Bizim piramit-tapınak-iş merkezi karışımı 12 Katlı&[#]8217;nın üst katında dans dersleri veriliyor dediler, merak ettim bakmaya gittim. O sırada izleyebileceğim bir ders yokmuş ama akşamki dans partisine davet ettiler. Şahaneydi!

Başa saralım. Ben Vals gibi daha romantik, daha sakin dansları seviyorum. Kırmızı rujumu süreceğim, uzun eteklerimi giyeceğim, arkadan Fransız müziği çalacak, partnerimle elele gözgöze dans edeceğim. Mümkünse dışarıda kar yağıyor olsun, yılbaşı ışıkları da makbul. İşte bunu konuşmaya gitmiştim kursa, burada Vals yokmuş; Salsa, Cha Cha, Bachata gibi Latin danslarıyla Tango varmış. Akşamki katıldığım gece de daha çok bir Salsa gecesiydi, herkes de bu kadar iyi kapar mı bu işi canım. Bir kere çok kalabalıktılar, kırk kişi kadar varlardı, dediklerine göre bunun iki misli oldukları zamanlar varmış, katılım bu sefer azmış. Herkes dansa kalktı kalktı oturdu, dans ayakkabıları çıktı ortaya, yere daha fazla kayması için pudra döküldü, müthiş enerjik bir ortam. Güya sadece izleyecektim, ki fırıldak gibi dönen kızların yanında piste çıkasınız gelmiyor pek, ama dayanamayıp ben de fırladım bir süre sonra. Dansın enerjisi sizi de sarıyor, hemen her hareketi öğrenesiniz geliyor. Birkaç temel hareket öğrettiler bana da, öncelikle temel adım hareketleri. Ben yanımdaki dönen kızı kesiyorum tabii, &[#]8220;Hadi dönelim!&[#]8221; Tamam döneriz, sen azıcık ayaklarını oturt diyorlar. Ama sonuçta döndüm ben de tabii, zaten işi bilen partneriniz olunca uyum sağlamanız yetiyor. Müthiş öğrenilesi bir şey, örgü örmek gibi, bırakasınız gelmiyor, öğrenmenin sonu da yok gibi gözüküyor &[#]8211; en azından yolun ta başındaki biri olarak bana böyle geldi.

Gruba gelince, her telden genç insan. Uzun bir masa üniversiteliler grubu, uzun bir masa da bizim 12 Katlı grubu. Solumda bir beden öğretmeni oturuyordu, bisikletçiymiş, Ereğli&[#]8217;ye, Kent Orman&[#]8217;a bisiklet turları yapan bir arkadaş grubu varmış. Kent Orman&[#]8217;a, dağa bisikletle çıkmak! Diğer yanımda bir üniversite öğretim görevlisi, karşımda ise eczacıyım diyen ama her türlü ekstrem sporu yapan bir başkası. Grup dediğin böyle olur, ortaya karışık. İşten eve tekdüze hayata karşı çıkan insanlar. Duy Zonguldak, duy!

12 Katlı diyip duruyorum, kursun verildiği spor salonunun adı Sportif Fitness. Birçok kişi zaten biliyor, bir ben kalmışım bilmeyen görmeyen. Cüneyt hoca işletiyor, sosyal iletişime doğuştan yetenekli bir adam, gruba ilk katılana yabancı hissetmemesi için elinden geleni yapıyor, ortamın da enerjisini kontrol ediyor.

Haftada bir gün dans dersi, bir gün de böyle dışarıda bir mekanda pratik için dans gecesi yapılıyor. Bundan başka hafta sonu etkinlikleri, kahvaltıları, gezileri falan da oluyormuş. İnternet sayfalarından her şeyi duyuruyorlar.

Biliyorum ki &[#]8220;Bu kız da hep danstan müzikten, filmden sergiden yazıyor canım, millet eve ekmek götüremiyor, bahsettiği şeylere bak&[#]8221; diyenler var. Bu grup anlatılmayı hak etmiyor mu şimdi?

Zonguldak Adresleri

Vallahi çıldıracağım. Adres tarif ediyorlar:

-Yakut İş Hanı&[#]8217;ndayız, kat 4.

- Yakut iş Hanı nerede?

- Demet Eczanesi&[#]8217;nin yanında.

- O nerede ki?

- Hani Simit Büfe&[#]8217;den dönüyorsun, solda Şeker Manavı var, sağda Selin Kırtasiye.

- ?!?!?!

Sizce de komik değil mi? Zaten topu topu iki cadde, 4-5 de sokağımız var. İsimlerini bilsek de adam gibi &[#]8220;Bilmemne İşhanı, Gazipaşa Caddesi 46 numara, solda kalıyor, Halk Bank&[#]8217;ın yanı&[#]8221; desek mesela. Yani banka gibi bir bakışta görülen kocaman tabelalı şeyleri tarife eklesek sadece? Yakında &[#]8220;Hani sokakta kestane satan adam var ya, ağacın altında, onun karşısındaki yer&[#]8221; diye bir tarif de duyacağım, az kaldı. Akılda tutmak da zor bu uzun tarifleri. Hakikaten herkes her kırtasiyenin, her kuyumcunun, her bakkalın, her kuaförün, her iş hanının, butiğin adını biliyor mu? Biliyorsa vallahi helal olsun, belki de bu konuda yalnızımdır, saygım sonsuz. Yanlış anlaşılmasın, annem babam, herkes böyle tarif ediyor. Alışılmış bir kere. Bu yazıyı yazdıktan sonra, çarşıdaki Murat İşhanı&[#]8217;na gideceğim. Köprü ayağında, otobüs yazıhanesi vardı hani, onun yanında, dolmuş duraklarının karşısında, dereye bakıyor, sağdan ikinci bina, iki sağında pastane, önünde de taburede oturan esnaf var.