Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde 13 yaşındaki Tuğçe Bayraklı iki yıl önce aplastik anemi (kemik iliğinin yeteri kadar veya hiç yeni hücre üretememesi) hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tuğçe'nin eğitim gördüğü Çaycuma Barbaros Kutlutaş Ortaokulu bahçesine Çaycuma Kaymakamlığı tarafından çeşme yaptırıldı.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli Tuğçe'nin annesi Neriman Bayraklı ve babası Nihat Bayraklı'ya plaket takdim ederken aile göz yaşlarını tutamadı. Tuğçe'nin zorlu bir tedavi süreci geçirdiğini ve ailesinin sonuna kadar kızları için mücadele ettiğini ifade eden Keçeli; "Çaycuma'da güzel bir dayarlılık oluşturup Tuğçe için ilik kampanyası gerçekleştirilmişti. Ailede var gücü ile mücadele etti. Bize düşen kısım o mücadeleyi etmeti. Onsan sonra elimizden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Öğrencimizin ismini bir çeşme ile yaşatmış olduk. Arıtma sistemi ile öğrencilerimiz rahat bir şekilde çeşmeyi kullanabilecekler. Allah ailesine sabır versin. Bu isim burada olduğu sürece Tuğçe'nin manevi hatırası hep okulumuzda olmaya devam edecek"diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi