LS2 kask modellerinin güvenilir olup olmadığını Motorisk'in ls2 kask incelemelerine ve Sharp, Snell verilerine bakarak anlayabiliriz.

ABD ve Avrupa'da satılacak bir kask modeli önce Sharp testinden geçmek zorundadır. Ne kadar koruma sağladığı ile doğru orantılı olarak 1 ile 5 yıldız arasında puan alır. 1 yıldız bile almış olsa Sharp çerçevesinde bir koruma standartı sunar. Dolayısı ile Sharp testinden 1 yıldız bile almış olsa hiç Sharp testine girmemiş bir kasktan daha iyidir.

Test konusunda daha katı kurallar uygulayan Snell, LS2 markasına ait hiçbir kaska Snell Sertifikası vermemiştir. Bunun nedeni ya ls2 kaskları testi geçemedi veya kasklarını teste sokmadı. Snell testi zorunlu bir test değildir. Birnevi ünvan savaşıdır. Snell testinden geçen kask sayısı çok sınırlıdır.

Bunların dışında Motorisk platformu tarafından güvenlik unsuru olarak değerlendirilen iki şey daha var. Double d ring çene kayış tokası ve vizör kilidi.

Aşağıda Motorisk platformu tarafından puanlanan ls2 kask modelleri yer almaktadır. En iyi koruma puanı sunan modelden en kötüye doğru sizler için sıraladık. Bu sıralamalar yapılırken ls2 kask fiyatları baz alınmamıştır.

LS2 FF323 Arrow

Motorisk puanı 10 üzerinden 5 puan olarak belirlenmiş. Sharp testinden 4 yıldız alan bu kaskta double d ring ve vizör kilidi mevcut.

LS2 FF396 - 352 - 320

Yukarıda adı geçen modellerin Motorisk puanı 10 üzerinden 4 olarak belirlenmiş. Sharp testinden 4 yıldız alan bu kasklarda vizör kilidi mevcut.

LS2 FF358

Motorisk puanı 10 üzerinden 3 puan olarak belirlenmiş. Sharp testinden 4 yıldız almıştır.

LS2 FF397

Motorisk puanı 10 üzerinden 2 puan olarak belirlenmiş. Sharp testinden 3 yıldız almıştır.

LS2 FF397

Motorisk puanı 10 üzerinden 1 puan olarak belirlenmiş. Sharp testinden 3 yıldız almıştır.

Yukarıda tüm bu adı geçen modeller sadece güvenlik konusunda bu puanları almıştır. Unutmayın ki kaskların temel amacı güvenlik olsa da kadar konfor da oldukça önemli bir unsudur. Motorisk günden güne kask incelemelerini sürekli güncellemekte ve paylaşmaktadır. LS2 kasklarını karşılaştırmak, incelemelerini ve kullanıcı yorumlarını okumak isterseniz Motorisk'in ls2 kask modelleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.