Şair olmak veya birine şair demek konusunda epey tartışma vardır. Mesleği şiir yazmak ve bundan geçimini sağlamak şairlik demektir. Kimine göre ise &[#]8220;şiir yazan kişi&[#]8221;dir.



Her şiir yazanı şair saymamak gerekir. Şiiri ile kendisine has bir üslup oluşturmak, yayınlanabilir nitelikte şiirler yazmak, sanıyorum, şair olmanın &[#]8220;ayracı&[#]8221;dır.



E, öyle de olması lazım.



Dostum, meslektaşım Mesut Avcı&[#]8217;nın ilk şiir kitabı çıktı.


Bir &[#]8220;ayraç&[#]8221; daha var artık şiire dair elimizde.



Değerli meslektaşım Mesut AVCI, &[#]8220;Ay Kırıkları&[#]8221; ismini verdiği ilk şiir kitabını, Caretta Yayıncılık&[#]8217;tan çıkardı. Şiirlerini derlemek, yayına hazır hale getirmek, hatta kitabın ön ve arka kapağındaki resimleri seçmek, en önemlisi şiirlerine &[#]8220;ortak&[#]8221; isim vermek epey zamanını aldı, biliyorum.



Kitabın içindeki şiirleri paylaşamıyorum. Yayınevinin ve şairin izni alınmadan bu zaten mümkün değil. &[#]8220;Emeğe saygı duymanın hukuki zorunluluğu&[#]8221; da diyebilirsiniz.



Ama arka yüzdeki kısa cümle, size kitap hakkında bir fikir verebilir:


Kitabın arkasındaki şiirde, &[#]8220;kimsenin yerini söylemedim saklambaç oynarken, yine de herkes bilir körebenin gözlerini benim çözdüğümü&[#]8221; diyor.



Hemen her fırsatta birkaç satır yazardı, şiirleri güfte oldu, bestelendi Mesut&[#]8217;un. Şiirlerini okudu, sanal dünyada &[#]8220;somutlaşmış&[#]8221; mutluluklar verdi.



Şiiri, kitaplaştırmak, besteleştirmek, ona vücut vermek, günlük hayatta, nefes almasını sağlamak&[#]8221; gibi sanki. Başkalarının, yazanı dışındakilerin, şiirlere verdiği anlamı, birkaç dakika dahi olsa, sizin yazdıklarınızla birlikte olmaları dahi, sözü ölümsüzleştiriyor kıyamete kadar.



Ay Kırıklarının bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Belki o ay kırıkları birleşir, yeni, başka, farklı renkli aylara dönüşür.



Hecelerin, kelimelere egemenliğini, sözlerin düşüncelere hükümranlığını şairler kurar elbet.



Cenap Şehabeddin diyor ya,&[#]8221; güzellik bir vasıta değil gayedir&[#]8221; diye. Güzellik de düşünceye nefes aldıran satırlarda.



Ay Kırıkları üzerine yayınevinin kısa cümlesini aktarayım. Ve sağlıklı bir hayat diyeyim sevgili arkadaşıma&[#]8230;



&[#]8220;Mesut Avcı ilk şiir kitabı Ay Kırıkları´nda bizlere, naif bir dille özlemeyi, sevginin arkasında durmayı, unutmamayı, hayatın ağırlığı altında yüreğini ve "yar"ini ezdirmemeyi, dermanını kimselere soramadığı yarasını anlatıyor. Yüreğini sevdanın incelikli ayrıntılarına sarıp sarmalıyor.


Kimi zaman


"Küfürler ede ede.


Gerçek bildiğim düşlere Can Baba´ya gidiyorum" diyor Datça´ya giderken...


Kimi zaman


&[#]8220;Sakındım seni


Sakındım ve kıskandım


Yalnız diriden değil Ölüden bile...


Sakındım seni


Sakındım ve kıskandım ismindeki bensiz iki heceden" diyor.


Ay Kırıkları bizleri her kelimesi sevdalı bir yolculuğa çıkarıyor.