Zonguldak Belediyesi Kültür Merkezi oyuncuları tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) önceki akşam sahnelenen "Lüküs Hayat" isimli müzikal tiyatro oyunu, Zonguldaklı tiyatroseverler tarafından beğeniyle izlendi.

Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Yönetmenliğini Fedai Madan ve Genel Sanat Yönetmenliğini Abdullah Bakır'ın yaptığı "Lüküs Hayat", Türk toplumunun Batı kültürü ile yüzleştiği esnada yaşadığı komik olayları, güldürü biçimde seyirciye sundu.

İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır ve salonu tıka basa dolduran seyirciler, üç saate yakın süren oyunu, aşırı sıcak ve nem oranının yüksek olduğu ve klimaların çalışmadığı bir ortamda coşku ile seyrederek ayakta alkışladılar. Kostümünden dekoruna, ışığından müziğine her şeyin süper olduğu oyunun finalinde, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, sahneye çıkarak, oyuncularla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Oyun sonrasında bir açıklama yapan Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır, "Oyuncularımla gurur duydum. Çok zor bir oyunun altından yüzlerinin akıyla çıktılar. Çünkü yarısından çoğu yeni oyuncularımız. Bizlere destek veren Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş'a, Belediye Başkanımız Ömer Selim Alan'a, Vali Yardımcılarımıza, oyunumuzu izlemeye gelen protokol ekibine ve halkımıza buradan sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

"Lüküs Hayat" müzikal oyununun konusu şöyle:

Toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşıyan, iki farklı kültürün yüzleşmesinden ortaya çıkan durumun değişmezlerini anlatıyor. Küçük hırsızlıklarla geçinen 'Rıza' ile 'Fıstık' bir zengin evine girince kendilerini kıyafet balosunda bulurlar. İkilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşerler. Kıyafet balosunda kimse durumu fark etmez...

Editör: Pusula Gazetesi