CHP İl Kongresini izlediğimde, şunu merak ettim;

&[#]8220;Kürt sorunu&[#]8221; için Tayyip Erdoğan&[#]8217;dan randevu alan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, &[#]8220;CHP sorunu&[#]8221; için kimden randevu alacak?

Heyecansız, başarısız bir organizasyon ve düşünce üretmeyen bir kongre gördük.

Ama haklarını yemeyelim; konuşmacılar gerçekleri pek güzel anlattılar. Sayın Tüme Peker, Milletvekilleri Yakup Akkaya ile Ali Rıza Öztürk;

1- AKP&[#]8217;nin devleti yeniden dizayn ettiğini, hukuktan eğitime geri dönüşü zor düzenlemeler yapıldığını, demokrasi yerine dinci bir diktatörlük kurulduğunu, Tayyip Erdoğan&[#]8217;nın diktatör olma yolunda ilerlediğini çok iyi anlattıar.

2- Buna karşılık, bol bol Deniz&[#]8217;den, Mahir&[#]8217;den, Pir Sultan&[#]8217;dan, Nazım Hikmet&[#]8217;ten dem vurup devrimci ajitasyon yaptılar. Buna Kilimli Halkevi&[#]8217;nin güzel ve anlamlı pankartını da ekleyin.

Yani dediler ki; &[#]8220;Ülke ve cumhuriyet işgal altında. Bunun için devrimci direniş gerek.&[#]8221;

Çok güzel ve çok açık bu tespit ile kongrenin havası yan yana konulunca ortaya CHP sorunu çıkıyor.

CHP kadroları buna hazır mı?

AKP&[#]8217;nin düzeni değiştiren, başarılı toplumsal mühendisliğinin üzerinde bir programı var mı?

Bu programı oluşturup uygulayacak kadroları nerede?

Sorular arttırılabilir.

Kongre anlamına uygun yapılsaydı, ilk adım atılmış olurdu bence.

Kongreler, birkaç konuşma ve peşine seçim değildir.

Kongrelerde sorunlar tartışılır, çözüme yönelik kararlar alınıp, bunu yapacak organlar oluşturulur.

Bu kongrede, tartışma ortamı sağlansa, mesela kongre iki gün olsa, birinci gün tartışma ve kararlar, ikinci gün seçimler olsa,

Bu kongrede Zonguldak sorunları ve çözümleri, iktidarın Zonguldak&[#]8217;taki uygulamalarının izlenmesi, yolsuzlukların takibi, işsizlik ve yoksulluğun geriletilmesi için politikalar üretilmesi, cumhuriyetçi gençliğin yurt sorunu için vakıf kurup yurt yapılması, her mahallede bir Halkevi-Cumhuriyet Evi kurup örgütlenmesi konusunda kararlar alınsa, fena mı olurdu?

Haksızlık etmeyelim. Bunu akıl etmesi gereken, yol haritasını çizmesi gerekenler Halil Furat veya Tümer Peker değil, bizzat genel merkez,

Bence Sayın Kılıçdaroğlu, CHP sorunu için bir an önce partinin akil adamlarından randevu almalı.

Hem de hiç gecikmeden.

Yoksa CHP toplumsal muhalefetin önderi, direnişin kurmayı olamayacaksa, vakıf haline gelmeyi kabullenecek, siyasal alandaki yeni yapılanmaya boyun eğmek zorunda kalacaktır.