yayınlıyorum&[#]8230;

&[#]8220;Sonuna kadar size katılıyorum. Sayın vekillerimiz bal yapmayan arı gibi olmamalı. Sayın Özbakır iyi başlamadı. Çaturoğlu´da bol bol ziyaret ve günlük yaşantı resimlerini paylaşmakla meşgul. Alaplı´ya kendini hapsetmemeli. Sayın vekiller birşeyler başarsınlar, biz başarılarını dünyaya duyururuz. Zonguldak elden gidiyor, tarihi bir fırsat var ellerinde. Umarım değerlendirirler.&[#]8221; (Hasan Kaya)

&[#]8220;12 senedir bir arpa boyu yol alamayan bir iktidardan Zonguldak iline bir fayda geleceğini sanmak saflık olur. O yüzden daha ne olacağı belli bile olmayan bir dönemde seçilen milletvekillerinden bir şey beklememek lazım. Çünkü onlarda önlerini görememekteler.&[#]8221; (Mustafa Kıransoy)

&[#]8220;Osman bey çok haklısınız. bizler bunu listeler belli olduğu zaman zaten söylemiştik. Zonguldak milletvekili olacak olanların çalışacak genç aktif insanlar olması gerektiğini yaş sınırı nedeni ile zorunlu emekliliğe sevk edilenlerin ne faydası olabilir zonguldağa. Çalışacak insanlar ya listelere giremedi yada listelerin çok gerisinde kaldılar. Zonguldak bu ziyniyetlerle kurtulmaz daha da kötü olur. Zonguldak lobisi diye bir şey oluşturulmuyor. Kimsenin işine gelmiyor. Küçük olsun koltuklar da benim olsun mantığı devam ettiği sürece bu şehir daha da kötü günlere gidecektir. Zonguldak sevdalısı insanlar siyasette, bürokraside olmalıdırlar. Yoksa birilerinin fantezi yeri olur Zonguldak. Sahipsiz şehir olmaya devam eder. Bu kadar kötü yönetilen bir başka il olduğunu düşünmüyorum. Listeler Zonguldak için iyi olmadı. Zonguldak genç dinamik çalışkan milletvekilleri ve aynı şekilde Zonguldaklı bürokratlar ile kurtulur. Bu teşhisi yapmayan var mıdır Zonguldak ta. Yeter artık bu şehre gölge etmeyin. faydanız yok zarar da vermeyin. Tarihte kötü anılanların yanına yazılmayın. (Polat)

[*][*][*]

GÜNÜN SÖZÜ: &[#]8220;Davayı açan şahsiyetin, gerekçesiyle birlikte neyi düşünerek yaptığını açıklamasını ve bizleri tatmin etmesini bekliyoruz. Eğer böyle bir şey yoksa da, sadece çıkara dayalı, yarına dayalı bir hesap varsa da o zaman biz siyasetçiler olarak &[#]8216;dur&[#]8217; demeyi hedefliyoruz&[#]8221; &[#]8211; MHP İl Başkanı Hamdi Ayan

[*][*][*]

SÖZÜN ÖZÜ: &[#]8220;Belki hiç bir şey yolunda gitmedi; ama hiçbir şey de beni yolumdan etmedi! &[#]8211; ANLAMLI SÖZLER