Beycuma Şehit Polis Arslan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri ile birlikte Yıldız Yavuz Özel Eğitim Uygulama Okulunu ziyaret ettiler.

Toplum hizmeti kapsamında yapılan ziyarette; lise öğrencilerinin özel öğrencilerle vakit geçirmesi ve bu çocuklar hakkında farkındalık oluşturmaları hedeflendi. Etkinlik esnasında lise öğrencileri özel öğrenciler ile birlikte oyun hamurlarıyla oynadılar. Akıllarına takılan sorular hakkında özel eğitim öğretmenlerinden bilgiler aldılar. Özel öğrencileri doğrudan tanıyarak onlar ile bir günlerini geçirdiler.

Beycuma Şehit Polis Arslan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenleri, etkinliğin öğrenciler açısından oldukça verimli geçtiğini belirterek, edindikleri bilgi ve tecrübeleri ilerde meslek seçimlerine de katkı sağlayacağını belirttiler. Yıldız Yavuz Özel Eğitim Uygulama Okulu öğretmenleri de bu tarz etkinliklerin özel eğitim öğrencilerinin sosyal becerilerdeki gelişimini olumlu etkilemesi ve toplumda kabul görmeleri açısından son derece önemli olduğunu vurguladılar.

Editör: Pusula Gazetesi