CHP bugün itibariyle 89 yıl 3 günlük parti. Başka bir deyişle 90 yaşından gün alıyor ve Pazar günü kuruluş yıldönümünü kutladı.

Zonguldak’ta belki umutlu girdı yeni yasına ama çokta mutlu girdiği söylenemez. Hala meclisin içindeki dörtlü problemi netleşmiş değil. İsterdik ki yeni yaşının ilk günlerinde temiz bir sayfa açıp çözseydi problemini. Ama paranın yüzü sıcak; kolayda vazgeçilmiyor.

İdarecilikte burada başlıyor zaten onlar vazgeçmiyorsa sen onlardan vazgeçeceksin. Eğer milletin unutacağını düşünüyorlarsa bu olay soğumaz. En azından bizler soğumasına izin vermeyeceğiz.

Üstelik sorun sadece Zonguldak Merkez de değil; Ereğli’de de aynı durum söz konusu imiş.. Devrek’te de başka türlüsü mevcut imiş. CHP Devrek Belediye Meclisi üyeleri adeta üç maymunu oynuyormuş orada. Ne partinin menfaati kalmış nede halkın. İkili ilişkiler belirleyicisi olmuş her şeyin. Hele bir imar komisyonu hikayeleri var ki tam evlere şenlik.

Zaten on beş kişilik meclis ikiye bölünmüş durumdaymış orada; Meclisin Özcan Kanadı ve Mustafa Kanadı diye. CHP’li meclis üyeleri de suyun akarına göre hareket ediyorlarmış.

Alaplı üç beş kişiyle yıldönümü kutluyor. Ereğli’de ki bölünmüşlük parçalanmışlığa doğru gidiyor. Bu ortamda da CHP yerel seçimlere hazırlanıyor. Sorarsanız da yerelde iktidarı hedefliyor.

Sen ilkönce kendi seçilmişlerine hakim olup söz geçireceksin, belki ondan sonra seçenlere bir çift laf söyleyecek hakkın olur.

CHP’DE Kİ BAŞIBOZUKLUĞU KİM ÇÖZECEK?

Yerel seçimler öncesi CHP’nin durumunu üç aşağı beş yukarı özetlemeye çalıştım. Durum iyi değil ve her geçen günde kendi hatalarıyla da kötüye gidiyor. Korkarım muhalefette oy kaybeden parti olarak siyasi tarihimize geçecekler.

İşin kötü tarafı kimsenin de umurunda değil. İki vekilden biri Silivri’de. Aile müdahale etmeye kalkınca milletin CHP’lilik damarı kabarıveriyor, MHP’liler karışmasın diye.

Ali İhsan Köktürk her zamanki tarafsızlık ilkesiyle(!) ne şiş yansın ne kebap diyor. İl Başkanı Halil Furat’ın da hala yeni olmak gibi bir mazereti var.Bu durumu fırsat bilen köşe başı siyasetçileri de ellerini oğuşturuyor.Olan yine partiye oluyor.

HAYDİ KINAYAN KAZANIYOR

Kınamakla terör bitseydi bugün Türkiye’de (t) si kalmazdı herhalde. Herkes ellerinde hazır kınama metinleri bekliyor sanki. Bir yerden şehit haberi mi geldi; elinde ki metni o günün tarihiyle yolla basına. Kimileri kınıyor kimileri lanetliyor.

En komiği de Facebook kınamacıları. Adam terörü kınıyor; iki saat sonra rakı masasından fotoğraf yayınlıyor. Sanırsınız ki üzüntüsünden içiyor.

Hep diyor ve inanıyoruz her şeyin başı samimiyet.Samimi olmayınca sırıtıyor; o zaman da ne yaparsa yapsınlar bazılarına o gömlek iki beden büyük geliyor.