Dünkü yazımızda PKK hareketinin ilginç sürecinden bahsetmiştik.

Devan edelim&[#]8230;

PKK hareketi, çok ilginç bir seyir işledi.1972&[#]8217;de kuruluş kongresinde devletin bir ajanının da bulunduğu söylene geldi.

Yani devlet, baştan beri her şeyden haberdardı.

12 Mart 1971 ve 12 Eylül darbelerinin karanlık sürecinde her şeyden haberdar olduğu söylenen devlet, tüm sol yapılanmaları ezip yok ederken, PKK bu topraklarda boy attı, gelişti. Bunu anlamak ta anlatmak da zor&[#]8230;

Bugün adeta devletçe büyütülen, en azından göz yumulan bu örgüt, ölüm makinesi haline gelmiş. Asker-polis-öğretmen demeden öldürüyor. Öldürdüğünün bir kaç misli militanının da devlet güçleri tarafından öldürülmesini seyrediyor

Kısaca Kürt ya da Türk, binlerce ailenin yüreğine ölüm ateşi düşmüş durumda.

Bir yandan kan akıyor, canlar gidiyor.

Kürt ve Türkler arasında kin-nefret büyüyor.

Ülkenin refahı için kullanılabilecek ekonomik kaynaklar mermi kovanlarında yakılıyor

Bir de meselenin diğer yanına bakalım.

Kürt köyleri yakılmış, boşaltılmış. Kürtler şehirlere, metropollere sığınmış. Aileler bölünmüş. Çocuklar-kadınlar yasadışı işlerin, örgütlerin kucağına düşmüş. Adeta bir sosyal facia yaşanıyor.

Bugün doğudakinden fazla sayıda Kürt batıda yaşıyor. İşi, aşı, geleceği batıda... Hangi Türk ya da Kürt ailesinde karşı (!) taraftan gelin ya da damat yok ki?

Ülkede Kürtlerin ekonomik ve siyasi anlamda statü kazanmalarında belirgin bir engel yok.

Türkiye&[#]8217;nin daha modern ve demokrat bir toplum olma umut ve mücadelesi sürüyor. Bunun meyvelerinden elbette ki Kürtler de yararlanacak.

Öyleyse, Türkiye yerine; asırlardır ihanetin, gericiliğin, kalleşliğin emperyalistlerce her gün yeniden ve yeniden sahneye konulduğu Ortadoğu&[#]8217;yu seçmenin akılla ilgisi var mı?

Dün, &[#]8220;Bir damla petrol, bir damla insan kanından daha değerlidir&[#]8221; diyen (Franklin D.Roosevelt ) emperyalistler, bugün pohpohladıkları Kürtleri işleri bitince ateşin ortasına atmaktan çekinmezler. Öyleyse bu aymazlık niye?

Bugün Kürtlerin kaderlerini tayin hakları emperyalistlerin petrolle ilişkilerine bağlı... Evet, Kürt halkı, kendi kaderini tayin etmeli. Ama Ortadoğu cehennemine atılmak yerine bağımsız, onurlu, emperyalizmden kurtulmuş, özgür bir Türkiye&[#]8217;de birlikte yaşama seçeneği daha akılcı değil mi?

Türk ırkçıları ile Kürt ırkçılarının el ele verip ülkenin geleceğini mermi kovanlarında yakmalarını anlayabiliyor musunuz? Terörle mücadele, uyuşturucu, silah ve insan ticaretine akıtılan kaç yüz milyar dolarla ne kadar fabrika, okul, hastane yapılırdı, hesaplayabilir misiniz? Bu akıldışı kavgada on binlerce Türk ve Kürdün canını almak hangi akla ve vicdana sığıyor?

Bugün ve yarın iş-ekmek bulmak, hatta fizik olarak yaşayabilmek için Türkiye Cumhuriyeti devletinin üniter ve demokratik biçimde sürmesi açıkça ortada iken bu aymazlık neyin nesi?

Ama ne yazık ki durum bu&[#]8230;

Sorun kangren noktasına gelmiş durumda.

Ortada kan-kin-nefret aşılmaz bir duvar olarak gün be gün yükseliyor.

Aklın, sağduyunun, sevginin sesi kısılmış, objektif bakış köreltilmiş.

Yani kısaca; Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti ile geçen tam 900 yıl sonra Kürt-Türk ilişkilerinin geldiği nokta bu.

Yarın da çözüm üzerine konuşalım.

Ne dersiniz?